Kézi és telepített optikai 3D szkennerek

3D szkenner választék néhány milliméteres tárgyaktól akár épületek digitalizálásáig

Az optikai 3D szkennerek szerepe

 

A 21. századi mérnök eszköztárában a kézi mérőeszközökön és precíz koordinátamérő berendezéseken, valamint tomográfokon kívül az egyik legfontosabb berendezések az optikai 3D szkennerek. A 3D szkennereknek hála ugyanis játszi könnyedséggel készíthető el bármilyen tárgy – legyen az néhány centiméteres alkatrész vagy akár egy épületegyüttes – digitális ikerpárja (azaz 3D modellje). A 3D szkenneléssel létrehozott modell a legkülönbözőbb területeken lehet hasznos a mérnöki tervezéstől, méréstől és minőségellenőrzéstől kezdve a régészeten, értékmegőrzésen keresztül a számítógépes grafikáig. Egy optikai 3D szkenner pontossága, a másodpercenként leképezett több millió mérhető pont, a valósághű textúra, valamint a hordozható eszközök nyújtotta szabadság egészen új távlatokat nyit meg a 3D szkennelés alkalmazási lehetőségeiben.

3D szkenner specialista Budapesten

 

A FreeDee-nél 2014. óta foglalkozunk kézi és telepített optikai 3D szkennerekkel és a szkennelt állománnyal való további munkafolyamatokkal, úgy mint visszamodellezéssel, méréssel, minőségellenőrzéssel, áttervezéssel vagy újragyártással. Az általunk forgalmazott eszközöket átfogóan teszteljük, emellett napi szintű felhasználói vagyunk magunk is, így széleskörű tapasztalatra támaszkodva állunk rendelkezésre technikai tanácsadással, a megfelelő eszköz  kiválasztásának támogatásával, 3D szkenner bemutatókkal és tesztekkel, valamint kezelési tréninggel és a hatékony használat beszerzés utáni szakmai támogatásával is.

 

3D szkenner szaküzlet

 

3D szkenner tesztek és bemutatók

 

Díjmentes konzultáció és tanácsadás

 

Kezelési tréningek és szakmai támogatás

 

Kapcsolódó szoftverek

 

Garancia

A FreeDee hivatalos magyarországi forgalmazója és képzett képviselete az Artec 3D, a GOM ZEISS #HandsonMetrology és a Shining 3D szkenner gyártóknak. A 3D szkennerek mellett a területhez kapcsolódó célszoftverek forgalmazásával (QuickSurface és Geomagic Design X reverse engineering szoftverek, Geomagic Control X és GOM Inspect Professional minőségellenőrző szoftverek) is foglalkozunk.

A 3D szkennerek alkalmazási területei

A műszaki gyakorlatban használják a legnagyobb számban az optikai 3D szkennereket, ahol a tervezőasztaltól kezdve a gyártósorokon át a karbantartásig, illetve az esetleges utángyártásig az összes területen hasznos szolgálatot tesznek a lézeres vagy strukturált fény elven működő műszerek. Pontos tervezéshez, reverse engineering feladatokhoz, egyedi, illeszkedő alkatrészek gyártásához, pótalkatrészekhez illetve gyártó szerszámok felújításához használják őket leggyakrabban, de ipari sztenderd lett a minőségügyben a metrológiai feladatok elvégzéséhez is.
Az Ipar 4.0 környezetektől távolabb, a kulturális és építészeti örökségvédelemben, a szórakoztatóiparban, a speciális filmes effektekben, de még az online termékmegjelenítésben is egyre nagyobb számban használnak 3D szkennerekkel előállított nagyfelbontású, fotorealisztikus textúrával ellátott modelleket. Harmadikként pedig a gyógyászati segédeszközök  (gyógycipők és talpbetétek, fűzők, ortézisek és protézisek, műtéti segédeszközök) tervezésében és gyártásában, valamint sugárzás- és érintésmentes diagnosztikai feladatokra alkalmazzák a jellemzően kézi 3D szkennereket. A 3D szkennereink ezáltal a hazai ipar számos területével összehoztak már minket.

Ipari tervezés és gyártás

 • Reverse engineering
 • Minőség-ellenőrzés
 • Illeszkedő alkatrészek
 • Prototípusgyártás
 • Szerszám felújítás
 • Újragyártás

Egészségügy

 • Ortopédia
 • Protézisek
 • Plasztikai sebészet
 • Testre szabott eszközök
 • Egyedi talpbetétek, cipők

Tudomány

 • Kutatás-fejlesztés
 • Oktatás
 • Online kiállítások, múzeumi tárlatok
 • Régészet
 • Kriminológia

Művészet és design

 • Műemlék megőrzés
 • Építészeti makettek
 • Épület restauráció
 • CGI
 • VR/AR
 • Divat

Keressen minket bizalommal és mi segítünk 3D szkennert választani!

Keressen minket bizalommal a 3D szkennereket és digitalizálást, illetve a szkennelt állomány feldolgozását érintő kérdéseivel. A legtöbb általunk forgalmazott 3D szkennerrel rendelkezünk, napi szinten dolgozunk, szolgáltatunk is, így a személyes bemutatón túl valódi tesztmunkákra is van lehetőség, amely során kipróbálható, hogyan illeszkedne egy 3D szkenner a meglévő munkafolyamatokba. A szkennerek mellett kapcsolódó célszoftverekkel, mint minőségellenőrző és reverse engineering szoftverekkel is foglalkozunk.

Keresse 3D szkenner specialitáinkat az info@freedee.hu email címen!

Artec 3D szkennerek

 

Gyors és pontos 3D szkennelés markerek és kalibrálás nélkül rugalmasan, bárhol, bármikor.  Az Artec 3D szkennereit számos iparágban alkalmazzák úgy mint a gyártásban, egészségügyben, értékmegőrzésben, média és filmművészetben, oktatásban és a divat területén is. A luxemburgi központú vállalat 2012. óta fejleszti kézi strujturáltfény 3D szkennereit és az Artec Studio szoftvert, amely berendezések forgalmazásának mostanra piacvezető szereplője lett.

 

Aki használt már 3D szkennert, tudja, hogy nagyon sok múlik a fejlett szoftveren, egyéb esetben az utómunka akár rendkívül hosszúra is elnyúlhat. Az Artec 3D csapata a kezdetektől jelentős kapacitást dedikál a szoftver fejlesztésének, amelyben kiemelkedő szintre fejlesztették az automata algoritmusokat, a nagy méretű adatállományok kezelésének könnyítését, valamint már olyan funkciókkal is kiegészült a szoftver, amelyek a mérést, minőségellenőrzést és a reverse engineeringet támogatják. A legutóbbi új szoftver verzió a már piacon lévő Artec Eva és Artec Leo 3D szkennerek felbontását is megduplázta a fejlesztéseknek köszönhetően, Akik az Artec 3D szkennerei mellett döntenek, biztosak lehetnek benne, hogy a lehető leggyorsabb, zökkenőmentes és felhasználóbarát munkafolyamatot fogják megtapasztalni, valamint afelől is nyugodtak lehetnek, hogy eszközeik elavulás helyett csak egyre fejlődnek, okosabbak lesznek a szoftver minden újabb verziójával.

Artec Leo gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner

Artec Leo gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner

Az Artec Leo egy egyedülállóan gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner, az Artec 3D legújabb fejlesztése. Az Artec Leo az első, okos, AI alapú 3D szkenner automata fedélzeti adatfeldolgozással, amellyel annyira egyszerű a 3D szkennelés, mintha csak a telefonunkkal készítenénk videófelvételt. Közepes és nagyméretű tárgyak digitalizálásához, ipari felhasználásra, értékmegőrzésre és CGI, VR/AR feladatok támogatásához is ajánljuk.

 

Szkennelhető modell mérete: közepes és nagy

Pontosság: 0,1 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,2 mm

Látószög: 838 × 488 mm

Sebesség: 80 fps, 35 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Eva és Eva Lite kézi szkenner

Artec Eva és Eva Lite kézi szkenner

Az Artec Group zászlóshajója, az Artec Eva a legnagyobb darabszámban eladott 3D szkennerük, egy sokoldalú, jó ár-érték arányú kézi 3D szkenner. Az Artec Eva tökéletes közepes méretű objektumok textúrázott 3D szkenneléséhez, úgy mint az emberi arc, torzó, egy fotel vagy akár egy kipufogórendszer. Teljes alakhoz, autóhoz, motorhoz már inkább az Artec Leo a javasolt választás.

 

Szkennelhető modell mérete: közepes

Pontosság: 0,1 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,2 mm

Látószög: 536 x 371 mm

Sebesség: 16 fps, 18 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Space Spider metrológiai kézi 3D szkenner

Artec Space Spider metrológiai kézi 3D szkenner

Az Artec Space Spider egy metrológiai pontosságú kézi 3D szkenner, ami tökéletes választás azon vállalkozások, mérnökök számára, akik kis és közepes méretű tárgyakat szeretnének nagy pontossággal digitalizálni, mérni, ellenőrizni vagy CAD programokban dolgozni tovább a modellel.

 

Szkennelhető modell mérete: kicsi és közepes

Pontosság: 0,05 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,1 mm

Látószög: 180 × 140 mm

Sebesség: 7,5 fps, 1 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Micro asztali tárgyszkenner

Artec Micro asztali tárgyszkenner

Az Artec Microt professzionális ipari felhasználásra fejlesztették, első sorban kisebb gépalkatrészek, fogászati és ékszerész elemek minőségellenőrzésére és gyártásának támogatására. Az Artec Microval a 3D szkennelés valóban csak egy kattintás, amely után a felvétel közben az Artec Studio szoftverben a felhasználó előben nyomon követheti, hogyan áll össze a 3D modell.

 

Szkennelhető modell mérete: nagyon kicsi

Pontosság: 0,01 mm

Felbontás: max. 0,029 mm

Sebesség: 6,4 fps, 1 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Ray

Artec Ray térszkenner

 

Az Artec Ray térszkenner eltér az Artec család többi szkennerétől, hiszen rendkívül nagy hatótávolsága lehetővé teszi nagyméretű tárgyak digitalizálását egy adott, fix pontról. Az Artec Ray egy nagypontosságú lézerszkenner, amellyel gyorsan digitalizálhatók épületek, járművek, gyártó berendezések, csarnokok vagy akár szélturbinák és daruk is.

Szkennelhető modell mérete: nagyon nagy

Pontosság: <0,7 mm @ 15 m

Távolság: 1-110 m-ig

Sebesség: 208 000 pont/mp

Több információ >>

#HandsOnMetrology metrológiai 3D szkennerek

 

A #HandsOnMetrology 3D szkennerek a GOM és ZEISS vállalatok összefogásából született metrológiai felhasználásra tervezett 3D szkennerek: egy kézi lézerszkenner és három telepített strukturált fény berendezés az ipar számára. A gyárták célja az új termékcsaláddal, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyék a precíz, megbízható mérést és a benne rejlő lehetőségeket.

A #HandsOnMetrology 3D szkennerekkel mind az adatrögzítés, mind a mérés és ellenőrzés lépései a szintén metrológiai minősítéssel bíró, ipari standardot állító GOM Inspect Suite szoftverben történnek, ami magától értetődővé, kiszámíthatóvá és gyorssá teszi a munkafolyamatot. A T-SCAN hawk kézi 3D szkennerrel és a telepített #HandsOnMetrology berendezéssel a minőségellenőrzési feladatok megbízható teljesítésére kínálunk kompromisszummentes megoldásokat.

ZEISS T-SCAN hawk metrológiai, kézi lézerszkenner

ZEISS T-SCAN hawk metrológiai, kézi lézerszkenner

A T-SCAN hawk egy 20 mikron pontosságú kézi 3D lézerszkenner, amely az előre installált GOM Inspect szoftverrel együtt hordozható és rugalmasan bevethető metrológiai mérőeszközként szolgál. A három szkennelési mód és a beépített fotogrammetria lehetővé teszi kis- és nagyméretű tárgyak, valamint változatos geometriák és anyagminőségek szkennelését is.

 

Szkennelhető modell mérete: kicsi, közepes és nagy

Pontosság: 0,02 mm + 0.035 mm/m

Látószög: 550 × 600 mm

Több információ >>
ZEISS T-SCAN, ‘a mobil mérőszoba’

ZEISS T-SCAN, ‘a mobil mérőszoba’

A ZEISS T-SCAN szkenner három modulból: egy kézi lézerszkennerből (T-SCAN), egy kézi tapintó fejből (T-POINT) és egy ezeket pozícionáló külső kamera-rendszerből (T-TRACK) áll. A moduláris megoldás akár 20 köbméter térfogatban is lehetővé teszi a hihetetlenül gyors és az autóipari elvárásoknak megfelelő pontosságú digitalizálást.

 

Szkennelhető modell mérete: 10-20 m3

Látószög: akár 3200 mm x 2500 mm

Több információ >>
GOM SCAN 1, a legújabb #HandsOnMetrology 3D szkenner

GOM SCAN 1, a legújabb #HandsOnMetrology 3D szkenner

A GOM Scan 1 3D szkenner egy kompakt és gyors asztali tárgyszkenner, amely a GOM ATOS Q által is használt, ipari sztenderdet állító Blue Light technológiával dolgozik. Ez az eljárás gyors, pontos, a zavaró környezeti fényhatásokat kiszűrő digitalizálást biztosít. A GOM Scan 1 a különböző alkalmazásokhoz három eltérő mérési térfogattal rendelhető, azaz 100, 200, valamint 400 milliméteres látómezővel.

 

Szkennelhető modell mérete: 100 x 65 mm²  –  400 x 250 mm²

Felbontás: 0.037 mm – 0.129 mm

Sebesség: 6 000 000 pont/mp

Több információ >>
ATOS Q ipari strukturált fény szkenner

ATOS Q ipari strukturált fény szkenner

A por- és cseppálló ATOS Q kifejezetten ipari használatra lett fejlesztve, legyen szó mérőszobáról vagy gyártósorról. Használata gyors és megbízható mérési eredményeket biztosít nehezített terepen és bonyolult geometriák esetén is. Az ATOS Q ideális kis- és közepes méretű szerszámok, műanyag fröccsöntött alkatrészek, kokilla- és homoköntvények, hajlított, illetve préselt lemeztermékek mérésére, ellenőrzésére vagy visszamodellezésére.

 

Felbontás: 0,03 – 0,12 mm

Látószög: 100 x 70 – 500 x 370 mm

Sebesség: 8-12 000 000 pont/mp

Több információ >>
EinScan-SE 3D szkenner

EinScan-SE 3D szkenner

Az Einscan-SE egy sokoldalúan és könnyen kezelhető asztali 3D szkenner, amelyet mind automata forgóasztalos módban, mind tripodon is lehet használni. Ennek köszönhetően viszonylag nagy mérettartományban lehet ezzel a 3D szkennerrel megvalósítani első digitalizálási projektjeinket. Plug-n-play, felhasználóbarát kialakítása miatt hobbi alkotóknak, iskolai felhasználásra és kreatív célokra javasoljuk. Üzleti célra inkább az Einscan-SP modellt javasoljuk.

 

Szkennelhető modell mérete:

 • Minimum: 30 × 30 × 30 mm
 • Forgóasztalon maximum: 200×200×200mm, 5 kg
 • Fix módban maximum: 700×700×700mm

Pontosság: max. 0,1 mm

Több információ >>
Einscan-SP 3D szkenner

Einscan-SP 3D szkenner

Az Einscan-SP egy könnyen kezelhető és pontos asztali 3D szkenner, amelyet mind gyors, automata forgóasztalos módban, mind egyesével egy tripodról felvételeket készítve is be lehet vetni. Ennek köszönhetően nagy mérettartományban és változatos tárgyakat lehetvele digitalizálni. “Kistestvéréhez”, az Einscan-SE szkennerhez képest gyorsabb a működése, nagyobb pontosságra képes és a markerek kezelésének, automata illesztési funkciónak köszönhetően sokkal gyorsabb vele az utómunka is. Oktatási intézmények és kisvállalkozások számára ajánljuk a tervezési feladatok segítésére.

 

Szkennelhető modell mérete:

 • Minimum: 30 × 30 × 30 mm
 • Forgóasztalon maximum: 200×200×200mm, 5 kg
 • Fix módban maximum: 1200×1200×1200mm

Pontosság: max. 0.05 mm

Több információ >>