Eva & Eva Lite
Eva & Eva Lite
Artec Leo
Artec Leo
Space Spider
Space Spider
Artec Micro
Artec Micro
Artec Ray
Artec Ray
Artec3d-GoldCertifiedPartner@2x0

Gyors, mobilis és pontos eszközök a kézi 3D szkennerek vezető piaci szereplőjétől.

Az Artec 3D vezető szerepet tölt be a kézi és hordozható 3D szkennerek globális piacán, az innovatív vállalat 2007. óta élen jár a 3D technológiák fejlesztésében. Kézi szkennereik közül kiemelkedik az 50 mikron pontosságra képes metrológiai Artec Space Spider szkenner, amelyet eredetileg a Nemzetközi Űrállomás számára  fejlesztettek, valamint az egyedülálló módon teljesen vezetéknélküli és bámulatba ejtően gyors Artec Leo, a vállalat legfrissebb fejlesztése.

 

Az Artec 3D szkennereivel díjmentes tesztlehetőség biztosított a hivatalos hazai képviselet, a FreeDee Printing Solutions irodájában. Kérjen Tőlünk időpontot a feladat rövid ismertetésével az [email protected] email címen vagy telefonon!

Artec Eva & Eva Lite

Artec Eva & Eva Lite

Gyors, sokoldalú és pontos. Az Eva a legnépszerűbb Artec 3D szkenner. Nagyobb tárgyakhoz, szerszámokhoz és emberi testek 3D szkenneléséhez ajánljuk.

Bővebben

Artec Leo

Artec Leo

Az Artec legújabb és leggyorsabb 3D szkennere, amely 80 fps sebességgel saját, beépített számítógépén rögzíti és valós időben dolgozza fel az adatokat a fedélzeti képernyőn a felhasználó szeme láttára.

Bővebben

Artec Micro

Artec Micro

Az Artec Microt professzionális ipari felhasználásra fejlesztették ki első sorban kisebb gépi alkatrészek, fogászati és ékszerész elemek gyártására.

Bővebben

Artec Space Spider

Artec Space Spider

Metrológiai 3D szkenner automata hőmérséklet szabályozással a tökéletes szkennelési eredményekért kisebb alkatrészek, tárgyak digitalizálásához.

Bővebben

Artec Ray

Artec Ray

Az Artec Ray térszkenner eltér az Artec család többi szkennerétől, hiszen rendkívül nagy ható-távolsága lehetővé teszi nagyméretű tárgyak digitalizálását.
Bővebben

Az Artec 3D szkennerek alkalmazási területei

Személyre szabási, fejlesztési és racionalizálási megoldások számos iparágban

Ipari formatervezés és gyártás

 • Reverse engineering
 • Minőségellenőrzés
 • Gyors prototípusgyártás
 • Légiközlekedés

Olyan feladatok, mint az új formatervek fejlesztése, méretvétel komplex geometriájú tárgyakról vagy a munkafolyamatok automatizálása régen akár napokba is telhettek a gyártó létesítmények számára. Mostanra sok ezek közül a elintéznivalók közül akár órákra vagy percekre is lerövidíthetővé váltak a 3D szkennelési megoldásoknak köszönhetően. Az Artec 3D szkennereivel szinte bármely forma, ipari tárgy az apró mechanikus részektől a turbinákig gyorsan és elképesztő pontossággal digitalizálható. Az eredményként létrejövő 3D modell CADCAM programok széles skálája által értelmezhető formátumban exportálható, majd innentől tovább módosítható a termék design és hatékonyság fejlesztése érdekében vagy optimalizálható egy másik gyártórendszerhez. Akiket a reverse engineering foglalkoztat leginkább, azoknak érdemes elgondolkodni a Scan to CAD csomagajánlatokon, amelyek esetében az Artec 3D a világ vezető CAD szoftverfejlesztőjével összeállva könnyítette meg a 3D szkennelés és a CAD tervezés közötti küszöb átlépését.

egészségügyi 3d szkennelés

Egészségügy

 • Ortopédia
 • Protézisek
 • Plasztikai sebészet
 • Testre szabott kerekesszékek

Az egyedi protézisok és ortopédiai segédeszközök tervezése valódi precizitást és a legmélyebb odafigyelést igényli az adott páciens saját anatómiai felépítésére. Ez az a terület, ahol az Artec szkennerei már világszerte bizonyították képességeiket és nélkülözhetetlenségüket. Sikeresen alkalmazzák őket testek és testrészek 3D szkennelésére, még akkor is, ha a páciens nem marad teljesen mozdulatlan a folyamat során. Az Artec 3D szkennerek strukturált fényt alkalmaznak és semmilyen szinten nem jelentenek veszélyt az emberek egészségére. Könnyedén rögzítik az emberi test formáit, ráadásul anélkül, hogy a 3D szkenek összeillesztéséhez referencia pontokat kelljen a beteg testén elhelyezni.

Tudomány és oktatás

 • Kutatás
 • Oktatás
 • Online múzeumi tárlatok

Az egyetemek, kollégiumok és kutató laboratóriumok egyre szélesebb körben alkalmazzák a 3D szkennereket, mint eredményes és hatékony eszközt, amivel anélkül tanulmányozhatók a világ műtárgyai a legkisebb részleteikig, hogy kockáztatnák azok sérülését. A világ vezető múzeumai is az Artec 3D szkennereivel digitalizálják műkincs gyűjteményeiket és készítenek a megvalósuló 3D szkenekből online galériákat. Ezáltal még szélesebb körben válnak elérhetővé kulturális és természeti értékeink, több egyetemi kutató, specialista és diák kap hozzáférést a tőle akár több ezer kilométerre lévő tárlatok legszebb darabjaihoz. Az eredeti műtárgyakhoz képest, ezek a digitális modellek a virtuális térben megforgathatók, minden irányből és akár egészen közelről megvizsgálhatók, valamint könnyedén ki is nyomtathatók, ezáltal olyan olcsó replikák gyártását teszik lehetővé, amelyek a látássérülteket is közelebb vihetik a művészettörténeti ismeretek megszerzéséhez és élvezetéhez.
Az Artec 3D látja az igényt és támogatja az iskolai 3D szkennelés terjedését, ezért oktatási intézményeknek különösen kedvező termék- és szoftvercsomagokat tesz elérhetővé, amely támogatja a többfelhasználós alkalmazást. Kérjük, ha oktatási intézményként kér ajánlatot, azt mindenképp jelezze kapcsolatfelvételkor, hogy a kedvezményes árakkal számolhassunk!

tudományos 3D szkennelés
művészeti 3d szkennelés

Művészet és tervezés

 • Műemlék megőrzés
 • Építészet
 • CGI
 • Divat

A 3D szkennelés lehetőségek határtalan tárházát nyitotta meg a művészek számára is. A technológia fejlődése magával rántotta a filmipart és a videójáték ipart is – egyre több olyan kaszkadőr mutatványt vagy vizuális effektet láthatunk a vásznon, amelyek a 3D szkennelés elérhetővé válása előtt nem voltak megvalósíthatók. Az Artec 3D szkennereit alkalmazták többek között a World War Z, Terminator Genisys és a Jurassic World kasszasiker filmekhez. Samuel Havadtoy-jal együttműködve például úgy teremtettünk új műtárgyat 3D szkenneléssel, hogy digitalizáltunk és kombináltunk szobrokat, emberi arcokat, sőt kilincseket.
Miközben hozzásegítenek új művészeti alkotások létrehozásához, a 3D szkennerek alkalmazhatósága a műkincs megőrzésben is kiemelkedik. Az Artec 3D szkennerekkel ősi leletek vagy akár emlékművek pontos digitális másolatai készülhetnek el, amelyek akár túlélhetik az eredeti tárgy élettartamát vagy segítségül szolgálhatnak annak esetleges helyreállításában.

Artec3D-Logo

Próbálja ki a világ vezető kézi 3D szkennereit!

Tanácsadás & tesztlehetőség

 

Mint hivatalos disztribútor, napi szinten alkalmazzuk az Artec 3D szkennereit, amelyekkel külső helyszíni szkennelést is vállalunk és személyesen, tapasztalatainkra alapozva adunk választ a kérdéseire. Amennyiben 3D szkenner vásárlásban gondolkodik, kérjen időpontot nálunk személyes bemutató, konzultáció igénybe vételére, vagy próba 3D szkennelésre is!

A szkennerek listaárait, műszaki tulajdonságait összevető táblázatot és további felhasználási példákat az űrlap kitöltésével tudjuk elküldeni önnek!

Beszéljünk meg egy időpontot és látogasson meg minket az irodánkban, Budapest szívében vagy kérjen külső helyszíni konzultációt!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *


  Üzenet  Referencia munkáinkat a Sketchfab profilunkon tekintheti meg

  Fontos, hogy a Sketchfabre feltöltött modellek csökkentett poligonszámúak, egyszerüsítettek az eredeti szken fájlokhoz képest.

  További 3D szkennelt modelleket az Artec 3D hivatalos oldaláról lehet letölteni

  Artec Studio – professzionális megoldás a 3D szkennelt modellekkel való utómunkához

  Az Artec 3D saját fejlesztésű programja, az Artec Studio a piac legátfogóbb 3D szkennelő és adatfeldolgozó szoftvere. Az Artec Studio főként a könnyen kezelhető felület és az Autopilot megoldások fejlettsége és gyorsasága miatt emelkedik ki a szkennelt adatokat feldolgozó szoftverek közül. Az Autopilot hatalmas segítség a szkennelt modellel való munkában. Intuitív módon végigvezet a modellépítés lépésein automatikusan kiválasztva a leghatékonyabb algoritmusokat az adatok feldolgozására. A szoftverben magas szintre emelték az automata illesztést is, amely texúra és geometriaadatok együttes analizálásával közel minden esetben manuális referenciapont kijelölés nélkül, tökéletesen illeszti össze a tárgy több oldaláról készült szken fájlokat. A szoftver emellett évente számos jelentős újdonsággal fejlődik. A legújabb verzió összes funkciójáról a gyártó oldalán olvashat, mi pedig örömmel bemutatjuk élőben a szoftvert és a szkennereket is!

  Kérje csomagajánlatunkat felhasználás szerint!

  • Artec 3D szkennerek + Artec Studio liszensz
  • SCAN to PRINT megoldások: Artec 3D szkennerek + Artec Studio liszensz + 3D nyomtató
  • SCAN to CAD megoldások: Artec 3D szkennerek + Artec Studio liszensz + Geomagic for Solidworks
  • SCAN to CAD megoldások: Artec 3D szkennerek + Artec Studio liszensz + DezignWorks
  • SCAN to CAD megoldások: Artec 3D szkennerek + Artec Studio liszensz + DesignX
  Ajánlatkérés

  Artec Eva, Leo ésSpace Spider
  összehasonlító
  táblázat

  Az Artec professzionális 3D szkennereinek főbb tulajdonságait összevető táblázat.
  Az Artec 3D szkennereiről bővebben személyesen nálunk vagy a vállalat hivatalos weboldalán tájékozódhat.

  promo-img-7
  ALAPTULAJDONSÁGOK

  24 bpp

  ARTEC 3D SZKENNEREK

  ARTEC EVA

  ARTEC SPACE SPIDER

  ARTEC LEO

  3D FELBONTÁS FELSŐ HATÁRA

  0,5 mm

  0,1 mm

  0,25 mm

  3D PONTOSSÁG FELSŐ HATÁRA

  0,1 mm

  0,05 mm

  0,1 mm

  3D PONTOSSÁG A TÁVOLSÁG FÜGGVÉNYÉBEN

  0.03% over 100 cm

  0.03% over 100 cm

  0.03% over 100 cm

  TEXTÚRA RÖGZÍTÉSE

  Igen

  Igen

  Igen

  TEXTÚRA FELBONTÁSA

  1,3 MP

  1,3 MP

  2,3 mp

  SZÍNEK

  24 bpp

  24 bpp

  24 bpp

  FÉNYFORRÁS

  Izzó

  Kék LED

  VCSEL

  MŰKÖDŐKÉPES TÁVOLSÁG

  0.4 – 1 m

  0.2 – 0.3 m

  0.35 – 1.2 m

  FELVÉTEL TULAJDONSÁGAI

  ARTEC 3D SZKENNEREK

  ARTEC EVA

  ARTEC SPACE SPIDER

  ARTEC LEO

  LÁTÓMEZŐ KÖZELRŐL (szélesség*magasság)

  148 mm x 214 mm

  70 mm x 90 mm

  153 mm x 246 mm

  LÁTÓMEZŐ TÁVOLRÓL (szélesség*magasság)

  371 mm x 536 mm

  140 mm x 180 mm

  527 mm x 843 mm

  LÁTÓSZÖG (szélesség*magasság)

  21° x 30°

  21° x 30°

  38,5° x 23°

  3D REKONSTRUKCIÓ SEBESSÉGE

  16 fps

  7,5 fps

  80 fps

  EXPOZÍCIÓS IDŐ

  0.0002 mp

  0.0002 mp

  0.0002 mp

  MAXIMUM ADATFELDOLGOZÓ KÉPESSÉG

  2 000 000 pont/mp

  1 000 000 pont/mp

  4 000 000 pont/mp

  KIJELZŐ

  Külső számítógépen USB streaming által

  Külső számítógépen USB streaming által

  Beépített 5,5″ fél HD, CTP.

  Opcionális WiFi/Ethernet video streaming

  POZÍCIONÁLÓ SZENZOROK

  9 szabadsági fokú inerciális rendszer

  MÉRETEK (szélesség*mélység*magasság)

  63.7 x 158.2 x 261.5 mm

  130 x 140 x 190 mm

  228 x 163 x 227 mm

  EGYÉB TECHNIKAI TULAJDONSÁGOK ÉS RENDSZERKÖVETELMÉNYEK

  ARTEC 3D SZKENNEREK

  ARTEC EVA

  ARTEC SPACE SPIDER

  ARTEC LEO

  SÚLY

  0.85 kg

  0.85 kg

  1,8 kg

  FOGYASZTÁS

  12V, 48W

  12V, 24W

  CSATLAKOZÓ

  1 х USB2.0, USB 3.0 kompatibilis

  1 х USB2.0, USB 3.0 kompatibilis

  Wifi, Ethernet, SD kártya

  KIMENETI FORMÁTUMOK

  OBJ, PLY, WRL, STL, AOP, ASCII, PTX, E57, XYZRGB

  OBJ, PLY, WRL, STL, AOP, ASCII, PTX, E57, XYZRGB

  OBJ, PLY, WRL, STL, AOP, ASCII, PTX, E57, XYZRGB

  MÉRHETŐ KIMENETI FORMÁTUMOK

  CSV, DXF, XML

  CSV, DXF, XML

  CSV, DXF, XML

  BELSŐ MEREVLEMEZ

  256 Gb SSD

  TÁMOGATOTT OPERÁCIÓS RENDSZER

  Windows 7, 8, 10, x64

  Windows 7, 8, 10, x64

  nem szükséges

  SZÁMÍTÓGÉP MINIMUM TULAJDONSÁGAI

  I5 vagy I7 javasolt, 12Gb RAM

  I5 vagy I7 javasolt, 18Gb RAM

  nem szükséges

  KALIBRÁCIÓ

  Nincs szükség speciális eszközre

  Nincs szükség speciális eszközre

  Nincs szükség speciális eszközre