Form 3L

Apró részletek, óriási méretek

A Form 3 nagytestvére, a Form 3L egy példátlanul elérhető árú, nagyformátumú SLA 3D nyomtató ipari minőségű és gyors additív gyártásra tervezve.

Adjon le előrendelést most!
Nézze meg termékbemutató videónkat!

Nagy alkatrészek, nagy sebesség

 

A Form 3L munkatere ötször nagyobb, a lézer teljesítménye pedig kétszer meghaladja a Form 3 képességeit.

30 x 20 x 33,5 cm

 

Nyomtatási térfogat

30 x 20 x 33,5 cm

nyomtatási térfogat

25 μm

rétegfelbontás

25 – 300 μm

rétegmagasság

2 x 250 mW

lézerteljesítmény

A Formlabs SLA 3D nyomtatóit összevető táblázat (pdf)

A Low Force Stereolithography (LFS)™ egy olyan sztereolitográfia alapú 3D nyomtatási technológia, amely rugalmas nyomtatótartállyal és lineáris levilágítási megoldással kiemelkedő nyomtatási minőséget és rendkívül megbízható működést tesz lehetővé.

Dupla lézerteljesítmény

A Form 3L hasában kettő levilágító egység (Light Processing Units, LPUs) dolgozik a minél hatékonyabb gyártás érdekében. Lencsék és tükrök összetett rendszerére építve garantálnak precíz és ismételhető eredményeket.

 

Parabola alakú tükör biztosítja, hogy a lézernyaláb mindig merőlegesen érkezzen meg a nyomtatótartályba, szűrő felel a tökéletesen éles lézerfoltért, és nagyfrekvenciájú galvanométer teszi még gyorsabbá a nyomtatási folyamatot.

Non-stop 3D nyomtatás

A Form 3L egyszerre két alapanyagkazettát fogad be, hogy a legnagyobb nyomtatásokat se kelljen megszakítani. A gép szenzorai felügyelik a nyomtató teljesítményét, fenntartják az ideális nyomtatási környezetet és értesítik a felhasználót az aktuális státuszról.

 

Kalibráció: A port is kiszűrő optikai szenzorok biztosítják a lézer pontos és akadálytalan útját. Könnyű alapanyagkezelés: Az alapanyagok cseréje az egyszerű kazettás rendszernek hála mindössze néhány másodperc. Egyszerű karbantartás: Az LPU, a műgyanta tartály, a hengerek és az optikai ablak is a felhasználó által cserélhető alkatrészek, amely hosszú élettertamot és probléma esetén gyors megoldást tesz lehetővé.

Tervezés

Tervezze meg a modelleket bármely CAD szoftverben és importálja .stl vagy .obj formátumban a Formlabs Preform nyomtatás előkészítő szoftverébe.

3D nyomtatás

Az előkészített fájlokat USB kapcsolattal vagy WiFi-n is átküldheti a Form 3L nyomtatóra. A berendezés érintőképernyőjén egyszerűen menedzselhető a nyomtatási sor.

Utómunka

Egyszerűen csak mossa le a műgyantát az alkatrészekrőla Form 3L Finish kit segítségével, törje le a könnyedén eltávolítható támaszokat, és szükség esetén UV utókezeléssel fejezze be az utómunkát.

Egy 3D nyomtató, 20+ professzionális alapanyag

Számos általános felhasználású és speciális tulajdonságokkal bíró alapanyag között válogathat. A Formlabs SLA gépek közös kazettarendszerének köszönhetően a különböző alapanyagok mindegyik nyomtatóval kompatibilisek.

Böngészés az elérhető alapanyagok között

Automatizált utómunka

A Form Wash mosó és a Form Cure UV kamra egyszerűsítik és automatizálják a műgyanta nyomatok gyártás utáni lemosását és UV utókezelését. Magas minőség kevesebb munkával.

Form Wash és Cure

Tegye hatékonnyá a prototípusgyártást és termelést fejlett és skálázható 3D nyomtatókkal!

A Form 3L előrendelhető, várható szállítása 2019. ősz.

Előrendelem a Form 3L-t!