Artec Ray II térszkenner

 

Villámgyors, nagy hatótávú 3D térszkenner nagy pontosságú, professzionális felvételekhez

A nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, vezeték nélküli Ray II 3D lézerszkennerrel precízen és gyorsan rögzíthet nagyméretű tárgyakat, jeleneteket, épületeket vagy területeket akár 130 méter távolságból is. Olyan 3D pontosságra és szögpontosságra számíthat, amely megfelel a legmagasabb szakmai követelményeknek.

 

Ideális hatalmas objektumok, például szélturbinák, hajócsavarok vagy repülőgépek, hidak vagy gyárterületek, kriminalisztikai helyszínek vagy régészeti lelőhelyek precíz rögzítésére. Ez a professzionális LiDAR megoldás a legmagasabb minőségű 3D felvételeket készíti, legyen a cél visszafejtés, ellenőrzés vagy tervezés, valósághű digitális ikrek létrehozása, tetthelyek dokumentálása vagy a civil infrastruktúra időbeli változásának értékelése.

 

A vezeték nélküli Artec Ray II-t könnyű hordozhatóságának köszönhetően bárhová magával viheti. A járművek percek alatt, a repülőgépek és teljes épületek pedig néhány óra alatt rögzíthetők.

Artec Ray II: metrológiai szintű precizitás

 

Az Artec Ray II nagy 3D pontpontossággal és kategóriájában legjobb szögpontossággal szkennel.

3D pontosság @10m 1.9 mm
3D pontosság @20m 2.9 mm
3D pontosság @40m 5.3 mm
Szögpontosság 0.87 mm @10m (or 18”)
Tartomány pontosság 1.0 mm + 10 ppm
Tartományzaj 0.4 mm @ 10m – 0.5mm @ 20m

Nagy hatótávolság

 

130 m

 

Az Artec Ray || térszkenner 0,5-130 méter távolságból képes digitalizálni.

Pontosság

 

18 arcseconds

 

Ultra-magas precizitás és gyorsaság, hogy minden részlet rögzítésre kerüljön.

Gyorsaság

 

Akár 2 000 000 pont/sec

 

A leggyorsabb nagy-hatótávolságú lézerszkenner.

Alkalmazási területek

 

Precíz digitalizálás nagy távolságból

Reverse Engineering

 

Műszaki dokumentáció

 

Digitális ikrek

 

Termék tervezés

 

Prototípus készítés

Művészet

 

Műemlék megőrzés

 

Film ipar

 

Divat

 

Marketing

Ipari tervezés és gyártás

 

Repülőgép és autóipar

 

Minőségellenőrzés

 

Építészeti projektek (BIM, épületfelmérés)

Egyéb

 

Oktatás & tudományos kutatások

 

Bűnügyi helyszínelés

Műemlék megőrzés könnyedén

Egy turisták által közkedvelt szobrot, amely Guanyint, a Kegyelem Istennőjét ábrázolja szükséges volt átköltöztetni Shenzen-ből. Ez a lépés indokolta digitalizálását, hiszen bármilyen esetleges sérülés esetén reprodukálhatóvá válik ilyen módon.  Az Artec Ray szkenner segítségével a teljes,  15 méter magas szobrot lehetséges volt digitalizálni annak minden részletét tartalmazva. Ez a folyamat természetesen lehetővé teszi a szobor kisméretű 3D nyomtatását is.

Brilliáns textúra

Fedje fel a legkisebb felületi egyenetlenségeket is a Ray II 36 MP-es 3 kamerás rendszerével és kivételes HDR textúrájával!

 

Élethű digitális ikrek

Az élénk, valósághű textúra nagyon fontos a műemlékmegőrzés és a bűnüldözés területén is, ahol a pontos színek további bizonyítékok felfedezését is segíthetik.

Gyors és könnyen kezelhető

Az Artec Ray II figyelemre méltó 2 millió pont/mp-es sebességgel képes rögzíteni az adatokat.

 

Felbontás 3 mm 6 mm 12 mm
Textúra nélkül 1.7 min 0.85 min 0.4 min
Textúrával 2.7 min 1.9 min 1.4 min

Átfogó, nagy hatótávolságú rögzítés

Az Artec Ray II nagy hatótávolságú 3D térszkenner a kiterjedt 360°-300°-os látómezejével olyan rugalmasságot biztosít, amellyel akár 0,5 vagy 130 méteres távolságból is nagy pontossággal és kiváló minőségben rögzíthetők az objektumok.

Fedélzeti kezelés

 

Az intuitív Ray II biztosítja a problémamentes szkennelést – a beépített kezelőpanelen elérhető alapvető funkciókkal a 3D szkenneléshez egyszerűen csak egy gombot kell megnyomni, számítógép vagy egyéb eszköz nélkül.

Hordozható és gyorsan telepíthető

 

Az állvánnyal együtt mindössze 5 kg-os Ray II 3D szkennernek nincs szüksége targetekre és pillanatok alatt felállítható és üzembe helyezhető a digitalizálási feladat helyszínén.

Folyamatos tápellátású akkumulátoros rendszer

 

A két, cserélhető és másik kettő készenléti akkumulátorral az Artec Ray II lézerszkenner teljes 8 órán keresztül képes a folyamatos digitalizálásra. Több idő kell? Töltse fel szkennelés közben, és cserélje az akkumulátort minden leállás nélkül!

Víz- és porvédelem: IP54 (IEC 60529)

 

A Ray II víz- és porvédelmi kialakítása védi 3D szkennerét és biztonságban tartja munkáját, mivel megakadályozza, hogy részecskék vagy nedvesség kerüljön a készülékbe.

Mozgó tárgyak automatikus eltávolítása

 

Az Artec Ray II intelligens, mozgó, a képből ki-belépő objektumokat eltávolító automata funkciója biztosítja, hogy minden rögzített adat pontosan arra fókuszál, amire szüksége van.

3D szkennelés nagy távolságból

 

Ha nagyméretű, elérhetetlen helyen vagy olyan magasságban kellene szkennelni, ahol nem lehet biztonságosan dolgozni, könnyedén és távolról is vezérelheti szkennerét az Artec Remote App segítségével.

Valós idejű, fedélzeti regisztráció

 

Kövesse nyomon a szkenner mozgását valós időben a geometria nyomon követésével és az intuitív 3D-s térbeli navigáció fejlett algoritmusaival, beleértve a Ray II vizuális inercia rendszerét (, Visual Inertial System VIS), a magasságmérőt, az iránytűt és a globális navigációs műholdrendszert.

Mozgó tárgyak automatikus eltávolítása

 

Az Artec Ray II intelligens, mozgó, a képből ki-belépő objektumokat eltávolító automata funkciója biztosítja, hogy minden rögzített adat pontosan arra fókuszál, amire szüksége van.

Az Artec Leo tökéletes párja

 

Az Artec 3D szkennerekkel készült felvételek hibátlanul kombinálhatok a közös adatfeldolgozó, Artec Studio szoftvernek köszönhetően. Az Artec Ray kvételesen jól használható a vezeték nélküli Artec Leo szkennerrel. A duó nagy pontossággal, átfogóan és gyorsan képes rögzíteni nagy tárgyakat, épületrészleteket vagy teljes jeleneteket.

Erőteljes párosítás

 

Két intelligens, vezeték nélküli szkenner verhetetlen kombinációja: az Artec Ray II hatótávolsága és sebessége teljes jelenetekhez és nagy tárgyakhoz, a kézi Artec Leo 3D szkenner pedig meghatározott területekhez és részletekhez.

artec leo

Minden Artec 3D szkenner

 

A nagy hatótávolságú Artec Ray II akadályok nélkül integrálható az összes többi kézi Artec 3D szkennerrel is.

Szkennelés CAD-ba exportálás

 

A szkennelt objektumok eredeti CAD modelljét könnyedén feltöltheti az Artec Studio szoftverbe, ahol precízen orientálhatja és összeillesztheti a CAD-et a szkennelt adatokkal. Az Artec Studio számos reverse engineering és minőségellenőrzési funkcióval támogatja az utómunkát, de más szoftverek használatát is támogatja: a rögzített adatokat exportálhatja SOLIDWORKS-be vagy más CAD-szoftverbe vagy részletes ellenőrzés céljából közvetlenül a Geomagic Control X-be.

Kipróbálná a gyakorlatban? Esetleg még nem tudja, melyik 3D szkennert válassza?

Látogasson el stúdiónkba, ahol lehetősége nyílik díjmentes tesztelésre!

 

Szakértő kollégáink segítségével Ön is kipróbálhatja személyesen a gyakorlatban 3D szkennereinket.  A tesztelési folyamat egyben egy konzultációt is magába foglal, ahol igényei szerinti felhasználásban kaphat tanácsot cégünktől.

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet