DWS Systems logo
XFAB 2000 és 2500SD
XFAB 2000 és 2500SD
XFAB 3500SD
XFAB 3500SD
029X és 029XC
029X és 029XC
XPRO S és XPRO Q
XPRO S és XPRO Q

Extrém precizitás – DWS Systems professzionális SLA nyomtatók

Az igazi, ipari SLA technológia, amelyet még Chuck Hull szabadalmaztatott, a rendkívüli pontosságot és a néhány mikronos felbontást a precíz, ipari lézereinek köszönheti. Pontos, galvó fejes lézert építeni pedig nem egyszerű dolog. Ipari minőségben csak néhány nagyobb gyártónak sikerült igazán pontos gépet építenie, közéjük tartozik az észak-olaszországi DWS Systems is.

A precíziós öntészetben, ékszerészetben és digitális fogtechnikában már több, mint két évtizede fogalomként csengő olasz márkanév nemrég bővítette termékportfólióját ipari felhasználásra szánt gépekkel és speciális, az autóipari igényekre fejlesztett alapanyagokkal Így már a hazai autógyártásnak sem kell lemondania a legpontosabb alkatrészek házon belül történő gyártásnak előnyeiről. A DWS ipari SLA nyomtatóinak termékportfoliója a kisebb, asztali gépektől a termelékeny, állványos modelleken át a négy lézerrel szerelt, nagyformátumú ipari monstrumokig terjed.

A DWS évtizedek óta az SLA technológia szakértője, üzemükben házon belül végzik mind az alapanyagok, mind a szoftver, mind a lézerek fejlesztését és gyártását, így a teljes know-how a saját tulajdonuk. Hőálló, rugalmas, víztiszta és nagyszilárdságú anyagaik a legkülönbözőbb területeken tesznek szolgálatot: elsősorban a gyártósorok mellett, kis szériában végfelhasználású alkatrészekhez, a minőségügyi részleg számára ellenőrző sablonok gyártásához, flexibilis anyagaikból tömítések, rezgéscsillapítók előállítására vagy akár a kiégethető anyagaikból precíziós öntéshez közvetlen viaszminták is gyárthatók. Természetesen a nagyipari sorozatgyártásban használt termoplasztikus polimereknek megfelelő szilárdságú és hőállóságú anyagok is rendelkezésre állnak.

A DWS Systems gépei elérhetővé teszik a legprecízebb 3D nyomtatási eljárást a hazai autóipari beszállítók számára – a FreeDee foglalkozik a DWS nyomtatók forgalmazásával és szolgáltatásként is elérhetővé tesszük az akár 10 mikron rétegfelbontású SLA technológiát.

A DWS Systems SLA nyomtatók fő előnyei

Hihetetlen mértékű részletesség

Kiemelkedő pontosság, akár 10 mikron felbontás

Széles, felhasználási célokra szabott alapanyagválaszték

Ultrakönnyű, hálószerkezetű támaszok

Kiknek ajánljuk a DWS Systems 3D nyomtatóit?

A DWS professzionális, ipari SLA 3D nyomtatóit elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél kiemelkedő szerepe van a felületi minőségnek, részletgazdagságnak és az ily módon nyomtatható műszaki alapanyagoknak. Ahol már nem elegendő a műanyagos gépek néhány tizedmilliméteres pontossága, ahol a legapróbb részleteket is meg kell jeleníteni, ahol 10-ből 10-szer század milliméteres pontosságra van szükség és ahol nem elég az arasznyi munkaterület – ott a világ vezető SLA technológiája hatalmas hozzáadott értéket tud képviselni. Győződjön meg róla saját szemével a budapesti bemutatótermünkben!

Autóipar

Autóipar

egyedi, precíziós alkatrészek, prototípusok
Kis és közepes szériák gyártói

Kis és közepes szériák gyártói

szerszámbetét, mesterminta
Designer cégek

Designer cégek

prototípusok, koncepciómodellek, mesterminták
Ékszerészek

Ékszerészek

precíziós öntés, gumizás, galvanizálás

DWS Systems 3D nyomtatók típusai

A hazai piacon korábban létező asztali SLA nyomtatókhoz képest a DWS professzionális 3D nyomtatói egy szinttel magasabban helyezkednek el. A 7 gépből álló ipari széria gépei között a 2000 és 2500SD képviseli a belépő szintet. A sorozat egyik legjobb ár/érték arányú gépe, a DWS XFAB 3500 SD az összes ipari alapanyaggal képes dolgozni, alapanyagtól függően akár 10 mikronos rétegvastagsággal, ráadásul a beépített, érintőképernyős teljes értékű PC-nek hála az asztali berendezés kezelése is nagyon egyszerű. A nagyobb termelékenységet és munkateret kívánó feladatokra a 029X és 029XC alkalmas, míg a legmagasabb termelékenységet és kiemelkedő, 30x30x30 cm-es munkateret az XPRO Q és XPRO S nyomtató képvisel.

XFAB 2000 és 2500SD

Az XFAB 2000 és XFAB 2500SD a DWS portfóliójának belépő gépei. Nagypontosságú, precíz és részletes, “Plug & Play” asztali SLA nyomtatók a DWS TTT System (Tank Translation Technology) és BluEdge® lézer technológiájával. Ideális egyéni vállalkozók, mikro- és kisvállalatok számára.

Munkatér: 180×180 mm (hengeres)

Számítógép összekötés szükséges.

Technikai adatok

XFAB 3500SD

Az XFAB 3500SD az asztali XFAB széria legfejlettebb DWS 3D nyomtatója. A nagy felbontást szélesebb ipari alapanyagválasztékkal és nagyobb teljesítménnyel ötvözi.

Munkatér: 140x140x180 mm

Beépített számítógéppel rendelkezik.

Technikai adatok

029X és 029XC

A 029X és 029XC 3D nyomtatók magas termelékenységet kívánó, gyors gyártásra alkalmasak, ezért közepes és nagy gyártórészlegek számára javasoljuk. Nagy sebesség és precizitás várható ezektől a gépektől. Mindkét gép a Nauta feljettebb verziójával, a további automatizálást  lehetővé tevő Nauta Plus szoftverrel érkezik. A 029XC nagyobb munkatérrel rendelkezik. Emellett egy speciális modul, az XCluster is opcionálisan elérhető hozzá, amely precíziós öntéshez klaszzterek generálására képes.

Munkatér:

029X: 150 x 150 x 200 mm

029XC: 170 x 170 x 200 mm

Technikai adatok

XPRO S és XPRO Q

A DWS legnagyobb munkaterű és legtermelékenyebb gépei. Az XPRO S ideális választás azoknak a cégeknek, amelyeknek nagy mennyiségek és/vagy nagy tárgyak gyártására van szükségük a lehető legjobb minőségű eredményekkel. A nagy termelékenység és a pontosság széles anyagválasztékkal kombinálva nagyon sokoldalúvá és szinte bármilyen ipari alkalmazásra alkalmassá teszi ezeket a nyomtatókat. Az XPRO Q ezt a termelékenységet 4 db beépített Solid State BluEdge® lézerrel emeli a maximumra.

Munkatér: 300 x 300 x 300 mm

Technikai adatok

DWS Systems alapanyagok

Átlátszó alapanyagok

A DWS átlátszó alapanyagaival könnyen elérhető az üveg, kristály vagy áttetszű műanyag hatása miközben a pontosságról és alaktartásról sem kell lemondani. A VITRA alapanyagok jellemzői:

 • Maximális átlátszóság
 • Valósághű tapintás, sima flületek
 • Részletgazdagrág
 • Keménység és ellenállóság

Műszaki adatlapok:

XFAB 2000 és 2500SD: VITRA 413, VITRA 430

XFAB 3500SD és felfelé: VITRA DL375, VITRA DS2000

Elasztomerek

Fejlett alapanyagok a gumiszerű, rugalmas hatás eléréséhez. A DWS saját fejlesztésű áttetsző és fekete, rugalmas alapanyagai a legmagasabb minőséget képviselik. A nagy pontosságon túl elasztikusság, nyúlás és kopásállóság jellemzi őket. A FLEXA alapanyagok jellemzői:

 • Kiváló rugalmasság
 • Nagy szakítószilárdság
 • Kiváló felületi minőség és felbontás

Műszaki adatlapok:

XFAB 2000 és 2500SD: FLEXA 692, FLEXA 693

XFAB 3500SD és felfelé: FLEXA GM08, FLEXA GM08B

Funkcionális alapanyagok

Széles funkcionális alapanyagválaszték, amelyekkel a felhasználási cél szerinti, ipari anyagokat imitáló, funkcionális prototípusok gyárthatók nagy pontossággal. Az INVICTA alapanyagok jellemzői:

 • Kimagasló precizitás
 • Funkcionális alapanyagok széles választéka
 • Kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságok
 • Gyors gyárthatóság

Hőálló alapanyagok

DWS hőálló alapanyagainak két fő jellemzője a nagy felbontás és az extrém körülményeknek is ellenállás  A THERMA műgyanták ipari anyagok ellenállóságát szimulálják és számos gyátási ciklust  is kibírnak magas hőmérsékleten. A THERMA alapanyagok jellemzői:

 • Legnagyobb felbontás és precizitás
 • Különböző, kimagasló hőállósági értékek
 • Csökkentett nyomtatási idők és költségek
 • Akár 200 gyártási ciklus

Műszaki adatlapok:

XFAB 2000 és 2500SD: THERMA 289, THERMA 294, PRECISA 780

XFAB 3500SD és felfelé: THERMA DM210, THERMA DM220, THERMA DM500, PRECISA DL260

Kiégethető alapanyagok

A DWS viaszveszejtéses öntéshez fejlesztett alapanyagaival könnyen és a munkafolyamatot teljesen digitalizálva gyárthatók egyszerű és összetett geometriájú fémtárgyak, ékszerek. Klaszterek nyomtatásával rendkívüli termelékenység érhető el. A FUSIA alapanyagok jellemzői:

 • Kimagasló felbontás és precizitás
 • Könnyen kiégethető, viasz-jellegű alapanyagok
 • Rugalmasság és ellenállóság a mosás és kiégetési fázisban

Műszaki adatlapok:

Minden DWS nyomtató: FUSIA 444, FUSIA 445 

Alapanyagok közvetlen gyártáshoz

A DWS Systems forradalmi alapanyagi közé tartoznak a közvetlen gyártásra alkalmas INVICTA 405 és 406 alapanyagok, amelyekkel végfelhasználásra alkalmas, egyből nyomtatás után forgalomba is hozható tárgyak készíthetők. Rugalmasság, alaktartás, ellenállóság és kémiai színezhetőség jellemzi őket:

 • Alaktartás
 • Ellenállóság és rugalmasság
 • Hosszú élettartam
 • Felület színezhetősége (bevonat és pigmentáció)

Műszaki adatlapok:

XFAB 3500SD és felfelé: INVICTA DL405, INVICTA DL406

Alapanyagok indirekt gyártáshoz

A THERMA DM500 alapanyagot kifejezetten fröccsöntő szerszámbetétek gyártására fejlesztették, és többszáz ciklust is kibír az ömledék típusától függően.  A THERMA DM500 alapanyag jellemzője:

 • Sima felületek
 • Kimagasló pontosság és precizitás
 • Kiváló pontosság

Műszaki adatlap:

XFAB 3500SD és felfelé: THERMA DM500

DWS Systems szoftverek

NAUTA

NAUTA

Orientáció és ultrakönnyű támasz-szerkezetek.

A DWS saját fejlesztésű, parametrikus szoftvere, a Nauta a 3D modellek nyomtatásra való előkészítésére szolgál, ebben zajlik az alkatrészek pozícionálása és a támaszgenerálás, illetve itt kapunk becslést a gyártási időre és alapanyagköltségre vonatkozóan is. A DWS híres a Nauta-ban generálható, szabadalommal védett, ultrakönnyű alátámasztásairól, amelyek biztosítják a kompromisszumok nélküli pontosságot, miközben az alapanyagveszteséget is minimalizálják. A Nauta+ szoftverváltozat további automata, optimalizáló funkcióval egészíti ki a Nauta képességeit, amelyek segítségével tovább növelhető a gyártás hatékonysága.  A Nauta+ emellett hozzáférést enged a beállítások teljes köréhez.

A Nauta-ból kerül a fájl a nyomtató kezelésére szolgáló Fictor szoftverbe.

FICTOR

FICTOR

A DWS 3D nyomtatók kezelésére és a nyomtatás indítására  szolgáló szoftver.

A Fictor segítségével választható  ki az alapanyag és indítható el a nyomtatás a DWS nyomtatók kezelőpanelén keresztül, emellett a teljes folyamat kontrollálására szolgál. A Fictorban további beállításokba is beleszólhatunk, amelyek a legjobb gyártási minőséget biztosítják. A felhasználók itt módosíthatják például a  rétegfelbontást, a a kontúrok és kitöltések gyártását. A Fictor minden alapanyagra előre definiált nyomtatási profillal rendelkezik.

A gépvásárlók számára a FreeDee természetesen biztosítja az üzembe helyezés és kezelési tréning lehetőségét, hogy bárki számára gyors és zökkenőmentes legyen a technológia integrálása a meglévő munkafolyamatokba.

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni a megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *


  Üzenet