UltiMaker S5 kétfejes asztali 3D nyomtató

Megbízható, sokoldalú, ipari 3D nyomtatás

Az UltiMaker S5 3D nyomtató kétfejes kialakításával, nagy munkaterével, kiemelkedő pontosságával, megbízhatóságával és egyszerű kezelhetőségével átfogó 3D nyomtatási megoldást nyújt az ipar számára. Az UltiMaker nyomtatói egyedülálló minőséget képviselnek az asztali FFF 3D nyomtatók között, kétfejes gépeik  piacvezető szerepet és számos elismerést szereztek a márkának.

Az UltiMaker S5 nemcsak az UltiMaker 3D nyomtatók egyik legnagyobb munkaterű és legjobb technikai felszereltségű tagja, de azt a teljesítményt és nyugalmat nyújtja, amit a világszerte többszázezer fős professzionális UltiMaker felhasználói bázis is feltételez.

Az UltiMaker nyomtatók irodánkban személyesen, működés közben is megtekinthetők, illetve saját modellel is tesztelhetők.

Ultimaker S5 3D nyomtató

Az UltiMaker S5 funkcióinak összefoglalása

Az UltiMaker S5 nyomtatót folyamatos üzemre tervezték azzal a céllal, hogy a maximumot lehessen kihozni a gépből. Kategóriájában kiemelkedő műszaki paraméterei olyan megbízható teljesítményt eredményeznek, amelyre bármely mérnök csapat nyugodt szívvel támaszkodhat, és amely a professzionális felhasználók elsőszámú FDM/FFF nyomtató választásává tette.

 • Nagy nyomtatási térfogat: 330 x 240 x 300 mm
 • Nyílt alapanyagrendszer – bármely márka 2,85 mm-es filamentjével használható
 • Az alapanyagok legszélesebb körére optimalizált FFF nyomtató – az UltiMaker anyagokon túl is számos gyártó alapanyagaira előre definiált nyomtatási profilokkal
 • Nagy szilárdságú kompozit anyagok nyomtatására is felkészített
 • 20 – 600 mikron között választható rétegmagasság
 • Nyomtatás kétféle anyagból
 • Oldható támaszanyagok hibátlan kezelése
 • UltiMaker Cura, a piac egyik legfejlettebb szeletelő szoftvere
 • 4.7″ érintőképernyő, beépített kamera, alapanyag szenzorok, aktív tálcaszintezés
 • iF Design Award győztes 2019

UltiMaker S5-tel készült

Használja az UltiMaker S5 nyomtatót sokoldalúan UltiMaker és más márkájú alapanyagokkal is!

Gyártói alapanyagtípusok: Tough PLA, PLA, ABS, CPE, CPE+, Nylon, PVA, PC, TPU 95A, PP és Breakaway támasz

Ultimaker-S5-3d-nyomtatás

Nyomtassa ki egy darabból a nagy modelleket is

Az UltiMaker S5 nagy nyomtatási térfogatához megbízhatóság is társul. A szemből is zárt nyomtatótér, az átfogóan tesztelt alapanyagprofilok, az aktív tálcaszintezés és a filament fogyás/elakadás érzékelők biztosítják a különösen hosszú nyomtatások sikerét. A nagyméretű, funkcionális prototípusokhoz emellett kifejlesztették a Tough PLA alapanyagcsaládot, amely szálak az ABS szilárdságát a PLA könnyű nyomtathatóságával ötvözik.

Ultimaker-S5-3d-nyomtatott-jig

Fejlett alapanyagok 3D nyomtatásra optimalizálva

Az UltiMaker alapanyagok és 3D nyomtatók fejlesztése teljes összhangban zajlik, hogy a kettő kombinációja az FDM 3Dnyomtatás területén elérhető legjobb minőséget biztosítsa. Az UltiMaker Cura szeletelő szoftver az összes UltiMaker alapanyagra és számos más gyártó nyomtatószálaira előre konfigurált profilokat tartalmaz, így a fájlelőkészítés során sok időt spórol a felhasználóknak a gyártói alapanyag használata.

Ultimaker-S5-3d nyomtatott kapocs

Határtalan lehetőségek egyetlen géppel

Az UltiMaker modell és támasz alapanyagai széleskörűen kiszolgálják a különböző 3D nyomtatási igényeket a gyors prototípusoktól a komplex, funkcionális alkatrészekig. A nyitott filamentrendszernek köszönhetően a kísérletező kedvnek sem szab határt: már gyártók alapanyagaival is dolgozhatunk az Ultimakereken. A vízoldható támaszanyag példátlanul megbízható nyomtatása a legbonyolultabb formák gyártását és utómunkáját is leegyszerűsíti.

Nagy nyomtatási térfogat

A 330 x 240 x 300 mm-es munkatér az UltiMaker már kipróbált és népszerű kétfejes megoldásával kombinálva újabb akadályokat bont le a mérnöki kreativitás előtt. Legyen szó nagyméretű tervek egy darabban való 3D nyomtatásáról vagy kisszériás sorozatgyártásról, az UltiMaker S5 gép a leghatékonyabb megoldást nyújtja a feladatra.

Megbízható teljesítmény

Az aktív tálcaszintezés gondoskodik a tökéletes első rétegről, a lezárt front oldal kontrollálja a légáramlást, a filament adagolás érzékelők pedig a filament kifogyása esetén szüneteltetik a nyomtatási folyamatot és értesítik a kezelőt. Az UltiMaker S5 elvégzi a munkát, miközben Ön a saját feladataira fókuszálhat.

Sokoldalú kapcsolat és kontroll

Az UltiMaker korábbi modelljeivel szemben újítás a 4,7″-os érintő képernyő is, amellyel a 3D nyomtató kezelése jóval átláthatóbb és könnyebb lett. A képernyő nemcsak a gép irányítására szolgál, hanem vizuális segédletekkel könnyíti a 3D nyomtatási és karbantartási folyamatok elvégzését is. A nyomtatóhoz WiFi-n, Etherneten és USB segítségével is kapcsolódhatunk, a folyamatot pedig a beépített kamerának köszönhetően a Cura szoftverben vagy az UltiMaker mobilapp segítségével is nyomon követhetjük.

Folyamatos munkára tervezve

Az UltiMaker egyedülálló, kivehető fejmagokkal rendelkező nyomtatófej kialakítása lehetővé teszi a modell- és támaszanyagok közötti néhány másodperces váltást, valamint gyors választási lehetőséget biztosít a 0,25, 0,4, 0,6 (kompozitra felkészített) vagy 0,8 mm-es fúvókaátmérők között. A kivehető fejmag megkönnyíti a karbantartást, lehetővé teszi a downtime további elkerülését, és gyors váltást tesz lehetővé a különösen részletes vagy a gyors prototipizáló nyomtatások között.

 

UltiMaker Metal Expansion Kit

Bonyolult rozsdamentes acél alkatrészek egyszerűbben.
Fejlessze UltiMaker S5 nyomtatóját az új UltiMaker Metal Expansion Kittel és fedezzen fel még több alkalmazási lehetőséget! Az egyszerű folyamat és alapos útmutató könnyű, hatékony és megfizethető fémnyomtatást tesz lehetővé.

UltiMaker CC fejmagok

Az UltiMaker CC fejmagok kifejezetten abrazív, kompozit nyomtatószálak feldolgozására lettek kialakítva. Vásároljon UltiMaker nyomtatójához CC fejmagot, amennyiben kompozit alapanyagokkal szeretne nyomtatni! A CC fejmag 0,4 mm és 0,6 mm átmérővel elérhető.

Válassza az UltiMaker S5-öt és tegye hatékonyabbá gyártófolyamatait!

A FreeDee Kft. az UltiMaker márka hivatalos magyarországi márkaképviselete. Vállalatunknál a gyártó által képzett szervizsszakemberek dolgoznak, akik örömmel állnak rendelkezésére bármely technikai kérdésben az UltiMaker gépek felhasználóinak, emellett a friss gépvásárlók számára igény esetén részletes kezelési tréninget is biztosítunk.

Ultimaker S5 árajánlat kérése

“Az autóiparban minden másodperc számít, ezért jelentős előnyt jelent számunkra, hogy az UltiMaker S5 megnövelt munkaterének hála nagyobb jigeket vagy egyszerre több gyártóalkatrészt gyárthatunk le egyetlen munka során. Az UltiMaker széles, ipari alapanyag-kínálatának és az automatizálható, megbízható 3D nyomtatási folyamatnak köszönhetően a tervezőmérnökök teljeskörűen tesztelhetnek minden elképzelést valóban funkcionális prototípusokkal a valódi felhasználási környezetnek megfelelően. A prototipizálási feladatokon túl a végtermék gyártása során is alkalmazunk UltiMaker 3D nyomtatókat a gyártást segítő jigek, alkatrészek elkészítéséhez. “

Lars Bognar, Research Engineer Additive Manufacturing, Ford

“Az optikai termékek gyártása kifogástalan pontosságot követel, ésaz UltiMaker gépeiben és alapanyagaiban megtaláltuk a szükséges precizitást a 3D nyomtatási feladatainkhoz. Többek között az UltiMaker S5 aktív tálcaszintezésének köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy megbízhatóan pontos modellek készülnek anélkül, hogy nekünk folyamatosan ellenőrizni kellene a 3D nyomtatási folyamatot. Az UltiMaker S5 nyomtatási minősége példuál lehetővé teszi olyan eszközök gyártását, amivel tökéletesen pontosan tudjuk a tükröket pozícionálni a rögzítés során, de végtermékek gyártását is, amit például az O-SELECT intelligens digitális mérőprojektorunkban használunk.”

Johannes Grimm, Operational Excellence and Engineering team, ZEISS Industrial Metrology Business Group

“2017-ben a becsléseink szerint 325 000 Eurós megtakarítást értünk el azzal, hogy házon belül UltiMaker 3D nyomtatókkal oldottuk még számos jig és alkatrész gyártását. Az UltiMaker S5 fejlettebb alapanyag-adagoló rendszere, amellyel megbízhatóan nyomtathatók például fejlett, kompozit alapanyagok is, lehetővé teszi számunkra, hogy még szélesebb körben, még többféle, ipari alapanyag 3D nyomtatásával további előnyöket érjünk el.”

Luis Reis, Pilot Plant Engineer, Volkswagen

UltiMaker S5 technikai specifikáció

Nyomtatás

 

Nyomtatási technológia: FFF, műanyagszál-olvasztás

 

Nyomtatási térfogat: 330 x 240 x 300 mm (egy- és kétfejes módban is)

 

Nyomtatófej:

 • kétfejes kialakítás
 • automata fúvókaemelő rendszer
 • 280 °C-ig fűthető, cserélhető fejmagokkal

 

Filament átmérő: 2, 85 mm

 

Alapanyag: PLA, ABS, Tough PLA, PP, PC, CPE, CPE+, HIPS, PVA, TPU 95A, ASA, stb. (nyílt alapanyagrendszer)

 

Alapanyagkezelés:

 • automata gyártói alapanyagfelismerés NFC technológiával,
 • előre definiált nyomtatási profilok
 • filament adagolás érzékelő rendszer

 

Rétegfelbontás:

 • 0,25 mm fúvóka: 150 – 60 mikron
 • 0,4 mm fúvóka: 200 – 20 mikron
 • 0,6 mm fúvóka: 300 – 20 mikron
 • 0,8 mm fúvóka: 600 – 20 mikron

 

XYZ pontosság: 6.9, 6.9, 2.5 mikron

 

Nyomtatótálca: 20 – 140 °C között fűthető üveg aktív szintezéssel (2018. őszétől alumínium tálca is elérhető)

 

Adagoló típusa: dupla fogaskerekes, kompozit anyagokra felkészített

Gyártói garancia: 12 hónap

Gépkezelés

 

Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet/LAN, USB

 

Kezelés: 4,7″ érintőképernyő

 

Monitoring: folyamatos, élő kamerakép PC-n és mobilon is, alapanyag szenzor

Méretek

 

Külső méretek: 495 x 457 x 520 mm

 

Külső méretek a bowden csövekkel és filamenttartóval együtt: 495 x 585 x 780 mm

 

Nettó súly: 20.6 kg

 

Szállítási súly: 29 kg

 

Termékdoboz méretei: 650 x 600 x 700 mm

Működési hőmérséklet: 15 – 32 °C

Szoftver

 

Ingyenes gyártói szoftverek:

 • UltiMaker Cura előkészítő szoftver
 • Cura Connect nyomtató menedzsment szoftver
 • UltiMaker mobilapp

 

Támogatott operációs rendszerek: MacOS, Windows és Linux

 

Plugin integráció: SolidWorks, Siemens NX

 

Fájltípusok Ultimaker Cura: STL, OBJ, X3D, 3MF, BMP, GIF, JPG, PNG

 

Nyomtatási fájltípusok: G, GCODE, GCODE.gz, UPF

Tegye még hatékonyabbá az UltiMaker S5-öt

Fejlessze az UltiMaker S5 Pro Bundle termékcsomag képességeivel!

Érjen el még magasabb szintet a 3D nyomtatási munkafolyamat egyszerűségében és termelékenységében! Az UltiMaker S5-tel végzett munka tovább automatizálható az Air Manager búra és a Material Station állomás hozzáadásával, amelyek 24/7 teljesen automatizált alapanyagkezeléssel, levegőszűréssel és páratartalom szabályozással egészítik ki az alapgép képességeit.

Tudjon meg többet!