TELJES FÉMNYOMTATÁSI MEGOLDÁS

Minden, amire szüksége van ahhoz, hogy CAD terveiből 24 órán belül funkcionális fémalkatrészek készülhessenek – a Metal X 3D nyomtatórendszer egy teljeskörű gyártómegoldás

METAL X

3D FÉMNYOMTATÓ

Áttörés a fémnyomtatásban

 

A Markforged vállalat, amely kompozit megoldásaival forradalmasította a 3D nyomtatást, egy az ipar számára még eggyel izgalmasabb területet, a fémnyomtatást is meghódította. A Metal X új fémnyomtatási technológiája egyik napról a másikra képes a legbonyolultabb geometriákat fémből legyártani verhetetlenül alacsony költségekkel, ezáltal elképesztően felgyorsítja a vállalati innovációt. Eljött végre az idő hátrahagyni a 20. századi gyártást és kinyomtatni bármit az ipari gépek cserealkatrészeitől a fröccsöntő szerszámokon át a működő prototípusokig. Fémből.

Megfizethető fémnyomtatási megoldás

 

A Metal X közel a tizedébe kerül a jelenleg elérhető, alternatív fém additív gyártómegoldásoknak – a tradicionális fémmegmunkáló gépek beruházási költségének pedig szinte 1%-át sem teszi ki a Metal X ára.

Fém alkatrészgyártás egyszerűbben

 

A felhőalapú szoftveres megoldások, a beépített érintőképernyő és az automata alapanyagérzékelő rendszer biztosítja, hogy a Metal X az egyik legkönnyebben kezelhető fémalkatrész gyártási megoldást nyújtsa.

A következő adatok Metal-X nyomtatóval történő gyártásokra vonatkoznak Metal-X tulajdonosok számára !

Cégünk Metal-X nyomtatóval bérnyomtatási szolgáltatást nem végez, amennyiben az általunk biztosított szolgáltatásaink érdeklik, kérjük látogasson el a szolgáltatások menüpontra!

Metal X 3D fémnyomtatóval készült alkatrészek

Szivattyú pumpa

 

Spórolja meg a napokat, amelyeket hagyományos gyártással az alkatrészek megmunkálása vagy öntése vinne el! Válassza inkább a 3D nyomtatást, és vegyen a kezébe ehhez a kerékhez hasonlóan bonyolult geometriájú fémalkatrászeket akár a tervezés másnapján. Az alapanyagul szolgáló 316L rozsdamentes acél biztosítja, hogy a kész modellek funkcionálisak legyenek és felhasználásra készen álljanak.

Tipikus megmunkálási költség: $602.58
Markforged Metal X 3D nyomtatás költsége: $14.07
Megtakarítás: 98.24%

Metal X 3D fémnyomtatóval készült alkatrészek

Vezérműtengely fogaskerék

 

A 17-4 rozsdamentes acél ellenállósága és felületi keménysége lehetővé teszi olyan funkcionális, fogazott fémalkatrészek 3D nyomtatását, mint amilyen ez a fogaskerék is.

Tipikus megmunkálási költség: $279.06
Markforged Metal X 3D nyomtatás költsége: $12.56
Megtakarítás: 95.50%

Metal X 3D fémnyomtatóval készült alkatrészek

Fröccsöntő szerszám

 

Járja be a legrövidebb utat a prototípusoktól a gyártásig 3D nyomtatott fém fröccsöntő szerszámokkal! 3D fémnyomtatással az átfutási idők jelentős csökkentése mellett a gyártási költségek is számottevően redukálódnak.

Tipikus megmunkálási költség: $3247.48
Markforged Metal X 3D nyomtatás költsége: $45.93
Megtakarítás: 98.59%

Metal X 3D fémnyomtatóval készült alkatrészek

Repülőgép alkatrész

 

Olyan alkatrészek 3D nyomtatása, amelyek gyártása hagyományos módszerekkel lehetetlen lenne, a Markforged Metal X printerének meg se kottyannak. Ez az összetett repülőgép konzol egy tökéletes példa olyan alkatrészre, amely a 3D fémnyomtatásnak hála egy darabból készül, meglepően könnyű és hihetetlenül erős.

Tipikus megmunkálási költség: $1812.66
Markforged Metal X 3D nyomtatás költsége: $33.51
Megtakarítás: 98.15%

A hardver

METAL X

A Markforged az immár 4. generációs kompozit 3D nyomtatási megoldásaira építve alkotta meg a Metal X-et, ami egy teljesen új típusú fémnyomtató. A műanyag hordozóanyaggal kötött fémpor nyomtatásával kiküszöbölték a biztonsági kockázatokat, amelyeket más fémnyomtatási technológiák felvetnek, miközben olyan új lehetőségeket tettek elérhetővé, mint a súly- és költségcsökkenést is lehetővé tevő zárt-cellás kitöltés.

Nyomtatási térfogat: 300 mm x 220 mm x 180 mm
Rétegfelbontás: 50 mikron
Technológia: ADAM
3d nyomtatott szerszamacel alkatreszek

A technológia

ADAM

Atomic Diffusion Additive Manufacturing
Áttörés a fémek 3D nyomtatásában: Az ADAM egy teljesen új megoldás a fémek 3D nyomtatására, amely a 3D nyomtatás és a fémöntés technológiájának találkozásából született. Minden síkban egyformán erős, és akár más megmunkálással gyárthatatlan geometriájú fémalkatrészek órákon belüli felépítésére képes.

TERVEZÉS

TERVEZÉS

Tervezze meg az alkatrészt CAD szoftverben, töltse fel az STL-t és válasszon a széles alapanyagkínálatból! Az Eiger szoftver minden másról gondoskodik, hogy a 3D nyomtatás a legegyszerűbb munkafázis legyen.

NYOMTATÁS

NYOMTATÁS

Az alkatrészt rétegről rétegre építi fel a gép műanyag hordozóanyaggal kötött fémporból. Az alkatrészek arányosan túlméretezetten kerülnek nyomtatásra, hogy kompenzálják a szinterezés során bekövetkező, kiszámítható méretcsökkenést.

SZINTEREZÉS

SZINTEREZÉS

A nyers nyomatok átmennek egy mosási fézison, ahol a kötőanyag egy része eltávolításra kerül. Ezután az alkatrészeket szinterezik egy kemencében, amely során tömör fémmé olvad össze a nyomtatott fémpor.

VÉGTERMÉK

VÉGTERMÉK

Színtiszta fémként és 99,7%-os tömörségükkel az alkatrészek készen állnak a bevetésre. A hagyományos eljárással készült fémalkatrészekkel megegyezően megmunkálhatók.

Alapanyagok

ROZSDAMENTES ACÉL 17-4 & 316L

A 17-4-es rozsdamentes acél erős, korrozióálló, kemény anyag, amit széleskörben alkalmaz a légiipar, az egészségügy és az olajipar.

17-4 PH rozsdamentes acél adatlap

A 316L rozsdamentes acél kiváló korrózióállóságot és kiváló hegeszthetőséget biztosít. [ fejlesztés alatt ]

 

SZERSZÁMACÉL A2 & D2

Az A2 szerszámacél kiválóan ütésálló.

A2 szerszámacél adatlap

A D2 szerszámacél nagy szén- és krómtartalma kiemelkedő keménységet és kopásállóságot biztosít (de nem olyan kemény, mint az A-2). A D-2-et gyakran használják vágószerszámok gyártásához.

D2 szerszámacél adatlap

 

INKONEL 625

Az inkonelt erőssége és lenyűgöző hőállósága ideálissá teszi hő- és nyomásvédő alkalmazásokhoz. Ezt a nikkelalapú szuperötvözetet általában a sugárhajtóművekben és orvosi területen alkalmazzák, és nagyon nehéz megmunkálni. Emellett kémiailag is nagyon ellenálló.

Inkonel 625 adatlap

 

RÉZ

A réz népszerűségét kiemelkedő hő és elektromos vezetőképességének köszönheti. Hőcserélők, hűtőbordák, hegesztő elektródák és más, nagy vezetőképességű, komplex alkatrészek 3D nyomtatásához tökéletes választás.

Réz adatlap

 

TITÁN Ti6Al4V [ fejlesztés alatt ]

A legmagasabb szilárdság-tömegaránnyal bíró fémként a Titanium 6-4 ideális könnyített alkalmazásokhoz, nagy szakítószilárdsággal és fáradásellenállósággal rendelkezik. Ezt a biokompatibilis anyagot széles körben használják egészségügyi területen, például ortopédiai ízületprotézisekben.

Utómunka

SINTER 1 kemence

Közepes méretű kemence

SINTER-1

 

A kemence méretei: 1067 mm x 483 mm x 406 mm
Munkatér: 4760 cm3
Max. hőmérséklet: 1300° C

 

Adatlap >>

SINTER 2 kemence

Nagy méretű kemence

SINTER-2

 

A kemence méretei: 1200 mm x 700 mm x 1500 mm
Munkatér: 19 644 cm3
Max. hőmérséklet: 1300° C

 

Adatlap >>

WASH 1 mosó állomás

Automata mosóállomás

WASH-1

 

Külső méretek: 609 mm x 685 mm x 1067 mm
Munkatér: 18 356 cm3

 

Adatlap >>

Kérje árajánlatunkat a teljes csomagra!

Technikai specifikációk

A NYOMTATÓ

 

Építési térfogat:

300 mm x 220 mm x 180 mm

 

Külső méretek:

575 mm x 467 mm x 1432 mm

 

Z rétegfelbontás:

50 mikron

 

Lézerszkenner felbontás:

50 mikron

 

Lézer mérési pontosság:

1 mikron

ALAPANYAGOK

 

Rozsdamentes acél

17-4 Stainless Steel
316L Stainless Steel

 

Inkonel

IN Alloy 625 BETA

 

Szerszámacél

A-2 Tool Steel BETA
D-2 Tool Steel BETA

 

Titán

Ti-6Al-4V BETA

SZOFTVER

 

Biztonság

Egyszeri bejelentkezés
Két lépcsős hitelesítés

 

Produktivitás

Flottamenedzsment
Szervezeti admin portál

 

Elérés

Felhő alapú
Helyi tárolás vagy
Teljesen helyben