Formlabs Fuse 1 SLS 3D nyomtató

Nagy teljesítményű, termelékeny SLS 3D nyomtató elérhető áron

Válassza a Form Fuse 1 SLS nyomtatót és nyomtasson funkcionális alkatrészeket, prototípusokat vagy kisszériás sorozatokat néhány óra leforgása alatt házon belül!

A szelektív lézerszinterezés (SLS nyomtatás) során egy precíz lézer olvasztja össze a nylon por finom rétegeit, amely erős, részletes és végfelhasználásra alkalmas, beépíthető alkatrészeket eredményez. Míg az elmúlt években több 3D nyomtatási technológia széles körben elterjedt, addig a szelektív lézerszinterezés területét egészen mostanáig a drága, high-end berendezések uralták. Ezt változtatja meg a Formlabs Fuse 1 nyomtató és a Fuse Sift utómunka állomás, amely mostantól a KKV-k számára is elérhetővé teszi az ipari SLS technológia házon belüli alkalmazását, azaz az ellenálló nylon anyagokból való gyors, beépítésre kész és minden geometriai kötöttségtől mentes egyedi és kisszériás gyártást.

Intuitív kezelés

Ahogy a Formlabs SLA gépeké, a Fuse 1 SLS nyomtató kezelése is rendkívül felhasználóbarát és magától értetődő. A beépített érintőképernyő mind a nyomtatás, mind a karbantartás lépésein végigvezeti a felhasználót, emellett a FreeDee üzembe helyezéssel, kezelési tréninggel és bármely felmerülő technikai kérdésben is rendelkezésre áll.

Elérhető

Az SLS nyomtatás területét egészen idáig a drága, high-end berendezések uralták. Az eddigi ipari SLS gépek termelékenységével vetekedő Fuse 1 alacsonyabb beruházási és alapanyagköltségekkel és hatékony por újrahasznosítással a jelenlegi legokosabb döntés a házon belüli SLS nyomtatás területén.

Hatékony

A nyomtatás előkészítésétől az alapanyag újrahasznosításáig minden lépés a kapacitás teljes kihasználásának céljával lett megtervezve. A gyors, intuitív szoftver, a galvo lézer és a cserélhető nyomtatókamra mind segít a maximális termelékenység és ismétlőképesség elérésében.

Gyors és hatékony nyomtatás előkészítés

Viszlát, támasztékok! SLS 3D nyomtatásnál az alapanyagként szolgáló por végzi az alátámasztást is, így külön struktúrák építésére nincs szükség – a nyomtatóteret teljes egészében megtölthetjük tárgyakkal és az utómunka során sem kell támasz struktúrákat eltávolítani.

A 165 x 165 x 300 mm-es nyomtatótérben egyszerre gyárthatunk kis sorozatokat vagy nagyméretű munkadarabokat. A galvo lézer a lehető leggyorsabb gyártást biztosítja. A cserélhető nyomtatókamra pedig lehetővé teszi a 24/7  gyártást azáltal, hogy nem kell megvárni a munkatér lehűlését a következő gyártási folyamat elindításával.

A Formlabs Preform előkészítő szoftver (ingyenesen letölthető és tesztelhető) automata algoritmusokkal egyszerűvé teszi a 3D modellek elrendezését, a nyomtatási idők és költségek becslését és a gyártási folyamat monitorozását. A setup és a nyomtatás során pedig a Fuse 1 érintőképernyője és egy távolról is elérhető beépített kamera segíti minden lépésünket.

Preform letöltése
Fuse 1 SLS nyomtató és Fuse Sift utómunka állomás

A Fuse 1-ből a Fuse Sift SLS utómunka állomásba

A Fuse Sift egy biztonságos és hatékony munkaállomás a fel nem használt por alapanyag visszanyeréséhez. A Fuse Siftben egyszerre gondoskodhatunk a nyomatok letisztításáról, a por újrahasznosításáról, tárolásáról és felfrissítéséről.

A Fuse 1 egy kompakt munkaállomás. A folyamatos légelszívás lehetővé teszi a tiszta, egyszerű utómunkát és hozzáférést. A Fuse Sift mérete: 100 x 60 x 150 cm.

A Nylon 12 30%-os frissítési aránya lehetővé teszi, hogy 70%-ban mindig újrahasznosított porból dolgozzunk. A Fuse Sift a használt porban esetleg összeolvadt darabok kiszűréséért és friss porral való automata keveréséért is felel.

A Fuse 1 rendszer két percben

Nylon – Minden igényt kielégítő alapanyag

Nyomtasson erős, ellenálló, beépítésre kész alkatrészeket a Fuse 1-hez fejlesztett poliamid porokkal! A nylon egy nagyon sokoldalúan alkalmazható 3D nyomtatási alapanyag. Nem törik, nem szakad, rugalmasságának hála a hajlítást is bírja.

A Nyon 12 egy sokoldalú, általános felhasználású alapanyag, amely funkcionális prototípusok, beépíthető, komplex összeállítások és ellenálló alkatrészek gyártásához is bevethető. Az üvegszállal erősített Nylon 12 GF alapanyag emelt szilárdságot és hőállóságot kínál a nagyobb elvárásokat támasztó nyomtatási feladatokhoz. A Nylon 11 pedig nagyobb hajlékonysággal, ütésállósággal és a kopásnak és elhasználódásnak való kiemelkedő ellenállással tovább bővíti a lehetőségeket.

Szakítószilárdság

Nylon 11, 49 MPa

Nylon 12, 50 MPa

Nylon 12 GF, 38 MPa

Szakadási nyúlás

Nylon 11, 40% nyúlás

Nylon 12, 11% nyúlás

Nylon 12 GF, 4% nyúlás

Rugalmassági modulus

Nylon 11, 1,4 GPa

Nylon 12, 1,6 GPa

Nylon 12 GF, 2,4 GPa

HDT

Nylon 11

 • 182°C @ 0,45 MPa
 • 46°C @ 1,8 MPa

Nylon 12

 • 171°C @ 0,45 MPa
 • 87°C @ 1,8 MPa

Nylon 12 GF

 • 170°C @ 0,45 MPa
 • 113°C @ 1,8 MPa
Nylon 11 technikai adatlap
Nylon 12 technikai adatlap
Nylon 12 GF technikai adatlap

Folyamatos termelésre tervezve

A Fuse 1 kivehető nyomtatókamrája lehetővé teszi, hogy két kamra használatával 24/7 gyárthasson az SLS nyomtatónk. A Fuse 1 kamráját az első hűlési szakasz után áthelyezhetjük a Siftbe, ahol a hőmérséklet monitorozása mellett jelzi a rendszer, amikor kivehetők a nyomtatások a munkatérből.

Az elkészült nyomatok tisztítása közben a Sift folyamatosan szívja el, gyűjti és szűri a fel nem használt por alapanyagot.

A Fuse Sift a leszűrt por frissítéséről és keveréséről is gondoskodik.

Ha felkeltette érdeklődését a Formlabs Fuse 1 SLS 3D nyomtató, próbálja ki saját modellel, rendeljen tőlünk tesztnyomtatást!

Ha ki szeretné próbálni a Fuse 1 SLS nyomtatót, vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap segítségével!

 

FreeDee a legrégebbi hazai Formlabs márkaképviselet, ahol garantáljuk a piac legjobb árait, valamint a széleskörű szakmai támogatást és szerviz hátteret. A nálunk megvásárolt Formlabs nyomtatók támogatása nem szűnik meg az átadáshoz tartozó alapos kezelési tréninggel – a tőlünk vásárolt Formlabs nyomtatók használatát egész élettartamuk alatt támogatjuk. A használat során felmerülő bármely kérdés megválaszolásával, tapasztalataink megosztásával segítjük a Formlabs 3D nyomtatók hosszútávú és eredményes használatát.

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *


  Üzenet


  Fuse  1 SLS nyomtató technikai specifikációk

  Nyomtatás

   

  Nyomtatási technológia: szelektív lézerszinterezés (SLS)

   

  Munkatér: 165 x 165 x 300 mm

   

  Rétegfelbontás: 110 mikron

   

  Alátámasztás: nincs szükség támaszokra

   

  Lézer típus: Ytterbium Fiber 10W, 10 000+ óra működésre hitelesítve

   

  Lézerfolt átmérője: 200 mikron

   

  Alapanyag frissítési arány: 30-50%

   

  Nyomtatókamra: moduláris, kompatibilis a Fuse 1 és Sift berendezésekkel

   

  Gépkezelés: 10,1″ érintőképernyő

   

  Monitoring: Státusz értesítők a kijelzőn, beépített kamera, távoli megfigyelés, SMS/email értesítők a Dashboardon keresztül, proaktív karbantartási jelzések

  Hardver

   

  Külső méretek (Fuse 1): 64,5 × 68,5 × 107 cm

   

  Platform magassága: 58,4 cm

   

  Minimum hozzáférési terület: 125,5 × 149,5 × 187 cm

   

  Súly: 114 kg (kamra és alapanyag nélkül)

   

  Startup idő: 60 perc

   

  Belső hőmérséklet: akár 200 °C

   

  Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet, USB 2.0

   

  Áram igény: EU: 230 VAC, 7,5 A

   

  Külső méretek (Fuse Sift): 100 × 60× 150 cm

  Árajánlat / Tesztnyomtatás kérése
  Fuse SLS nyomtatások