Formlabs Fuse 1 és Fuse 1+ 30W

SLS 3D nyomtató

Termelékeny SLS 3D nyomtatók elérhető áron a valóban rapid gyártásért

Válassza a Form Fuse 1+ 30W SLS nyomtatót és nyomtasson funkcionális alkatrészeket, prototípusokat vagy kisszériás sorozatokat napok helyett mindössze néhány óra leforgása alatt házon belül!

A Formlabs Fuse SLS 3D nyomtatók folyamatos, geometria független gyártásra lettek tervezve.
A Fuse 1 a és a Fuse 1+ 30W közötti legnagyobb különbség az utóbbi nagyobb lézerteljesítményéből fakad, amely gyorsabb gyártást és még jobb mechanikai paramétereket tesz lehetővé. Emellett a Fuse 1+ 30W nitrogén védőgáz használatára is lehetőséget biztosít, amely megnyitja a kaput egy sor további ipari alapanyag használata előtt.

Intuitív kezelés

Ahogy a Formlabs SLA gépeké, a Fuse 1 SLS nyomtató kezelése is rendkívül felhasználóbarát és magától értetődő. A beépített érintőképernyő mind a nyomtatás, mind a karbantartás lépésein végigvezeti a felhasználót, emellett a FreeDee üzembe helyezéssel, kezelési tréninggel és bármely felmerülő technikai kérdésben is rendelkezésre áll.

Elérhető

Az SLS nyomtatás területét egészen idáig a drága, high-end berendezések uralták. Az eddigi ipari SLS gépek termelékenységével vetekedő Fuse 1 alacsonyabb beruházási és alapanyagköltségekkel és hatékony por újrahasznosítással a jelenlegi legokosabb döntés a házon belüli SLS nyomtatás területén.

Hatékony

A nyomtatás előkészítésétől az alapanyag újrahasznosításáig minden lépés a kapacitás teljes kihasználásának céljával lett megtervezve. A gyors, intuitív szoftver, a galvo lézer és a cserélhető nyomtatókamra mind segít a maximális termelékenység és ismétlőképesség elérésében.

Nagyobb sebesség

A Fuse 1+ 30W erősebb lézere akár 12,5 méter / másodperc sebességgel is képes nyomtatni, amelynek köszönhetően még gyorsabb munkafolyamatot, 24 órán belüli gyártást (utómunkával együtt) tesz lehetővé.

Ipari alapanyagok

A nitrogén védőgáz bevezetés lehetőségének, valamint az aktív alapanyagmozgatásnak köszönhetően a Fuse 1+ 30W szélesebb ipari alapanyag felhasználást és a meglévők még jobb mechanikai tulajdonságait teszi elérhetővé.

Zero waste, magas ROI

A Fuse 1+ 30Wben tovább optimalizálták a munkatér kihasználását és az alapanyagok frissítési arányát, ami tovább minimalizálja az SLS nyomtatással keletkező hulladékot ezzel még inkább csökkentve a gyártott alkatrészek darabköltségét.

Gyors és hatékony nyomtatás előkészítés

Viszlát, támasztékok! SLS 3D nyomtatásnál az alapanyagként szolgáló por végzi az alátámasztást is, így külön struktúrák építésére nincs szükség – a nyomtatóteret teljes egészében megtölthetjük tárgyakkal és az utómunka során sem kell támasz struktúrákat eltávolítani.

A 165 x 165 x 300 mm-es nyomtatótérben egyszerre gyárthatunk kis sorozatokat vagy nagyméretű munkadarabokat. A galvo lézer a lehető leggyorsabb gyártást biztosítja. A cserélhető nyomtatókamra pedig lehetővé teszi a 24/7  gyártást azáltal, hogy nem kell megvárni a munkatér lehűlését a következő gyártási folyamat elindításával.

A Formlabs Preform előkészítő szoftver (ingyenesen letölthető és tesztelhető) automata algoritmusokkal egyszerűvé teszi a 3D modellek elrendezését, a nyomtatási idők és költségek becslését és a gyártási folyamat monitorozását. A setup és a nyomtatás során pedig a Fuse 1 érintőképernyője és egy távolról is elérhető beépített kamera segíti minden lépésünket.

Preform letöltése

Hogyan működik az SLS 3D nyomtatás?

 

A szelektív lézerszinterezés (SLS nyomtatás) során egy precíz lézer olvasztja össze a nylon por finom rétegeit, amely erős, részletes és végfelhasználásra alkalmas, beépíthető alkatrészeket eredményez. Míg az elmúlt években több 3D nyomtatási technológia széles körben elterjedt, addig a szelektív lézerszinterezés területét egészen mostanáig a drága, high-end berendezések uralták. Ezt változtatja meg a Formlabs Fuse 1 nyomtató és a Fuse Sift utómunka állomás, amely mostantól a KKV-k számára is elérhetővé teszi az ipari SLS technológia házon belüli alkalmazását.

Fuse 1 SLS 3D nyomtató és Fuse Sift utómunka állomás

A Fuse-ból a Fuse Sift SLS utómunka állomásba

A Fuse 1 és a Fuse 1+ 30W kiegészítői azonosak, kompatiblisek egymással. Mindkét nyomtató biztonságos és hatékony utómunka állomása a Fuse Sift. A Fuse Siftben egyszerre gondoskodhatunk a nyomatok letisztításáról, a por újrahasznosításáról, tárolásáról és frissítéséről.

A Fuse Sift egy kompakt munkaállomás. A folyamatos légelszívás és a burkolat lehetővé teszi a tiszta, egyszerű utómunkát és mégis kényelmes hozzáférést. A Fuse Sift mérete: 100 x 60 x 150 cm.

A Nylon 12 30%-os frissítési aránya lehetővé teszi, hogy 70%-ban mindig újrahasznosított porból dolgozzunk. A Fuse Sift a használt porban esetleg összeolvadt darabok kiszűréséért és friss porral való automata keveréséért is felel.

A Fuse 1 rendszer két percben

A Fuse 1+ 30W rendszer egy percben

Nylon – Minden igényt kielégítő alapanyag

Nyomtasson erős, ellenálló, beépítésre kész alkatrészeket a Fuse 1-hez fejlesztett poliamid porokkal! A nylon egy nagyon sokoldalúan alkalmazható 3D nyomtatási alapanyag. Nem törik, nem szakad, rugalmasságának hála a hajlítást is bírja.

A Nyon 12 egy sokoldalú, általános felhasználású alapanyag, amely funkcionális prototípusok, beépíthető, komplex összeállítások és ellenálló alkatrészek gyártásához is bevethető. Az üvegszállal erősített Nylon 12 GF alapanyag emelt szilárdságot és hőállóságot kínál a nagyobb elvárásokat támasztó nyomtatási feladatokhoz. A Nylon 11 pedig nagyobb hajlékonysággal, ütésállósággal és a kopásnak és elhasználódásnak való kiemelkedő ellenállással tovább bővíti a lehetőségeket. A legújabb Nylon 11 CF ezt az anyagot erősíti meg a szénszál adta merevséggel.

Szakítószilárdság

Nylon 11, 49 MPa

Nylon 12, 50 MPa

Nylon 12 GF, 38 MPa

Szakadási nyúlás

Nylon 11, 40% nyúlás

Nylon 12, 11% nyúlás

Nylon 12 GF, 4% nyúlás

Rugalmassági modulus

Nylon 11, 1,4 GPa

Nylon 12, 1,6 GPa

Nylon 12 GF, 2,4 GPa

HDT

Nylon 11

 • 182°C @ 0,45 MPa
 • 46°C @ 1,8 MPa

Nylon 12

 • 171°C @ 0,45 MPa
 • 87°C @ 1,8 MPa

Nylon 12 GF

 • 170°C @ 0,45 MPa
 • 113°C @ 1,8 MPa
Nylon 11 technikai adatlap
Nylon 12 technikai adatlap
Nylon 12 GF technikai adatlap

Folyamatos termelésre tervezve

A Fuse gépek kivehető nyomtatókamrája lehetővé teszi, hogy két kamra használatával 24/7 gyárthasson az SLS nyomtatónk. A Fuse kamráját az első hűlési szakasz után áthelyezhetjük a Siftbe, ahol a hőmérséklet monitorozása mellett jelzi a rendszer, amikor kivehetők a nyomtatások a munkatérből.

Az elkészült nyomatok tisztítása közben a Sift folyamatosan szívja el, gyűjti és szűri a fel nem használt por alapanyagot.

A Fuse Sift a leszűrt por frissítéséről és keveréséről is gondoskodik.

Felkeltették érdeklődését a Formlabs Fuse SLS 3D nyomtatók?

Próbálja ki saját modellel, rendeljen tőlünk tesztnyomtatást!

Ha ki szeretné próbálni a Fuse SLS nyomtatót, vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével!

 

FreeDee a legrégebbi hazai Formlabs márkaképviselet, ahol garantáljuk a piac legjobb árait, valamint a széleskörű szakmai támogatást és szerviz hátteret. A nálunk megvásárolt Formlabs nyomtatók támogatása nem szűnik meg az átadáshoz tartozó alapos kezelési tréninggel – a tőlünk vásárolt Formlabs nyomtatók használatát egész élettartamuk alatt támogatjuk. A használat során felmerülő bármely kérdés megválaszolásával, tapasztalataink megosztásával segítjük a Formlabs 3D nyomtatók hosszútávú és eredményes használatát.

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *


  Üzenet  Fuse 1 és Fuse 1+ 30W SLS nyomtatók
  technikai specifikációi

  Nyomtatás

   

  Nyomtatási technológia: szelektív lézerszinterezés (SLS)

   

  Munkatér: 165 x 165 x 300 mm

  Fuse 1: nincs védőgáz

  Fuse 1+ 30W: nitrogén védőgáz bevezetés lehetősége

   

  Rétegfelbontás: 110 mikron

   

  Alátámasztás: nincs szükség támaszokra

   

  Lézer típus:

  Fuse 1: Ytterbium Fiber 10W

  Fuse 1+ 30W: Ytterbium Fiber 30W

   

  Lézerfolt átmérője: 200 mikron

   

  Alapanyag frissítési arány: 30-50%

   

  Nyomtatókamra: moduláris, kompatibilis a Fuse 1 és Sift berendezésekkel

   

  Gépkezelés: 10,1″ érintőképernyő

   

  Monitoring: Státusz értesítők a kijelzőn, beépített kamera, távoli megfigyelés, SMS/email értesítők a Dashboardon keresztül, proaktív karbantartási jelzések

  Alapanyag

   

  Fuse 1: Nylon 11, Nylon 12, Nylon 12 GF porok

   

  Fuse 1+ 30W: Az alap Fuse 1 porok, valamint Nylon 11 CF por

  Hardver

   

  Külső méretek (Fuse 1): 64,5 × 68,5 × 107 cm

   

  Platform magassága: 58,4 cm

   

  Minimum hozzáférési terület: 125,5 × 149,5 × 187 cm

   

  Súly: 114 kg (kamra és alapanyag nélkül)

   

  Startup idő: 60 perc

   

  Belső hőmérséklet: akár 200 °C

   

  Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet, USB 2.0

   

  Áram igény: EU: 230 VAC, 7,5 A

   

  Külső méretek (Fuse Sift): 100 × 60× 150 cm

  Árajánlat / Tesztnyomtatás kérése
  Fuse SLS nyomtatások