VARBadge_Horizontal_BW

Markforged X7 ipari kompozit 3D nyomtató

Erő, precizitás és esztétikum kompromisszumok nélkül

A Markforged X7 az egyik legsokoldalúbb, teherbíró és pontos, valódi kompozit 3D nyomtató a piacon. Hihetetlenül erős, kompozit alkatrészek ipari léptékű 3D nyomtatására képes. Ennek az egyedülálló 3D nyomtatási képességnek és a beépített lézeres kalibrációnak köszönhetően az X7 3D nyomtatónak minden komoly gyártóüzemben foglalt helye van.

 

A Markforged X7 a fémek erősségével vetekvő, szálerősített alkatrészek nyomtatását magas precizitással és az Onyx alapanyag egyenletes felületminőségével kombinálja. Segítségével a legnagyobb igényeket támasztó mérnöki koncepciók is pár óra alatt valósággá válhatnak.

Kérje ajánlatunkat!
mark-x

Nagy kompozit nyomtatások nagy felbontással

 

Az X3, X5 és X7 kompozit 3D nyomtatót nagyméretű nyomtatási térfogata alkalmassá teszi olyan iparágak 3D nyomtatási feladatainak kiszolgálására, mint a robotika, az autógyártás, a funkcionális prototípusgyártás vagy a protetika. A fröccsöntés minőségű és érzetű felületet akár 50 mikronos rétegfelbontás és ellnálló Onyx alapanyag biztosítja.

Nyomtatási térfogat:

 

 • Szélesség: 330 mm
 • Mélység: 250 mm
 • Magasság: 200 mm

 

 

Rétegfelbontás:

 

 • 50 mikron

A folyamatos szálerősítéses kompozit nyomtatás

markforged x7 kompozit 3d nyomtatás folyamata

A Markforged X7 kompozit 3D nyomtató alapanyagai

Onyx / mátrix anyag

Darabolt karbinszállal erősített PA6 nylon kiváló hőállósággal, felületi minőséggel és vegyszerállósággal. Lángálló Onyx FR és ESD minősítésű Onyx ESD változatai is elérhetők.

 

nyomtatott onyx alkatrész

Nylon / mátrix anyag

Sima, fehér, önkenő, nem koptató hatású és könnyen festhető PA6 nylon alapanyag, ahol erős mégis puha tapintású, roncsolásmentes munkadarabokra van szükség.

 

Smooth TPU 95A / mátrix anyag

Gumiszerű, rugalmas alapanyag, amelyet flexibilis, ergonomikus vagy ütéscsillapító alkatrészek gyártásához ajánlunk.

 

markforged tpu alkatrész

Precise PLA / mátrix anyag

Kedvező árú prototípus alapanyag 8 különböző színben koncepciómodellekhez, méret- ás illeszkedés tesztekhez.

 

pla nyomat

Karbonszál / szálerősítés

Merev, erős és extrémkönnyű. A karbonszállal erősített nyomatokkal helyettesíthetők korábban marással készült fémalkatrészek. Lángálló, FR és légiipari minősítésű FR-A változata is elérhető.

 

cff kompozit nyomat karbonszállal

Kevlárszál (aramid) / szálerősítés

Kiemelkedően tartós és ellenálló folyamatos szál, amely extrém ütésállóságával a legkeményebb körülmények között is helytáll.

 

folyamatos kevlárszál aramid

Üvegszál / szálerősítés

Költséghatékony szálerősítés, amely kedvező áron az ABS-nél akár 11x jobb merevséget biztosít. HSHT változata kiemelkedő ütésállóságot és a legnagyobb hőállóságot biztosító Markforged szálerősítés.

 

folyamatos üvegszál

Engedje meg, hogy a Markforged kompozit nyomtatóival készült alkatrész minősége győzze meg helyettünk!

IGÉNYELJEN INGYENES KOMPOZIT MINTÁT EZEN A LINKEN!

Gyártás fókuszú kompozit 3D nyomtató szoftver

 

A Markforged Eiger előkészítő szoftverben teljeskörűen menedzselhető a gyártás szempontjából kritikus alkatrészek digitális raktára, ezáltal megkerülhető a költséges és lassú ellátási láncok magas kockázata és a külső beszerzéshez köthető hosszú adminisztrációs folyamat. Az azonnali alkatrészpótlás lehetősége minimalizálja a leállásokat, a 3D nyomtatás formai szabadsága pedig új tervezői ötletek megvalósításához, hatékonyabb megoldásokhoz, termelékenyebb gyártáshoz vezet.

Az Eiger feladatkör szerinti hozzáféréssel, digitális raktározással, csapatmunkát támogató funkciókkal, teljesen személyre szabható szálerősítéssel, de automata javaslatokkal és végeselem számítással is támogatja a sikeres, hatékony házonbelüli kompozit 3D nyomtatást.

Markforged X7 beépített lézeres kalibráció

 

Az X7 példanélküli 3D nyomtatási minőséget és precizitást képvisel. A felhőalapú Eiger szoftver, a firmware és a nyomtatófejre szerelt 1 mikron pontosságú szenzornak köszönhetően mindig biztos lehet a gép pontos kalibrációjában és a legjobb nyomtatási eredményben.

Hazai Markforged kompozit 3D nyomtatás sikersztorik

X7 nyomtató a Dana Hungary Off-Highway gyárában

„Az első fél év számai alapján a becsléseink pontosak voltak, a Markforged X7 nyomtató már az első hat hónapban csak az egyedi alkatrész és szerszámigények alapján is már 50%-ban megtérült. Ez idő alatt 300 féle alkatrészből összesen több, mint 850 darabot gyártottunk le.”

– Varga Gábor, mérnökség vezető, Dana Hungary OH

tovább >>

Egyedi célgépgyártás kompozit nyomtatóval a Sólyomsoftnál

„Szerencsére olyan termékeket választottunk, amelyeknek rendszeres a támogatása, akár a gyors szerviz és alkatrészellátás, akár kellékanyag, akár szoftveres frissítés terén. Ezek folyamatos fejlődést tesznek lehetővé, mivel a gyártói szoftveres optimalizálások sokszor további idősporolást is eredményeznek.” – Sólyom Zoltán, ügyvezető, Sólyomsoft Kft.

tovább >>

Marás leváltása kompozit 3D nyomtatással a Sheldon Investnél

“Sokszáz 3D nyomtatót láttam az elmúlt években, de mindig úgy gondoltam, hogy csak akkor veszünk majd nyomtatót, ha az alkatrészek minősége meggyőz engem.” – Rigó Zoltán, ügyvezető. Mostanra már három Markforged kompozit 3D nyomtató dolgozik az üzemükben feltűnően magas, 70% fölötti kihasználtsággal.

tovább >>

Technikai specifikációk

Nyomtatási térfogat: 330 mm x 250 mm x 200 mm

Rétegfelbontás: 50-250 mikron

A 3D nyomtató méretei:

 • 575 mm x 467 mm x 928 mm
 • 575 mm x 467 mm x 424 mm (szekrény nélkül)

Nyomtatott műanyagok:

 • Onyx, Onyx FR/FR-A, Onyx ESD
 • White Nylon

Szálerősítés:

 • Üvegszál
 • Szénszál
 • Kevlár
 • Hőálló üvegszál

Az X7 termékcsomag tartalma:

 • X7 3D nyomtató és szekrényház
 • Eiger szoftver felhő alapú hozzáférés
 • 3+3 fúvóka
 • Szerszámkészlet
 • 1 TrueBed nyomtatótálca

 

Technikai adatlap letöltése  (pdf)

Rendelés

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni a megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet