Mayku asztali vákuum- és nyomásformázó gépek

Vékonyfalú, részletes alkatrészek percek alatt

 

A Mayku asztali kivitelű vákuum- és nyomásformázó gépeivel egyszerűen gyárthat részletes, vékonyfalú és akár átlátszó alkatrészeket. A Mayku elkötelezett ezen tömeggyártási technológiák hozzáférhetőségének növelése mellett.

 

A Mayku Multiplier nevű asztali nyomásformázójuk úgy lett kialakítva, hogy az egyedi gyártási igényeken túlmenően kitöltse a prototípus-készítés és a sorozatgyártás közötti űrt, és alacsony költségű, hatékony megoldást kínáljon a kis- és közepes gyártási sorozatokhoz. A Mayku Multiplier könnyen integrálható bármely csapat prototípus-készítési és gyártási munkafolyamataiba. Könnyen kezelhető eszköz, amely biztonságos, felhasználóbarát és gazdaságos megoldást kínál vékonyfalú elemek, alkatrészek, burkolatok egyedi, kis- és közepes sorozatú gyártásához.

Ajánlat / információ kérése
Rendelés a webshopon

Mayku Multiplier

 

A Mayku Multiplier a gyártó nagyobb teljesítményű igáslova, amely nemcsak vákuumot, de levegőnyomást is használ az alkatrészek hőformázásakor. A nyomást is alkalmazó eljárás részletesebb, precízebb eredményekhez vezet, kisebb, akár szubmikronos részleteket is képes lemásolni, valamint vastagabb műanyag fóliákkal is megbirkózik.

 

A Mayku Multiplier gyors gyártást tesz lehetővé különböző funkcionális alapanyag fóliákból. Ajánljuk termékfejlesztő műhelyek, valamint a termelést lassan skálázni tervező startupok számára is, akik vékonyfalú, akár áttetsző és részletes alkatrészek, burkolatok, csomagolások vagy öntőformák gyártására keresnek megoldást.

mayku multiplier nyomásformázó gép

<1µm

Felbontás

4 bar

Nyomás

225°C

Maximum hőmérséklet

380x160mm (d*m)

Hengeres munkaterület

Teljes specifikáció letöltése (pdf)

Mayku alapanyag kompatibilitás

 

A Multiplier a hőre lágyuló anyagok széles skáláját képes kezelni. Válassza ki a legmegfelelőbb anyagot az alkalmazásához anélkül, hogy az a minőség vagy a pontosság rovására menne! A Mayku Multiplier gyártói alapanyagai között találhatók különböző vastagságú ABS, PETG, PMMA, HIPS, UHMW és EVA műanyag fóliák.

Ide kattintva letöltheti a Mayku alapanyagok technikai adatlapját.

Mayku fólia vásárlás
mayku alapanyag választék

Fröccsöntött minőség

 

Hozzon létre ellenálló, vékonyfalú, izotróp alkatrészeket és reprodukáljon bonyolult mintákat mikron alatti felbontással biztosítva, hogy minden gyártott alkatrész megfeleljen a tervezési céloknak!

Magától értetődő munkafolyamat

 

Az egyszerű beállításnak és használatnak köszönhetően gyorsabban juthat el a koncepciótól a kész termékig, csökkentve ezzel az átfutási időt és a költségeket. És mindezt házon belül is megteheti.

mayku multiplier kezelő felület

Számít az ismétlőképesség

 

Tervezés. Forma. Ismétlés. A Mayku Multiplier biztosítja a magas ismételhetőséget és reprodukálhatóságot minden alkalommal, függetlenül attól, hogy egyetlen alkatrészt vagy több darabos összeállításokat szeretne sorozatban gyártani.

A Mayku vákuumformázók ás nyomásformázók jellemző felhasználási területei

Védőcsomagolások

Készülékházak

Optikailag átlátszó alkatrészek

Mikrofluidika

Öntőformák

Oktatás

A Mayku nyomásformázó és a 3D nyomtatás szinergiája

 

A vákuum- és nyomásformázás elengedhetetlen kiindulópontjai a sablonok, amelyek előállításának egyik legegyszerűbb és leginkább költséghatékony módja a 3D nyomtatás. A munkafolyamat lépései:

Készítse el a sablont!

Készítse el a sablont!

A sablon készülhet géppel vagy akár kézzel is. Az előállításának nagyon költséghatékony, mégis precíz módja a 3D nyomtatás, de készülhet a minta manuálisan, CNC-vel vagy bármely más formázó eljárással. A képen egy SLA technológiával 3D nyomtatott, nagyfelbontású sablon van.
Válassza ki az alapanyagot!

Válassza ki az alapanyagot!

Válassza ki a használni kívánt alapanyagot a gép menüjéből vagy hozza létre saját alapanyag profilját egyedi igényeihez! A Mayku gépei tehát nyílt alapanyag rendszerűek, a saját gyártói anyagokon túl más fóliákat is lehet használni.
Helyezze be a sablont!

Helyezze be a sablont!

Tegye be a mintát a Multiplier 380 mm átmérőjű munkaterébe, majd várjon, amíg a gép egyenletesen felmelegíti az alapanyagfóliát! Automata szintező rendszer biztosítja a fólia vízszintesen tartását, miközben felfűti a gép.
Formázza meg az alkatrészt!

Formázza meg az alkatrészt!

A gép lecsukásával a Multiplier 4 bar nyomással összesen 5 tonnának megfelelő erőt fejt ki az alapanyagra, ezáltal a sablon minden apró részletébe bejut a fólia. A sablon többször is használható, így az alapanyag betöltést és formázást addig ismételjük, amíg elegendő alkatrészünk lesz.

Segítünk hatékonyabbá tenni a gyártást

 

A 3D nyomtatásnak vagy nyomásformázásnak köszönhetően hamarabb kerülhetnek a gyártásba és a piacra termékei. Partnereink visszajelzése alapján a 3D nyomtatókba vagy hőformázásba fektetett összeg általában heteken vagy hónapokon belül megtérül – sokszor már egyetlen projekt során. Már több száz magyar cégnek és szakembernek segítettünk sikeresen az additív gyártás bevezetésében. Szívesen segítünk Önnek, csapatának, cégének is!