Formlabs Fuse 1 SLS 3D nyomtató

Nagy teljesítményű, termelékeny SLS 3D nyomtató elérhető áron

A szelektív lézerszinterezés (SLS) során egy precíz lézer olvasztja össze a nylon por finom rétegeit, amely erős, részletes és végfelhasználásra alkalmas, beépíthető alkatrészeket eredményez. A Fuse 1 segítségével ez az ipari, termelékeny technológia a kisvállalkozások, műhelyek, termékfejlesztők számára is elérhetővé válik.

Nyomtasson funkcionális alkatrészeket, prototípusokat vagy kisszériás sorozatokat néhány óra leforgása alatt házon belül!

Intuitív kezelés

Ahogy a Formlabs SLA gépeké, a Fuse 1 SLS nyomtató kezelése is rendkívül felhasználóbarát és magától értetődő. A beépített érintőképernyő mind a nyomtatás, mind a karbantartás lépésein végigvezeti a felhasználót, emellett a FreeDee üzembe helyezéssel, kezelési tréninggel és bármely felmerülő technikai kérdésben is rendelkezésre áll.

Elérhető

Az SLS nyomtatás területét egészen idáig a drága, high-end berendezések uralták. Az eddigi ipari SLS gépek termelékenységével vetekedő Fuse 1 alacsonyabb beruházási és alapanyagköltségekkel és hatékony por újrahasznosítással a jelenlegi legokosabb döntés a házon belüli SLS nyomtatás területén.

Hatékony

A nyomtatás előkészítésétől az alapanyag újrahasznosításáig minden lépés a kapacitás teljes kihasználásának céljával lett megtervezve. A gyors, intuitív szoftver, a galvo lézer és a cserélhető nyomtatókamra mind segít a maximális termelékenység és ismétlőképesség elérésében.

Ismerje meg jobban a Fuse 1 SLS 3D nyomtatót!

Gyors és hatékony nyomtatás előkészítés

Viszlát, támasztékok! SLS 3D nyomtatásnál az alapanyagként szolgáló por végzi az alátámasztást is, így külön struktúrák építésére nincs szükség – a nyomtatóteret teljes egészében megtölthetjük tárgyakkal és az utómunka során sem kell támasz struktúrákat eltávolítani.

A 165 x 165 x 300 mm-es nyomtatótérben egyszerre gyárthatunk kis sorozatokat vagy nagyméretű munkadarabokat. A galvo lézer a lehető leggyorsabb gyártást biztosítja. A cserélhető nyomtatókamra pedig lehetővé teszi a 24/7  gyártást azáltal, hogy nem kell megvárni a munkatér lehűlését a következő gyártási folyamat elindításával.

A Formlabs Preform előkészítő szoftver (ingyenesen letölthető és tesztelhető) automata algoritmusokkal egyszerűvé teszi a 3D modellek elrendezését, a nyomtatási idők és költségek becslését és a gyártási folyamat monitorozását. A setup és a nyomtatás során pedig a Fuse 1 érintőképernyője és egy távolról is elérhető beépített kamera segíti minden lépésünket.

Preform letöltése
Fuse 1 SLS nyomtató és Fuse Sift utómunka állomás

A Fuse 1-ből a Fuse Sift SLS utómunka állomásba

A Fuse Sift egy biztonságos és hatékony munkaállomás a fel nem használt por alapanyag visszanyeréséhez. A Fuse Siftben egyszerre gondoskodhatunk a nyomatok letisztításáról, a por újrahasznosításáról, tárolásáról és felfrissítéséről.

A Fuse 1 egy kompakt munkaállomás. A folyamatos légelszívás lehetővé teszi a tiszta, egyszerű utómunkát és hozzáférést. A Fuse Sift mérete: 100 x 60 x 150 cm.

A Nylon 12 30%-os frissítési aránya lehetővé teszi, hogy 70%-ban mindig újrahasznosított porból dolgozzunk. A Fuse Sift a használt porban esetleg összeolvadt darabok kiszűréséért és friss porral való automata keveréséért is felel.

A Fuse 1 rendszer két percben

Nylon – Minden igényt kielégítő alapanyag

Nyomtasson erős, ellenálló, beépítésre kész alkatrészeket aFuse 1-hez fejlesztett poliamid porokkal! A nylon egy nagyon sokoldalúan alkalmazható 3D nyomtatási alapanyag. Nem törik, nem szakad, rugalmasságának hála a hajlítást is bírja.

A Nyon 12 egy sokoldalú, általános felhasználású alapanyag, amely funkcionális prototípusok, beépíthető, komplex összeállítások és ellenálló alkatrészek gyártásához is bevethető. A Nylon 11 nagyobb hajlékonysággal, ütésállósággal és a kopásnak és elhasználódásnak való kiemelkedő ellenállással tovább bővíti a lehetőségeket.

Szakítószilárdság

Nylon 11, 49 MPA

Nylon 12, 50 MPA

Szakadási nyúlás

Nylon 11, 40% nyúlás

Nylon 12, 11% nyúlás

HDT

Nylon 11, 182°C @ 0,45 MPA

Nylon 12, 171°C @ 0,45 MPA

Nylon 12 technikai adatlap
Nylon 11 technikai adatlap

Folyamatos termelésre tervezve

A Fuse 1 kivehető nyomtatókamrája lehetővé teszi, hogy két kamra használatával 24/7 gyárthasson az SLS nyomtatónk. A Fuse 1 kamráját az első hűlési szakasz után áthelyezhetjük a Siftbe, ahol a hőmérséklet monitorozása mellett jelzi a rendszer, amikor kivehetők a nyomtatások a munkatérből.

Az elkészült nyomatok tisztítása közben a Sift folyamatosan szívja el, gyűjti és szűri a fel nem használt por alapanyagot.

A Fuse Sift a leszűrt por frissítéséről és keveréséről is gondoskodik.

Ha felkeltette érdeklődését a Formlabs Fuse 1 SLS 3D nyomtató, töltse le a műszaki adatlapját és olvassa el ismertetőinket!

Kérjük, feliratkozás után ellenőrizze a postaládáját, ahova pár percen belül meg kell érkeznie első Fuse 1 tájékoztató levelünknek!

Két levelet fogunk küldeni, amelyből egyik a technikai adatokra és a rendszer működésére, míg a másik a felhasználási lehetőségekre fókuszál.

* indicates required

Fuse  1 SLS nyomtató technikai specifikációk

Nyomtatás

 

Nyomtatási technológia: szelektív lézerszinterezés (SLS)

 

Munkatér: 165 x 165 x 300 mm

 

Rétegfelbontás: 110 mikron

 

Alátámasztás: nincs szükség támaszokra

 

Lézer típus: Ytterbium Fiber 10W, 10 000+ óra működésre hitelesítve

 

Lézerfolt átmérője: 200 mikron

 

Alapanyag frissítési arány: 30-50%

 

Nyomtatókamra: moduláris, kompatibilis a Fuse 1 és Sift berendezésekkel

 

Gépkezelés: 10,1″ érintőképernyő

 

Monitoring: Státusz értesítők a kijelzőn, beépített kamera, távoli megfigyelés, SMS/email értesítők a Dashboardon keresztül, proaktív karbantartási jelzések

Hardver

 

Külső méretek (Fuse 1): 64,5 × 68,5 × 107 cm

 

Platform magassága: 58,4 cm

 

Minimum hozzáférési terület: 125,5 × 149,5 × 187 cm

 

Súly: 114 kg (kamra és alapanyag nélkül)

 

Startup idő: 60 perc

 

Belső hőmérséklet: akár 200 °C

 

Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet, USB 2.0

 

Áram igény: EU: 230 VAC, 7,5 A

 

Külső méretek (Fuse Sift): 100 × 60× 150 cm

Árajánlat / Tesztnyomtatás kérése
Fuse SLS nyomtatások