Form 3+

Gyors, kifogástalan eredmény, minden alkalommal

 

Gyártson funkcionális, magas-minőségű prototípusokat és végtermékeket a Form 3+ 3D nyomtatóval, egy elérhető árú, ipari minőségű, terhelhető 3D nyomtatóval, amely megbízhatóan teljesíti a rábízott feladatokat!

Vásárolja meg a FreeDee-nél!

 

A FreeDee indulása még cégünk 2012-es alapítása előtt kezdődött azzal, amikor az alapítók a Kickstarteren támogatták az első Formlabs SLA nyomtató megvalósulását. A FreeDee ennek is köszönhetően lett a legrégebbi hazai Formlabs márkaképviselet, ahol garantáljuk a piac legjobb árait, valamint a széleskörű szakmai támogatást és szerviz hátteret. A nálunk megvásárolt Formlabs nyomtatók támogatása nem szűnik meg az átadáshoz tartozó alapos kezelési tréninggel – a tőlünk vásárol Formlabs nyomtatók használatát egész élettartamuk alatt támogatjuk. A használat során felmerülő bármely kérdés megválaszolásával, tapasztalataink megosztásával segítjük a Formlabs 3D nyomtatók hosszútávú és eredményes használatát.

25 – 300 μm

rétegmagasság

25 μm

rétegfelbontás

250 mW

lézerteljesítmény

14,5 × 14,5 × 18,5 cm

munkatér

A Formlabs SLA 3D nyomtatóit összevető táblázat (pdf)

Hajszálpontos levilágítás

 

A Low Force Stereolithography (LFS)™ egy olyan sztereolitográfia alapú 3D nyomtatási technológia, amely rugalmas nyomtatótartállyal és lineáris levilágítási megoldással kiemelkedő nyomtatási minőséget és rendkívül megbízható működést tesz lehetővé. A Formlabs által tervezett levilágító egység (LPU, Light Processing Unit) a gép belsejében lencsék és tükrök összetett rendszerére építve garantál precíz és ismételhető eredményeket.

 

Parabola alakú tükör biztosítja, hogy a lézernyaláb mindig merőlegesen érkezzen meg a nyomtatótartályba, a szűrő felel a tökéletesen éles lézerfoltért, és nagyfrekvenciájú galvanométer teszi még gyorsabbá a nyomtatási folyamatot. A Form 3+ LPU mozgása elődjéhez képest még stabilabb lett, amely mégsimább felületű, pontosabb nyomtatásokat eredményez.

Non-stop 3D nyomtatás a Form 3+-szal

 

A Form 3+ szenzorai felügyelik a nyomtató teljesítményét, fenntartják az ideális nyomtatási környezetet és értesítik a felhasználót az aktuális státuszról. A Form 3+-ban többek között a hőmérsékletszabályozást és az ehhez kapcsolódó szenzorokat is fejlesztették.

 

Kalibráció: A port is kiszűrő optikai szenzorok biztosítják a lézer pontos és akadálytalan útját. Könnyű alapanyagkezelés: Az alapanyagok cseréje az egyszerű kazettás rendszernek hála mindössze néhány másodperc. Egyszerű karbantartás: Az LPU, a műgyanta tartály, a hengerek és az optikai ablak is a felhasználó által cserélhető alkatrészek, amely hosszú élettertamot és probléma esetén gyors megoldást tesz lehetővé.

A Form 3+ együtt nő a vállalkozásával

 

Kezdje egy vagy több 3D nyomtatóval, és bővítse a kapacitást összhangban az igény növekedésével. Végezze ugyanazzal az eszközzel többek között prototípusok, funkcionális alkatrészek és koncepciómodellek gyártását.

 

Elérhető ár, ipari minőség: A Form 3+ az ipari 3D nyomtatók képességeit töredék áron teszi elérhetővé. Vágjon bele most:A Form 3+ nyomtatók plug-n-play gépek, a dobozból kivéve speciális képzés nélkül is intuitív módon kezelhetők. Igény esetén pedig a FreeDee képzett szakemberei örömmel bemutatják a fájlelőkészítés és nyomtatás szakszerű folyamatát. Növelje versenyképességét: A házonbelüli 3D nyomtatás rendkívül felgyorsítja a fejlesztést és gyártást, rugalmasabb működéssel és a gyorsabb piacralépés lehetőségével segíti vállalkozása növekedését.

Formlabs gyártásautomatizáló ökoszisztéma

Állítson fel feljesen automatizált, rugalmasan skálázható 3D nyomtató flottát!

A Formlabs automatizációs megoldásainak köszönhetően a Form 3/3+ nyomtató tulajdonosok 24/7 gyárthatnak az SLA gépekre jellemző, nagyfelbontású nyomatokat minimális operátori beavatkozás mellett. Az egyszerűen implementálható Form Auto, Fleet Control és a High Volume Resin System lehetővé teszi a kapacitás teljes kihasználását elkerülve, hogy tétlenül álljon akár egyetlen nyomtató is.

 

Kompatibilis nyomtató: Form 3, 3+, 3B, 3B+

Formlabs 3D nyomtatás gyártásautomatizálás
formlabs gyártáautomatizálás rendszer form 3 flotta freedee

Form 3+ alkalmazási példák

Rapid prototípusgyártás

 

Kerékpár váz elem

 

Alapanyag: Draft műgyanta

Gyártási idő: 4 óra

Költség: ~2000 Ft

Végtermékek

 

Kisszériás konzolok

 

Alapanyag: Rigid 4000 műgyanta

Gyártási idő: 8,5 óra

Költség: ~10000 Ft

form 3+ konzolok

Gyors szerszámgyártás

 

Fröccsöntő szerszámbetét

 

Alapanyag: Rigid 10K műgyanta

Gyártási idő: 4 óra

Költség: ~10000 Ft

Gyors szerszámgyártás

 

Vákuumformázó sablon

 

Alapanyag: High temp műgyanta

Gyártási idő: 17 óra

Költség: ~12000 Ft

Termékfejlesztés, design

 

Sakkfigura

 

Alapanyag: Clear standard műgyanta

Gyártási idő: 1,5 óra

Költség: ~600 Ft

Gyártósori segédalkatrészek

 

Fúrósablon

 

Alapanyag: Tough 2000 műgyanta

Gyártási idő: 5 óra

Költség: ~2500 Ft

Egy berendezés, 20+ professzionális alapanyag

Számos általános felhasználású és speciális tulajdonságokkal bíró alapanyag között válogathat. Legújabb műszaki alapanyaguk az ESD műgyanta, de elérhetők többek között Formlabs hőálló, rugalmas és kompozit műgyanta alapanyagok is.

A Formlabs SLA gépek (Form 3+, 3B+, 3L, 3BL, 2) közös kazettarendszerének köszönhetően a különböző alapanyagok mindegyik nyomtatóval kompatibilisek.

Böngészés az elérhető alapanyagok között

Automatizált utómunka

A Form Wash mosó és a Form Cure UV kamra egyszerűsítik és automatizálják a műgyanta nyomatok gyártás utáni lemosását és UV utókezelését. Magas minőség kevesebb munkával.

Form Wash és Cure

Rugalmas nyomtatótálca – Build platform 2

A Form 3+ és 3B+ fejlesztéseivel és az ESD műgyanta bemutatásával egy időben a Formlabs egy új nyomtatótálcát is piacra dobott, amely még tovább egyszerűsíti az SLA nyomtatási folyamatot. Az új tálca külön kiegészítőként vásárolható meg.

 

Korábban a kész nyomtatások eltávolítása a tálcáról erőfeszítést és szerszámokat igényelt, ami a nyomtatások megsértésének kockázatával is járt. Az új platformra azonban mágnesesen illeszkedik egy speciális, rugalmas acéllap, amelyről így egyetlen hajlító mozdulattal egyben távolítható el akár több alkatrész is megspórolva nekünk a korábbi nehézkes, manuális munkafolyamatot. Mivel nincs szükség szerszámokra ehhez a lépéshez, így sem a nyomtatótálca felületének, sem a tárgyak megkarcolásától nem kell tartani a használatával.

Formlabs Build Platform 2 rendelés

Tegye hatékonnyá a prototípusgyártást és termelést fejlett és skálázható 3D nyomtatókkal!

Keressen minket kérdéseivel!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet  freedee ultimaker márkaképviselet