Gyártásautomatizálás és 24/7 3D nyomtatás a Formlabs megoldásaival

 

Emelje új szintre a gyártás termelékenységét egy teljesen automatizált, távolról is irányítható 3D nyomtató flottával!

 

Az elérhető árú és kiforrott, jóminőségű asztali 3D nyomtatók megjelenése óta a 3D nyomtató flották széles körben népszerűek lettek. Szemben 1-1 nagyobb méretű és kapacitású 3D nyomtatóval, a több kisebb berendezésből álló 3D nyomtató farm rugalmasabb és megfizethetőbb skálázhatóságot, valamint megbízhatóbb gyártást tesz lehetővé. A több gépből álló kapacitás segít kizárni a teljes leállás kockázatát, azonban több operátori törődést igényelt. Eddig. A Formlabs gyártásautomatizálás lehetővé teszi a manuális munkaigény minimalizálását, ezáltal a darabköltségek további csökkentését.

Form Auto

Form Auto

Fleet Control

Fleet Control

High Volume Resin System

High Volume Resin System

formlabs gyártáautomatizálás rendszer form 3 flotta freedee

Maximálizálja 3D nyomtató flottája termelőképességét!

 

A Formlabs automatizációs megoldásainak köszönhetően a Form 3/3+ nyomtató tulajdonosok 24/7 gyárthatnak az SLA gépekre jellemző, nagyfelbontású nyomatokat minimális operátori beavatkozás mellett. Az egyszerűen implementálható Form Auto, Fleet Control és a High Volume Resin System lehetővé teszi a kapacitás teljes kihasználását elkerülve, hogy tétlenül álljon akár egyetlen nyomtató is.

Élvezze a 3D nyomtatás gyártásautomatizálás előnyeit 

 

A Formlabs automatizációs fejlesztései lehetővé teszik a kapacitás skálázását és a gyorsabb, költséghatékonyabb 3D nyomtatást a keresletnek megfelelően.

Form Auto

Gyártás automatizáló hardver a Form 3/3+ nyomtatókhoz

 

A Form Auto egy hardver kiegészítő a Build Platform 2-vel rendelkező Form 3/3B/+ típusú LFS 3D nyomtatókhoz, amely automatikusan eltávolítja, valamint raktározza a kész nyomtatásokat és elindítja a következő gyártást operátori közbeavatkozás nélkül. A Form Auto tehát teljes nyomtatási feladatsorokat képes autonóm módon kezelni, ezáltal folyamatos, 24/7 gyártást tesz lehetővé

Form Auto részletek és rendelés
form auto

Fleet Control

Fejlett 3D nyomtatás tervező és irányító szoftver

 

A Fleet Control 3D nyomtató flottakezelő szoftver a Formlabs eddigi Preform 3D nyomtatás előkészítő és Dashboard távoli megfigyelést segítő platform funkcionalitását bővíti ki. Az új funkciók lehetővé teszik a munkafolyamatok optimalizálásást, a gyártástervezést, a feladat alapú hozzáférést és ezáltal a fejlettebb flottakezelést.  A Form Auto berendezéshez az automatizációs megoldások debütálásakor 1 évig díjmentes Fleet Control hozzáférést biztosít a gyártó korlátlan számú Form 3/3B/+ nyomtatóhoz. Később várhatóan a nyomtatók számától függő éves előfizetési díj keretében lesz elérhető a flottakezelés.

Tudjon meg többet!
formlabs gyártásautomatizálás

High Volume Resin System

Folyamatos műgyanta ellátás

 

 A High Volume Resin System műgyanta adagoló rendszer a Formlabs gépekbe helyezhető 1 literes műgyanta tartályok kapacitása által jelentett korlátot hivatott ledönteni. Az 5 liter kapacitású tartály automatikusan utántölti a műgyantát egy külső tárolóból a gép alapanyag kazettájába, amely így ötszörös alapanyag ellátást és jóval kevesebb csomagolási hulladékot segít elérni.  A rendszer egy tartályból és egy összekötő pumpából áll.

formlabs gyártásautomatizálás

Takarítson meg időt és költséget gyártásautomatizálással!

 

Az operátori beavatkozás akár 80%-os csökkentésével* tovább redukálhatja a nyomtatások darabköltségét. A Formlabs automatizációs megoldásai ugyanis segítenek minimalizálni a manuális munkaigényt. A rendszer gondoskodik a nyomtatások indításáról, betakarításáról és a következő munkafolyamat elindításáról is, így a gyártásnak egy percre sem kell leállnia. A Form Auto összegyűjti az elkészült nyomtatásokat, így az utómunka is hatékonyabban, nagyobb adagokban egyszerre végezhető. 

 * Draft műgyantából sorozat-nyomtatott fogívek alapján futtatott kalkuláció alapján

Gyakorlati példa 1000 darab alkatrész gyártására 3 nap alatt:**

 

AUTOMATIZÁCIÓ SEGÍTSÉGÉVEL  AUTOMATIZÁCIÓ NÉLKÜL
Szükséges nyomtatók száma 10 28
Szükséges alapanyagkazetták (eltérő kiszerelések) 2 12
Operátor 1 1
Darabköltség $2.81 $3.93

**A kalkuláció minden költséget, az operátori munkaigényt és az amortizációt is tartalmazza.

 

folyamatos-gyártás-webinár

Formlabs webinár

Folyamatos gyártás a Formlabs automatizációs ökoszisztémájával

 

Nézze meg a gyártói webinárt arról, hogyan teszik a Formllabs automatizációs fejlesztései lehetővé a termelés skálázását miközben  egyszerűsítik az operátori munkát is. 

 

 

Tovább a webinárhoz

formlabs automatizáció példa

Formlabs blog

Elérhető tömeggyártás

 

A Formlabs gyártó és szolgáltató központjában körülbelül 140 darab Form 3 SLA nyomtatót üzemeltetnek mindössze egyetlen operátor segítségével. A Formlabs automatizációs ökoszisztémájának köszönhetően heti több mint 2000 darab nyomat készül el a gépeiken. 

 

Tovább a cikkhez

Kezdje el termelése skálázását most a Formlabs gyártásautomatizáló megoldásaival!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Érdeklődjön a FreeDee csapatánál!