csomagolastechnika automatizalt csomagolosor 3d nyomtatas alkalmazasok

Csomagolástechnika

3D nyomtatás és 3D szkennelés alkalmazási példák a csomagolósorok mellől

 

Agilis gyártás modern megoldásokkal – fektessen az additív gyártásba és csatlakozzon a piacvezető cégekhez!

Egy olyan iparágban, ahol minden Forint számít, az additív gyártásba való befektetés szinte bármi másnál többet tehet a jobb eredmények és nagyobb profit elérése érdekében. A 3D nyomtatók költséghatékony és gyors megoldást nyújtanak az egyedi eszközök, alkatrészek és prototípusok helyszíni gyártására.

 

A legnagyobb hozzáadott értéket képviselő 3D tech alkalmazások:

 • Prototípusok, funkcionális prototípusok
 • Precíz, egyedi megfogók
 • Ergonómikus összeszerelő jigek
 • Illeszkedő munkadarab tartók, pozícionálók
 • Alkatrészek a csomagolósoron — konzolok, érzékelő tartók és kábelvezetők
 • Gyártóeszközök, vákuumformázó sablonok
 • Minőségellenőrző sablonok
 • Mérés, ellenőrzés
 • Visszamodellezés, áttervezés

Miért érdemes 3D nyomtatást alkalmazni a csomagolástechnika területén?

Egyszerű és gyors iteráció
Támassza alá az új ötleteket nyomtatott funkcionális prototípusokkal a hagyományos gyártási módszerek költségeinek a töredékéért! A házon belüli 3D nyomtatás gyorsabb termékfejlesztést, ezáltal a célpiac igényeinek jobban megfelelő termékek előállítását teszi lehetővé a versenytársak megelőzése mellett. A prototípusok és más nem bevételtermelő alkatrészek nyomtatása tehermentesíti a megmunkáló gépek kapacitását is vagy megszünteti a külső beszállítóktól való függőséget.

Jobb csomagolások, nagyobb termelékenység
Fejlessze gyártókapacitását gombnyomásra elkészülő, robosztus szerszámokkal, jigekkel, sablonokkal, pozícionálókkal és más csomagolástechnikai gyártóeszközökkel! A műszaki alapanyagok, kompozitok, hő-, vegyszer- és ütésálló anyagok és a nyomtatással elérhető teljes tervezői szabadság hatékonyabb gyártáshoz és jobb termékek előállításához vezet. Csökkentse drasztikusan szerszámozási költségeit és az azok előállításához szükséges munkaerő-ráfordítást!

Jobb szerviztámogatás, kevesebb állásidő

Tegye a karbantartást versenyelőnnyé azáltal, hogy a helyszíni 3D nyomtatással páratlan gyorsaságot és minőséget biztosít az ügyfelei számára és a saját gépei üzemben tartásához is! A költséges állásidő és az átállási idő is minimalizálható a gyorsan elérhető, házon belüli additív gyártással.

3D nyomtatással támogatott automatizált csomagolósorok

Nagy hozzáadott értéket jelentő 3D tech alkalmazások a csomagolástechnika területén

Toló- és pozícionáló alkatrészek

csomagológép toló pozícionáló eszközök

3D nyomtatással egyszerűen készíthet a termékek hatékony elrendezése céljából a termékek geometriájához és a tervezett csomagoláshoz illeszkedő toló- és pozícionáló alkatrészeket. A nyomtatott jigek digitálisan raktározhatók és akár pár óra alatt módosíthatók, igény szerint legyárthatók.

Töltse le itt és olvassa el a Markforged kapcsolódó alkalmazás bemutató anyagát!

Védőeszközök

Csökkentse a gyári balesetek számát 3D nyomtatott egyedi védőeszközökkel! Bármely munkafolyamat-változtatás megnyithatja a kaput a sérülések lehetősége előtt, azonban a 3D nyomtatás helyszíni rendelkezésre állásával a személyre szabott, egyedi védőeszközök néhány óra alatt legyárthatók, így a biztonságos munkavégzés gyorsan helyreállíthatóvá válik.

Töltse le itt és olvassa el a Markforged kapcsolódó alkalmazás bemutató anyagát!

Robot végeffektorok

A 3D nyomtatás hatékonyabb, könnyebb, ezáltal is termelékenyebb végeffektorok használatát teszi lehetővé a gyártásban. Az additív gyártás olyan fejlesztéseket is megenged, mint például a vákuumcsatornák beépítése közvetlenül a nyomtatott megfogó alkatrészekbe, ezáltal csökkentve a meghibásodás kockázatát.

Töltse le itt és olvassa el a Markforged kapcsolódó alkalmazás bemutató anyagát!

Címke ellenőrző eszköz

csomagolástechnika minőségellenőrző jig

A 3D nyomtatás megfizethető és teljes geometriai szabadságot biztosító módja a különböző ellenőrző, pozícionáló eszközök létrehozásának.

Palack prototípusok

3d nyomtatott palack flakon csomagolás prototípus

A 3D nyomtatott palack, flakon és üdítős doboz prototípusok lehetővé teszik a gyártó berendezések költséghatékony tesztjét és beállítását. Segítik az ügyfél-kommunikációt és a gyárthatósági problémák kiszűrését is.

Nyomtatott pótalkatrészek

csomagolóipari karbantartás 3d nyomtatással

A 3D nyomtatásban elérhető mérnöki minőségű alapanyagok, szén- vagy üvegszállal erősített kompozitok képesek helyettesíteni korábban marással készülő műanyag vagy akár alumínium alkatrészeket. Helyi gyártásukkal minimalizálják az állásidőt.

Ergonomikus gyártóeszközök

csomagolástechnika - egyedi ergonomikus eszkoz

A nyomtatott eszközök kisebb súlya, célra szabott geometriája és a különböző anyagok kombinációja jobb gyártóeszközöket, könnyebb és hatékonyabb operátori munkát segítenek elérni.

Szállító fésű

fff 3d nyomtatás alkalmazási példák a csomagolástechnika területéről

Az Ultimaker összegyűjtött 9 alkalmazási példát az automatizált csomagolósorok mellől.

Töltse le az összefoglalót erre a linkre kattintva!

Mérés & visszamodellezés

minosegellenorzes csomagolas 3d szkenneles

Előfordul, hogy minta alapján dokumentáció nélküli csomagolást kell újragyártani, amelyben a 3D szkennelés óriási segítség. Emellett vevői elvárás vagy reklamáció esetén az átfogó ellenőrzést is percekre egyszerűsítik a 3D szkennerek.

L'Oréal

A L’Oréal a piacra lépési idő felgyorsítása érdekében a 3D nyomtatást beépítette a tervezési és gyártási folyamataiba is. Évente több mint 14 000 prototípust, valamint szerszámokat és pótalkatrészeket nyomtatnak.

Nézze meg a videós beszámolót ezen a linken!

Gerhard Schubert GmbH

A Gerhard Schubert GmbH egyedi szerszámok nyomtatásával fejleszti automata, fogyasztási cikk csomagoló gépeit, amelyeket az élelmiszeripar legnagyobb szereplői megbízásából készít.

Nézze meg a videós beszámolót ezen a linken!

Vákuumformázó sablonok

A vákuumformázás az egyik legelterjedtebb gyártási módszerek közé tartozik a különböző áruk csomagolására. Részletességtől és egyéb igényektől függően többféle additív gyártástechnológiával is gyárthatók.

Fussa át a Formlabs SLA útmutatóját és példáit!

Csomagolósorok fejlesztése erős, folyamatos szálerősített kompozitok 3D nyomtatásával

Markforged kompozit 3D nyomtatók

A Markforged fejlesztette ki a világon elsőként a folyamatos szálerősítéses kompzoit 3D nyomtatás technológiáját. Az üveg-, kevlár- és karbonszál beágyazásra képes 3D nyomtatókkal kiválthatja a marással készülő alumínium, Danamid, PEEK vagy POM alkatrészeit is. A Markforged kompozit nyomtatóitól nem csak robosztus, az alumínium szilárdságát felülmúló, hőálló alkatrészeket, de kiemelkedő precizitást, tökéletes felületi minőséget és ipari ismétlőképességet lehet elvárni.

>> Tovább a Markforged kompozit 3D nyomtatókhoz

markforged kompozit 3D nyomtatok marktwo x7 fx20

Konzolok, tartók, ergonomikus eszközök, minőségellenőrző sablonok sokoldalú FFF 3D nyomtatókkal

UltiMaker 3D nyomtatók

Az UltiMaker gépei az egész világon ismertek kiemelkedő nyomtatási minőségükről, széles alapanyag kínálatukról, ipari terhelhetőségükről és egyszerű kezelhetőségükről. Mint az iparban legnépszerűbb asztali FFF 3D nyomtatógyártó, termékeiket megbízhatóság, a PLA/ABS megoldásokon túl ipari alapanyaghasználat és 24/7 terhelhetőség jellemzi. A nyílt alapanyagrendszernek köszönhetően rendkívül költséghatékony és széleskörű felhasználást tesznek elérhetővé.

>> Tovább a UltiMaker kompozit 3D nyomtatókhoz

Felkeltette érdeklődését a 3D nyomtatás?
Keresse bizalommal csapatunkat a felmerülő igényeivel és kérdéseivel!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet  3d nyomtatas csomagolastechnika csomagolosorok