formlabs form 4 msla 3d nyomtató részletek freedee

Form 4

Akár 4X gyorsabb nyomtatás páratlan pontossággal

A Formlabs bemutatta legújabb nagypontosságú és egyben leggyorsabb műgyanta nyomtatóját, a Form 4 mSLA nyomtatót. Támaszkodjon a Formlabs ökoszisztéma bizonyított megbízhatóságára és kezelhetőségére és élvezze a legtöbb esetben legfeljebb kétórás, kisebb modellek esetében pár perces nyomtatási időket!

 

A Formlabs széles alapanyag könyvtárával kombinálva a Form 4 és a biokompatibilis Form 4B nyomtató új lehetőségeket teremt a gyors fejlesztésre és gyártásra. A Form 4 a korábbi Form 3 nyomtatóhoz képest 30%-kal nagyobb munkateret és akár 4x gyorsabb gyártási sebességet kínál.

A Form 4 nyomtató előnyei

Gyors

A legtöbb nyomtatás kevesebb, mint 2 óra alatt elkészül.

Sokoldalú

Fejlett és széles alapanyag választék minden alkalmazáshoz.

Intuitív

Tanulja meg kezelni akár kevesebb, mint 15 perc alatt!

Megbízható

Páratlan nyomtatási sikerráta

Pontos és precíz

Összevethető a fröccsöntött alkatrészek minőségével

GYÁRTÓI WEBINÁR: Nézze meg online a Form 4 képességeit bemutató gyártói webinárt!

2024. április 24. 16:00

HAZAI BEMUTATÓ: Nézze meg élőben, itthon először az Ipar Napjain!

Várhatóan a Form 4 nyomtatót először élőben a 2024-es Ipar Napjain mutatjuk be, Budapesten május 7-10. között.

Regisztráljon díjmentes belépőért a kiállításra ezen a linken és keresse a FreeDee csapatát és a Form 4 nyomtatót az A pavilon 101F standján!

Ingyenes belépő az Ipar Napjaira

A Form 4 nyomtató főbb műszaki adatai

Technológia: Low Force Display™ (LFD) (mSLA)

 

Munkatér: 20 × 12,5 × 21 cm

 

Rétegmagasság: 25 – 300 mikron

 

XY felbontás: 50 mikron

 

Átlagos nyomtatási sebesség (100 µm rétegemelés mellett): 40 mm/h

 

Maximum nyomtatási sebesség: 100 mm/h

 

Nyomtató kád élettartam: 75,000+ réteg bármely Formlabs alapanyaggal

 

Alapanyag: Formlabs műgyanta

low-force-display-form-4_Formlabs-web

Low Force Display™ nyomtatómotor

4x gyorsabb gyártás a Form 3+-szal összevetve

A Form 4 sebességét a Formlabs új Low Force Display™ nyomtatómotorja adja, amely ultranagy teljesítményű LED-ekből, kollimációs lencsékből, optikai szűrőkből és egy robusztus folyadékkristályos kijelzőből épül fel. Ez a rendszer rendkívül gyorsan képes levilágítani a műgyanta rétegeit – a nyomtatott alkatrészek méretétől vagy mennyiségétől függetlenül. A Form 4 kiemelkedő pontossága biztosítja, hogy a gyártott alkatrészek minden alkalommal megfelelnek az Ön tervezési paramétereinek.

Burkolat

Burkolat

2 óra

Black V5 műgyanta, 100 μm felbontás

Teljes munkatér

Teljes munkatér

5 óra

Clear V5 műgyanta, 100 μm felbontás

Végezzen el több feladatot a Form 4 nyomtatóval a legtöbb esetben 2 óránál is rövidebb gyártási időnek köszönhetően!

Előkészítés

Előkészítés

A Formlabs ingyenes Preform előkészítő szoftverében mindössze néhány kattintással eljuthat a CAD tervtől a nyomtatásig.
Nyomtatás

Nyomtatás

Kövesse a nyomtatási folyamatot és kezelje a flottát bárhonnan a világon a beépített kamerának, nyomtató diagnosztikai eszközöknek és az ingyenes Dashboard szoftvernek köszönhetően!
Utómunka

Utómunka

A Form 4 ökoszisztéma egyszerű és hatékony utómunkát kínál a Build Platform Flex rugalmas nyomtatótálcával, valamint a Form Wash és Form Cure utómunka állomásokkal.
Felületkezelés

Felületkezelés

Vegye használatba a nyomatokat, mint elkészültek, vagy nyugodtan döntsön további csiszolás, festés, bevonatolás vagy galvanizálás mellett.

Form 4 műgyanta alapanyagok

 

A Form 4 nyomtató minden korábbi, nem biokompatibilis Formlabs műgyantával képes dolgozni, köztük csak néhány összetételét kellett finomhangolni az átjárhatóság érdekében. Mindazonáltal a Form 4 más formájú műgyanta tartállyal rendelkezik, mint a korábbi Formlabs SLA nyomtatók, így könnyen azonosíthatók és összetéveszthetetlenek a korábbi, esetleg nem kompatibilis anyagokkal. A Form 4 bemutatásával együtt megjelent két új precíz és gyors resin, a Fast Model és a Precision Mobel műgyantatípus.

Form 4 műgyanta kád

 

A Low Force Display (LFD)™ 3D nyomtatás rugalmas, de erős, kétrétegű tartályt használ az állandó, kiváló minőségű nyomatok érdekében. Minden műgyanta kádhoz jár egy újra felhasználható fedél, amely megkönnyíti a tartályok egymásra helyezését és a műgyanta tárolását. Minden egyes használt alapanyagszínhez vagy -típushoz külön tartályt használva az anyagok cseréje csak két mozdulat. A műgyanta tartályokat úgy tervezték, hogy tartósak legyenek és egyenletes teljesítményt nyújtsanak legalább 75 000 nyomtatási rétegig (átlagfelhasználónál jellemzően 1-2 év).

Form 4 nyomtatótálca

 

A Form 4 nyomtatótálcája időálló alumínium felülettel rendezkezik. Egy póttálca azonban tovább tudja növelni a gyártófolyamat sebességét azáltal, hogy nonstop nyomtatásra ad lehetőséget, például, ha épp alapanyagot tervez cserélni vagy még hátra van a nyomat eltávolítása az első tálcáról.

A Form 3 szériához hasonlóan a Formlabs az új nyomtatóhoz is kiadott a hatékonyságot tovább növelő, rugalmas felülettel rendelkező nyomtatótálca változatot is. A Build Platform Flexről egyetlen mozdulattal könnyedén lepattinthatók a kész nyomtatások mindenfajta szerszám használata nélkül.

Form 4 Build Platform nyomtatótálca
Form 4 Build Platform nyomtatótálca
formlabs-form-4-build-platform-nyomtatotalca
Form 4 Build Platform Flex rugalmas felületű nyomtatótálca

Vásároljon Form 4 3D nyomtatót a FreeDee-nél

 

A FreeDee alapítói már Kickstarteren is támogatták az első Formlabs SLA nyomtató megvalósulását több mint 10 évvel ezelőtt. A FreeDee ennek is köszönhetően lett a legrégebbi hazai Formlabs márkaképviselet, ahol garantáljuk a piac legjobb árait, valamint a széleskörű szakmai támogatást és szerviz hátteret. A nálunk megvásárolt Formlabs nyomtatók támogatása nem szűnik meg az átadáshoz tartozó alapos kezelési tréninggel – a tőlünk vásárol Formlabs nyomtatók használatát egész élettartamuk alatt támogatjuk. A használat során felmerülő bármely kérdés megválaszolásával, tapasztalataink megosztásával segítjük a Formlabs 3D nyomtatók hosszútávú és eredményes használatát. Az összes Formlabs nyomtató, beleértve a legújabb Form 4 modellt is, tesztelhető nálunk.

Biokompatibilis alapanyagokkal szeretne dolgozni?

Válassza a Form 4B biokompatibilis mSLA 3D nyomtatót!

A Form 4B egy rendkívül gyors orvosi és fogászati célú 3D nyomtató, amely a legváltozatosabb alapanyag választékot kínálja a fogászat és a fogszabályozás számára. Az egészségügyön túl az élelmiszeripari alkatrészgyártásban is megállja a helyét.

Hozzon létre kiváló minőségű biokompatibilis 3D modelleket, implantátumokat, alkatrészeket és készülékeket gyorsan, egyszerű munkafolyamatokkal, vezető megbízhatósággal és lenyűgöző minőséggel a Form 4B ökoszisztéma segítségével!

Tovább a Form 4B oldalára
form 4b biokompatibilis 3d nyomtató

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk azonosítani a céljainak megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket a megtérülési célok szem előtt tartása mellett.

formlabs form 4 3D nyomtató

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet