Formlabs Fuse 1+ 30W

SLS 3D nyomtató

Termelékeny és hatékony SLS 3D nyomtató rendszer elérhető áron a valóban rapid gyártásért

Válassza a Form Fuse 1+ 30W SLS nyomtatót és nyomtasson funkcionális alkatrészeket, prototípusokat vagy kisszériás sorozatokat napok helyett mindössze néhány óra leforgása alatt házon belül!

A Formlabs Form Fuse 1+ SLS 3D nyomtató folyamatos, termelékeny, geometria független additív gyártásra lett tervezve. Kiegészítve a Fuse Sift és Fuse Blast utómunka állomásokkal rendkívül hatékony és tiszta SLS nyomtatást tesz lehetővé KKV-k és EV-k számára is elérhető beruházással.

Árajánlat, bemutató vagy tesztnyomtatás kérése

Intuitív kezelés

Ahogy a Formlabs SLA gépeké, a Fuse 1+ SLS nyomtató kezelése is rendkívül felhasználóbarát és magától értetődő. A beépített érintőképernyő mind a nyomtatás, mind a karbantartás lépésein végigvezeti a felhasználót, emellett a FreeDee üzembe helyezéssel, kezelési tréninggel és bármely felmerülő technikai kérdésben is rendelkezésre áll.

Elérhető

Az SLS nyomtatás területét egészen idáig a drága, high-end berendezések uralták. Az eddigi ipari SLS gépek termelékenységével vetekedő Fuse 1+ alacsonyabb beruházási és alapanyagköltségekkel, automatizált utómunkával és por újrahasznosítással a jelenlegi legokosabb döntés a házon belüli SLS nyomtatás területén.

Hatékony

A nyomtatás előkészítésétől az alapanyag újrahasznosításán át az alkatrészek polírozásáig minden lépés a kapacitás teljes kihasználásának céljával lett megtervezve. A gyors, intuitív szoftver, a 30W teljesítményű galvo lézer és a cserélhető nyomtatókamra mind segít a maximális termelékenység és ismétlőképesség elérésében.

Nagyobb sebesség

A Fuse 1+ 30W erősebb lézere akár 12,5 méter / másodperc sebességgel is képes nyomtatni, amelynek köszönhetően még gyorsabb munkafolyamatot, 24 órán belüli gyártást (utómunkával együtt) tesz lehetővé.

Ipari alapanyagok

A nitrogén védőgáz bevezetés lehetőségének, valamint az aktív alapanyagmozgatásnak köszönhetően a Fuse 1+ 30W szélesebb ipari alapanyag felhasználást és a meglévők még jobb mechanikai tulajdonságait teszi elérhetővé.

Zero waste, magas ROI

A Fuse 1+ 30W-ben tovább optimalizálták a munkatér kihasználását és az alapanyagok frissítési arányát, ami tovább minimalizálja az SLS nyomtatással keletkező hulladékot ezzel még inkább csökkentve a gyártott alkatrészek darabköltségét.

Gyors és hatékony nyomtatás előkészítés

Viszlát, támasztékok! SLS 3D nyomtatásnál az alapanyagként szolgáló por végzi az alátámasztást is, így külön struktúrák építésére nincs szükség – a nyomtatóteret teljes egészében megtölthetjük tárgyakkal és az utómunka során sem kell támasz struktúrákat eltávolítani.

A 165 x 165 x 300 mm-es nyomtatótérben egyszerre gyárthatunk kis sorozatokat vagy nagyméretű munkadarabokat. A galvo lézer a lehető leggyorsabb gyártást biztosítja. A cserélhető nyomtatókamra pedig lehetővé teszi a 24/7  gyártást azáltal, hogy nem kell megvárni a munkatér lehűlését a következő gyártási folyamat elindításával.

A Formlabs Preform előkészítő szoftver (ingyenesen letölthető és tesztelhető) automata algoritmusokkal egyszerűvé teszi a 3D modellek elrendezését, a nyomtatási idők és költségek becslését és a gyártási folyamat monitorozását. A setup és a nyomtatás során pedig a Fuse 1+ érintőképernyője és egy távolról is elérhető beépített kamera segíti minden lépésünket.

Preform letöltése

Hogyan működik az SLS 3D nyomtatás?

 

A szelektív lézerszinterezés (SLS nyomtatás) során egy precíz lézer olvasztja össze a nylon por finom rétegeit, amely erős, részletes és végfelhasználásra alkalmas, beépíthető alkatrészeket eredményez. Míg az elmúlt években több 3D nyomtatási technológia széles körben elterjedt, addig a szelektív lézerszinterezés területét egészen mostanáig a drága, high-end berendezések uralták. Ezt változtatta meg a Formlabs Fuse 1+ nyomtató, a Fuse Sift és a Fuse Blast utómunka állomás, amely bárki számára elérhetővé teszi az ipari SLS technológia házon belüli alkalmazását.

A Fuse 1+ 30W rendszer egy percben

Nylon – Minden igényt kielégítő alapanyag

Nyomtasson erős, ellenálló, beépítésre kész alkatrészeket a Form Fuse SLS nyomtatókhoz fejlesztett poliamid porokkal! A nylon egy nagyon sokoldalúan alkalmazható 3D nyomtatási alapanyag. Nem törik, nem szakad, rugalmasságának hála a hajlítást is bírja.

A Nyon 12 egy sokoldalú, általános felhasználású alapanyag, amely funkcionális prototípusok, beépíthető, komplex összeállítások és ellenálló alkatrészek gyártásához is bevethető. Az üvegszállal erősített Nylon 12 GF alapanyag emelt szilárdságot és hőállóságot kínál a nagyobb elvárásokat támasztó nyomtatási feladatokhoz. A Nylon 11 pedig nagyobb hajlékonysággal, ütésállósággal és a kopásnak és elhasználódásnak való kiemelkedő ellenállással tovább bővíti a lehetőségeket. A Nylon 11 CF ezt az anyagot erősíti meg a szénszál adta merevséggel. A TPU 90A anyaggal rugalmas tárgyakat gyárthat, míg a PP-vel vegyszerálló, ellenálló és költséghatékony nyomtatás érhető el.

Gyors és automatizált SLS utómunka

Fuse 1+ nyomtató ➔ Fuse Sift alapanyag kezelő ➔ Fuse Blast tisztító és polírozó

Fuse 1+ 30W SLS nyomtató

Fuse 1+ 30W SLS nyomtató

Gyors és megbízható 3D nyomtatás
Egyszerű üzembe helyezés, kezelés és gyors nyomtatás 30W lézerrel. A Fuse 1+ 30W kevesebb mint 24 óra alatt képes teli nyomtatni a munkaterét lehetővé téve a prototípusok és kis szériák egy napon belüli gyártását ellenálló alapanyagokból.
Fuse Sift alapanyag kezelő állomás

Fuse Sift alapanyag kezelő állomás

Kényelmes és kompakt alapanyag visszanyerés
A Fuse Sift alapanyag kezelő állomás egyben szolgál a nyomatok kibontására, az alapanyag visszanyerésére, újrakeverésére és tárolására. A Fuse Sift kimérve adagolja és összekeveri a használt és friss port a megfelelő arányban, hogy ismét tökéletes nyomatok készülhessenek belőle.

 

Tovább a Fuse Sift termékoldalára >>

Fuse Blast koptató és polírozó állomás

Fuse Blast koptató és polírozó állomás

Teljesen automatizált nyomat tisztítás és polírozás
A Fuse Blast egy fejlett, automatizált finishelő állomás SLS nyomatokhoz. Segít gyorsan eltávolítani az alkatrészek felületén megült port addig, amíg érintésre tökéletesen tiszták nem lesznek. Az opcionális polírozó kiegészítővel a Fuse Blast képes még simábbá, fél-fényes és szépen festhető felületűvé tenni a nyomatokat.

 

Tovább a Fuse Blast termékoldalára >>

Folyamatos termelésre tervezve

A Fuse 1+ SLS nyomtatók kivehető, moduláris munkatere lehetővé teszi, hogy két kamra használatával 24/7 gyárthasson az SLS rendszerünk. A Fuse 1+ kamráját az első hűlési szakasz után áthelyezhetjük a Siftbe, ahol a hőmérséklet monitorozása mellett jelzi a rendszer, amikor optimálisan kinyerhetők a nyomtatások a munkatérből.

Az elkészült nyomatok tisztítása közben a Sift folyamatosan szívja el, gyűjti és szűri a fel nem használt por alapanyagot.

A Fuse Sift a leszűrt por frissítéséről és keveréséről is gondoskodik.

Könnyebb kezdő beruházás & jobb skálázhatóság

 

Egy olyan benchtop SLS nyomtató megoldással, mint a Fuse 1+ 30W képes lehet alacsony induló beruházási költséggel elindítani új szolgáltatását vagy házon belüli gyártókapacitását, miközben bármikor szintén költséghatékonyan bővítheti kapacitását. A több printeres kapacitás és skálázhatóság növeli a rugalmasságot, könnyen a kereslethez igazítható, miközben az állásidő kockázatát is minimalizálja. Kerülje el a rejtett költségeket, a drága szolgáltatási szerződéseket és az elektromos munkákat! Egy olyan felhasználóbarát rendszerrel, mint a Fuse 1+ 30W a szállítást követő napon megkezdheti az akár folyamatos 3D nyomtatást.

Fuse 1+ 30WNagyformátumú MJF
Kezdeti beruházás értéke$47 999$500 000+
Kapacitásbővítés /új nyomtató$27 999$350 000+
Szerviz támogatás /év$4 500$35 000
Áram szükségletSztenderd 230VDedikált 380-415V

Szeretné tudni, pontosan mennyit spórolhat az Ön alkalmazásában a Fuse 1+ SLS nyomtatóval? Vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal, akik kifejezetten az Ön alkalmazásaira és alkatrészeire végezhessük el a kalkulációkat!

Írjon nekünk!

A négy nyomtatós Fuse 1+ 30W rendszer akkora helyet foglal, mint egy nagy formátumú MJF nyomtató.

Fuse 1+ 30W SLS nyomtató
technikai specifikációk

Nyomtatás

 

Nyomtatási technológia: szelektív lézerszinterezés (SLS)

 

Munkatér: 165 x 165 x 300 mm nitrogén védőgáz bevezetés lehetőségével

 

Rétegfelbontás: 110 mikron

 

Alátámasztás: nincs szükség támaszokra

 

Lézer típus: Ytterbium Fiber 30W

 

Lézerfolt átmérője: 200 mikron

 

Alapanyag frissítési arány: 30-50%

 

Nyomtatókamra: moduláris, kompatibilis a Fuse 1 és Sift berendezésekkel

 

Gépkezelés: 10,1″ érintőképernyő

 

Monitoring: Státusz értesítők a kijelzőn, beépített kamera, távoli megfigyelés, SMS/email értesítők a Dashboardon keresztül, proaktív karbantartási jelzések

Alapanyag

 

Fuse 1 (10W): Nylon 11, Nylon 12, Nylon 12 GF porok

 

Fuse 1+ 30W: Az alap Fuse 1 porok, valamint Nylon 11 CF, TPU 90A és PP

Hardver

 

Külső méretek (Fuse 1+): 64,5 × 68,5 × 107 cm

 

Platform magassága: 58,4 cm

 

Minimum hozzáférési terület: 125,5 × 149,5 × 187 cm

 

Súly: 114 kg (kamra és alapanyag nélkül)

 

Startup idő: 60 perc

 

Belső hőmérséklet: akár 200 °C

 

Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet, USB 2.0

 

Áram igény: EU: 230 VAC, 7,5 A

Fuse SLS nyomtatások

Felkeltették érdeklődését a Formlabs Fuse SLS 3D nyomtatók? Próbálja ki saját modellel és nézze meg élőben nálunk a teljes munkafolyamatot!

Ha ki szeretné próbálni a Fuse SLS nyomtatót, vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet