Kézi és telepített optikai 3D szkennerek

3D szkenner választék néhány milliméteres tárgyaktól akár épületek digitalizálásáig

Az optikai 3D szkennerek szerepe

 

A 21. századi mérnök eszköztárában a kézi mérőeszközökön és precíz koordinátamérő berendezéseken, valamint tomográfokon kívül az egyik legfontosabb berendezések az optikai 3D szkennerek. A 3D szkennereknek hála ugyanis játszi könnyedséggel készíthető el bármilyen tárgy – legyen az néhány centiméteres alkatrész vagy akár egy épületegyüttes – digitális ikerpárja (azaz 3D modellje). A 3D szkenneléssel létrehozott modell a legkülönbözőbb területeken lehet hasznos a mérnöki tervezéstől, méréstől és minőségellenőrzéstől kezdve a régészeten, értékmegőrzésen keresztül a számítógépes grafikáig. Egy optikai 3D szkenner pontossága, a másodpercenként leképezett több millió mérhető pont, a valósághű textúra, valamint a hordozható eszközök nyújtotta szabadság egészen új távlatokat nyit meg a 3D szkennelés alkalmazási lehetőségeiben.

3D szkenner specialista Budapesten

 

A FreeDee-nél 2014. óta foglalkozunk kézi és telepített optikai 3D szkennerekkel és a szkennelt állománnyal való további munkafolyamatokkal, úgy mint visszamodellezéssel, méréssel, minőségellenőrzéssel, áttervezéssel vagy újragyártással. Az általunk forgalmazott eszközöket átfogóan teszteljük, emellett napi szintű felhasználói vagyunk magunk is, így széleskörű tapasztalatra támaszkodva állunk rendelkezésre technikai tanácsadással, a megfelelő eszköz  kiválasztásának támogatásával, 3D szkenner bemutatókkal és tesztekkel, valamint kezelési tréninggel és a hatékony használat beszerzés utáni szakmai támogatásával is.

 

3D szkenner szaküzlet

 

3D szkenner tesztek és bemutatók

 

Bérszkennelés

 

Díjmentes konzultáció és tanácsadás

 

Kezelési tréningek és szakmai támogatás

 

Kapcsolódó szoftverek

 

Reverse engineering és minőségellenőrzés

 

Garancia ügyintézés

A FreeDee hivatalos magyarországi forgalmazója és képzett képviselete az Artec 3D és a Shining 3D szkenner gyártóknak. A 3D szkennerek mellett a területhez kapcsolódó célszoftverek forgalmazásával (QuickSurface és Geomagic Design X reverse engineering szoftverek, Geomagic Control X minőségellenőrző szoftver) is foglalkozunk.

A 3D szkennerek alkalmazási területei

 

A műszaki gyakorlatban használják a legnagyobb számban az optikai 3D szkennereket, ahol a tervezőasztaltól kezdve a gyártósorokon át a karbantartásig, illetve az esetleges utángyártásig az összes területen hasznos szolgálatot tesznek a lézeres vagy strukturált fény elven működő műszerek. Pontos tervezéshez, reverse engineering feladatokhoz, egyedi, illeszkedő alkatrészek gyártásához, pótalkatrészekhez illetve gyártó szerszámok felújításához használják őket leggyakrabban, de ipari sztenderd lett a minőségügyben a metrológiai feladatok elvégzéséhez is.
Az Ipar 4.0 környezetektől távolabb, a kulturális és építészeti örökségvédelemben, a szórakoztatóiparban, a speciális filmes effektekben, de még az online termékmegjelenítésben is egyre nagyobb számban használnak 3D szkennerekkel előállított nagyfelbontású, fotorealisztikus textúrával ellátott modelleket. Harmadikként pedig a gyógyászati segédeszközök  (gyógycipők és talpbetétek, fűzők, ortézisek és protézisek, műtéti segédeszközök) tervezésében és gyártásában, valamint sugárzás- és érintésmentes diagnosztikai feladatokra alkalmazzák a jellemzően kézi 3D szkennereket. A 3D szkennereink ezáltal a hazai ipar számos területével összehoztak már minket.

Ipari tervezés és gyártás

 • Reverse engineering
 • Minőség-ellenőrzés
 • Illeszkedő alkatrészek
 • Prototípusgyártás
 • Szerszám felújítás
 • Újragyártás

Egészségügy

 • Ortopédia
 • Protézisek
 • Plasztikai sebészet
 • Testre szabott eszközök
 • Egyedi talpbetétek, cipők

Tudomány

 • Kutatás-fejlesztés
 • Oktatás
 • Online kiállítások, múzeumi tárlatok
 • Régészet
 • Kriminológia

Művészet és design

 • Műemlék megőrzés
 • Építészeti makettek
 • Épület restauráció
 • CGI
 • VR/AR
 • Divat

3D szkenner portfóliónk

Artec 3D szkenner kínálat

 

Gyors és pontos 3D szkennelés markerek és kalibrálás nélkül rugalmasan, bárhol, bármikor.  Az Artec 3D szkennereit számos iparágban alkalmazzák úgy mint a gyártásban, egészségügyben, értékmegőrzésben, média és filmművészetben, oktatásban és a divat területén is. A luxemburgi központú vállalat 2012. óta fejleszti kézi strukturáltfény 3D szkennereit és az Artec Studio szoftvert, amely berendezések forgalmazásának mostanra piacvezető szereplője lett. Legújabb, 2022-es fejlesztése az Artec Metrology Kit, egy minőségellenőrzésre tervezett, akár 2 mikron pontosságra képes fotogrammetria rendszer, amely az Artec kézi 3D szkennereivel is kombinálható.

 

Aki használt már 3D szkennert, tudja, hogy nagyon sok múlik a fejlett szoftveren, egyéb esetben az utómunka akár rendkívül hosszúra is elnyúlhat. Az Artec 3D csapata a kezdetektől jelentős kapacitást dedikál a szoftver fejlesztésének, amelyben kiemelkedő szintre fejlesztették az automata algoritmusokat, a nagy méretű adatállományok kezelésének könnyítését, valamint már olyan funkciókkal is kiegészült a szoftver, amelyek a mérést, minőségellenőrzést és a reverse engineeringet támogatják. A legutóbbi új szoftver verzió a már piacon lévő Artec Eva és Artec Leo 3D szkennerek felbontását is megduplázta a fejlesztéseknek köszönhetően, Akik az Artec 3D szkennerei mellett döntenek, biztosak lehetnek benne, hogy a lehető leggyorsabb, zökkenőmentes és felhasználóbarát munkafolyamatot fogják megtapasztalni, valamint afelől is nyugodtak lehetnek, hogy eszközeik elavulás helyett csak egyre fejlődnek, okosabbak lesznek a szoftver minden újabb verziójával.

Artec Leo gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner

Artec Leo gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner

Az Artec Leo egy egyedülállóan gyors, vezetéknélküli kézi 3D szkenner, az Artec 3D legújabb fejlesztése. Az Artec Leo az első, okos, AI alapú 3D szkenner automata fedélzeti adatfeldolgozással, amellyel annyira egyszerű a 3D szkennelés, mintha csak a telefonunkkal készítenénk videófelvételt. Közepes és nagyméretű tárgyak digitalizálásához, ipari felhasználásra, értékmegőrzésre és CGI, VR/AR feladatok támogatásához is ajánljuk.

 

Szkennelhető modell mérete: közepes és nagy

Pontosság: 0,1 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,2 mm

Látószög: 838 × 488 mm

Sebesség: 80 fps, 35 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Eva és Eva Lite kézi szkenner

Artec Eva és Eva Lite kézi szkenner

Az Artec Group zászlóshajója, az Artec Eva a legnagyobb darabszámban eladott 3D szkennerük, egy sokoldalú, jó ár-érték arányú kézi 3D szkenner. Az Artec Eva tökéletes közepes méretű objektumok textúrázott 3D szkenneléséhez, úgy mint az emberi arc, torzó, egy fotel vagy akár egy kipufogórendszer. Teljes alakhoz, autóhoz, motorhoz már inkább az Artec Leo a javasolt választás.

 

Szkennelhető modell mérete: közepes

Pontosság: 0,1 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,2 mm

Látószög: 536 x 371 mm

Sebesség: 16 fps, 18 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Space Spider metrológiai kézi 3D szkenner

Artec Space Spider metrológiai kézi 3D szkenner

Az Artec Space Spider egy metrológiai pontosságú kézi 3D szkenner, ami tökéletes választás azon vállalkozások, mérnökök számára, akik kis és közepes méretű tárgyakat szeretnének nagy pontossággal digitalizálni, mérni, ellenőrizni vagy CAD programokban dolgozni tovább a modellel.

 

Szkennelhető modell mérete: kicsi és közepes

Pontosság: 0,05 mm + 0.3 mm/m

Felbontás: max. 0,1 mm

Látószög: 180 × 140 mm

Sebesség: 7,5 fps, 1 000 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Micro II asztali tárgyszkenner

Artec Micro II asztali tárgyszkenner

Az Artec Micro II szkennert professzionális ipari felhasználásra fejlesztették, első sorban kisebb és közepes gépalkatrészek, design, fogászati és ékszerész elemek minőségellenőrzésére és gyártásának támogatására. Az 5 mikron pontosságú Artec Microval a 3D szkennelés valóban csak egy kattintás, amely után a felvétel közben az Artec Studio szoftverben a felhasználó előben nyomon követheti, hogyan áll össze a 3D modell.

 

Szkennelhető modell mérete: max. 20x20x15 cm

Pontosság: 0,005 mm

Több információ >>
Artec Ray

Artec Ray térszkenner

 

Az Artec Ray térszkenner eltér az Artec család többi szkennerétől, hiszen rendkívül nagy hatótávolsága lehetővé teszi nagyméretű tárgyak digitalizálását egy adott, fix pontról. Az Artec Ray egy nagypontosságú lézerszkenner, amellyel gyorsan digitalizálhatók épületek, járművek, gyártó berendezések, csarnokok vagy akár szélturbinák és daruk is.

Szkennelhető modell mérete: nagyon nagy

Pontosság: <0,7 mm @ 15 m

Távolság: 1-110 m-ig

Sebesség: 208 000 pont/mp

Több információ >>
Artec Metrology kit

ÚJDONSÁG: Artec Metrology Kit

 

Az Artec Metrology Kit egy maximum 2 mikron pontosságú 3D optikai koordinátamérő rendszer, amely akár önálló eszközként is bevethető nagy tárgyak metrológiai digitalizálására, de 3D szkennerrel kombinálva annak pontosságát is növeli nagyobb távolságokon.

Szkennelhető modell mérete: nagy – nagyon nagy

Pont alapú pontosság: max. 0,02 mm

Távolságmérés pontossága: 0.015 mm + 0.015 mm / m

Sebesség: 4-6 kép / mp

Több információ >>

A 2004-ben alapított Shining 3D nagypontosságú 3D digitalizáló eszközök, 3D szkennerek kutatására és fejlesztésére, gyártására és alkalmazásaira összpontosít. A vállalat elkötelezett amellett a terve mellett, hogy elérhető, hatékony és high-tech megoldásokat kínálva a 3D digitalizálás globálisan piacvezető szereplőjévé váljon. 3D szkennereik a technológia csúcsát egyben a versenytársakhoz képest elérhetőbb árszintet képviselnek.

 

A Shining 3D átfogó, metrológiai 3D szkenner kínálatában minden szakember talál az igényeinek megfelelő, a legnagyobb kihívásokat jelentő alkalmazásoknak is eleget tevő, VDI-VDE 2634 szabvány szerint tanúsított pontosságú eszközt. A Shining 3D középkategóriás Einscan termékei pedig sokoldalú, elérhető árú és felhasználóbarát 3D szkennerek egyszerűbb digitalizálási, mérési és reverse engineering feladatok megoldására.

Kiemelt metrológiai SHINING 3D szkennerek

FreeScan Combo kézi 3D szkenner

13 db kék lézerkereszt,
7 db hiperfinom lézervonal,
Kék lézervonal, IR szken
Max. 0,02 mm pontosság
Max. 0,025 mm felbontás
Textúrát nem rögzít
IR módban nem szükségesek markerek

AutoScan Inspec 3D szkenner
Strukturált fény (kék)
Max. 0,01 mm pontosság
0,05 mm felbontás
Nagyon kicsi tárgyakhoz

Tovább az SHINING 3D metrológiai szkennerhez

Kiemelt általános célú SHINING 3D szkennerek

Einscan Pro 2X kézi 3D szkenner

Strukturált fény
Max. 0,04 mm pontosság
0,16 – 3 mm felbontás
Color Pack kiegészítővel textúrát is rögzít
Industrial Pack kiegészítővel telepített módban is használható

Einscan-SP 3D szkenner

Strukturált fény (kék)
Max. 0,05 mm pontosság
Max. 0,17-0,2 mm felbontás
4 mp / felvétel
Textúrát is rögzít

Tovább az általános célú SHINING 3D szkennerhez

Tanácsadás, alkalmazási tesztek, kipróbálási lehetőség

 

Keressen minket bizalommal a 3D szkennereket és digitalizálást, illetve a szkennelt állomány feldolgozását érintő kérdéseivel. A legtöbb általunk forgalmazott 3D szkennerrel rendelkezünk, napi szinten dolgozunk, szolgáltatunk is, így a személyes bemutatón túl valódi tesztmunkákra is van lehetőség, amely során kipróbálható, hogyan illeszkedne egy 3D szkenner a meglévő munkafolyamatokba. A szkennerek mellett kapcsolódó célszoftverekkel, mint minőségellenőrző és reverse engineering szoftverekkel is foglalkozunk.

Keresse 3D szkenner specialistáinkat, akik segítenek a választásban!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni, tesztekkel alátámasztani a megfelelő 3D szkenner és szoftver választást!

3d szkenner választás

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet