Artec Metrology kit: optikai mérőrendszer maximum 2 mikron pontossággal

Az Artec Metrology Kit rendszerről

 

Az Artec Metrology Kit egy 3D optikai koordinátamérő rendszer nagy precizitású ipari alkalmazási célokra úgy, mint a deformáció analízis, tesztelés vagy minőség-ellenőrzés. Ez a metrológiai készlet rugalmasan bevethető többféle munkafolyamatban, kifogástalan eredményekkel digitalizál mind bel-, mind kültéren, és kompatibilis olyan meghatározó szoftverekkel is, mint a Control X vagy a PolyWorks.

 

Önálló optikai mérőrendszerként, vagy 3D szkennerrel kombinálva nagyobb távolságokon referencia eszközként is segítséget nyújt az Artec Metrology Kit a pontos digitalizálásban. Az Artec Studioba épülő Metrology Kit pluginnal egyetlen szoftveren belül egyesül a teljes 3D szkennelési, fotogrammetria és adatfeldolgozási folyamat. Az Artec Studioban emellett méréseket, színtérképes összehasonlítást is végezhetünk, valamint a visszamodellezés első lépéseit is elvégezhetjük.

Artec Metrology Kit gyártói brossúra letöltése
Árajánlat vagy személyes konzultáció kérése
Artec Metrology kit

DAkkS-tanúsított 6 szabadsági fokú optikai mérés

Teljes optikai koordinátamérő rendszer akár 10 mikron pontossággal. Maximum 30,3 Mp kamera felbontás, 28-mm széleslátószögű lencse, targetek, adapterek és léptékrudak.

Hordozható megoldás

A teljes készlet kényelmesen hordozható a vele járó tartós, keményfedelű bőröndben. A dinamikus referencia illesztésnek köszönhetően akár mozgó objektumok is digitalizálhatók, így a mérés ott is elvégezhető, ahol a hagyományos eszközök csődöt mondanának.

Széles szoftveres kompatibilitás

Az Artec Metrology Kit az Artec Studion túl kompatibilis olyan piacvezető szoftvermegoldásokkal, mint például a Geomagic Control X vagy a PolyWorks.

Ellenőrzés

 

Ez a nagypontosságú optikai koordinátamérő rendszer megbízható és magától értetődő folyamattá teszi olyan nagyméretű objektumok ellenőrzését, mint például a repülőgépalkatrészek, hajók, daruk vagy szélturbinák.

metrológiai mérés ellenőrzés

Magas precizitás teljes magabiztossággal

Rögzítsen pontosabb adatokat és végezze magabiztosan az ellenőrzést akkor is, amikor az ismétlőképességi követelmények magasak.

Fotogrammetria az Ön munkafolyamataiban

Illessze a Metrology Kittel rögzített adatokat a saját munkafolyamataiba: végezzen összehasonlítást 3D meshekkel, CAD tervekkel, és készítsen precíz méréseket.

Precizitás instabil környezetben is

Az Artec 3D fotogrammetria készletével a gyártás bármely pontján precíz méréseket végezhet, még akkor is, ha a célobjektum mozgásban van (például egy hidraulikus rámpán).

Alakváltozás analízis

 

Használja ezt az optikai mérőrendszert az anyagok különböző környezeti és tömegterhelés alatti alakváltozásainak elemzéséhez, akkor is, amikor a rövid mérési idő kritikus! Az Artec Metrology Kit megoldást nyújt nagy objektumok, mint például tároló tartályok, járműalkatrészek és design prototípusok geometriaváltozásainak mérésére.

alakváltozás analízis

Rövid mérési idő

Dolgozzon kényelmesen olyan sokat követelő környezetekben is, mint például egy klímakamra, ahol a gyors mérési idő kritikus tényező, miközben a mérési precizitásban sem lehet kompromisszumot kötni.

Kényelmes munkafolyamat

Az egyszerű munkafolyamat fontos szempont volt a gyártó fejlesztései során, figyelembe véve, hogy sok targetre lehet szükség nagy tárgyak alakváltozás-mérése során, miközben a környezet is kihívásokat tartogathat.

Hordozható és rugalmas

A Metrology Kit hordozhatósága és méretei egyszerű alkalmazást biztosítanak szűk vagy nehezen megközelíthető helyeken is.

3D szkennelés támogatása Artec Metrology Kittel

 

Kombinálja a nagyfelbontású, metrológiai 3D szkennerek sűrű pontfelhőit a magas precizitású Metrology Kit méréseivel, hogy kibővítse a kis és közepes tárgyakra optimalizált szkennerek lehetőségeit! Így mindkét technológiai megoldás előnyeit élvezheti: a részleteket nagyfelbontással szkennelve mégis megőrizve nagyobb távolságokon is a pontosságot.

artec metrology kit 3d szkenner referenciakent

Nagyobb pontosság nagy távolságokon

A Metrology Kit nagy térfogatpontosságú pontfelhőt rögzít, amit 3D szkennerek referenciájaként használva nagy távon is pontosabb eredménnyel digitalizálhat, akkor is, ha a 3D szkenner nem metrológiai eszköz.

Egyszerűsített munkafolyamat

A teljes, önálló munkafolyamat a targetek elhelyezésétől a riportálásig zökkenőmentessé teszi a mérési folyamatot, és egyetlen környezetbe integrálja a teljes fotogrammetriával támogatott folyamatot.

Tárgyszkennerek hatótáv-növelése

Használjon viszonylag kis látómezővel rendelkező szkennereket nagyobb tárgyak pontos rögzítéséhez. Ez azt jelenti, hogy apró részleteket is rögzíthet, miközben megőrzi a kiemelkedő térfogati, akár 0,015 mm + 0,015 mm/m pontosságot.

Példák az Artec Metrology Kit ipari alkalmazásaira

 

Egy ISO-tanúsítvánnyal rendelkező német offshore és tengerészeti mérnöki vállalat gyakran felméri és ellenőrzi hajók csatlakozópontjait az Északi-tengeren és a Balti-tengeren található telephelyeken.

artec metrology kit ipari alkalmazások

A Metrology Kit hordozhatósága megkönnyíti a helikopterrel való szállítást is. A rövid mérési idő, az egyszerű munkafolyamat és a dinamikus referencia-illesztés ideális megoldást jelent a nagy pontosságú alkalmazásokhoz instabil körülmények között is. Egy hajó esetében a csatlakozókarimák síklapúságának, dőlésszögének, furatátmérőjének és külső átmérőjének teljes mérése mindössze 1 órába telik.

autóipari felhasználás

Autóipar

Egy nagy németországi autógyártó a Metrology Kitet használja minőség-ellenőrzésre, hogy a gyártósoron minden negyedik alvázon elemezze a hegesztőcsapok helyzetét. Az eredményeket a hegesztőrobot programozására használják fel.

kutatás fejlesztés

Kutatás és fejlesztés

Az autonóm vezetéssel kapcsolatos tesztek és kutatások részeként a nagy autógyártók a Metrology Kit segítségével pontosan meghatározhatják az érzékelők helyzetét az autó karosszériáján, és helyesen helyezhetik el azokat az autó koordinátarendszerében.

nagy szekezetek legiipar

Nagy szerkezetek, légiipar

Az Egyesült Királyságban, Németországban és Japánban csillagászati, védelmi és űrkutatási szervezetek az Artec Metrology Kitet használják nagy pontosságú alkalmazásokhoz. Ennek a nagyméretű, különböző szögben megdöntött műholdantennának a fő- és alpanelrendszerén végeztek el a deformációelemzést.

Egyszerű munkafolyamat – Hozza ki a legtöbbet az Artec Metrology Kitből!

Objektum előkészítése

Helyezzen targeteket, referenciakereszteket és léptékrudakat az objektum felületeire, biztosítva, hogy a rögzítési folyamat során ne mozduljanak el az objektumhoz képest.

objektum előkészítése targetek

Adatok rögzítése

Készítsen képeket szisztematikusan, különböző magasságokban, egyfajta kupolát hozva létre a tárgy körül a fényképezőgép pozícióival. Rögzítsen minden targetet legalább 6-szor, és a referenciakeresztet négy merőleges szögből.

fotogrammetria adatrögzítés

Adatfeldolgozás

Az adatfelhő létrehozásához importálja a képeket az Artec Studio-ba a telepített Metrology Kit beépülő modullal vagy használja kedvenc fotogrammetriai szoftverét!

adatfeldolgozás

Jelentéskészítés

Használja az eredményül kapott pontfelhőt alakváltozáselemzéshez, síklapúság-vizsgálathoz, általános méréshez vagy saját egyedi mérnöki felhasználási céljaihoz!

3d szkenner és fotogrammetria

Kombinálja 3D szkennerrel a fotogrammetriát!

 

Könnyen kombinálhatja az Artec Metrology Kit fotogrammetriai eredményeit egy vagy több Artec 3D szkenner adataival, és megkaphatja azt a nagy felbontást és részletességet, amelyet a metrológiai 3D szkenner biztosít, a fotogrammetria rendszer térfogati pontosságával nagy távolságokon is– akár 15 µm/m-ig.

Tudjon meg többet a 3D szkennerrel kombinált munkafolyamatról a gyártói weboldalon! >>

Válassza az Önnek megfelelő Artec Metrology Kit megoldást!

 

Az Artec Metrology Kit két változatban kapható. Az Entry verziót kevésbé nagy kihívást támasztó mérnöki felhasználási esetekre tervezték, míg a Professional verzió nagyobb pontosságot biztosít, és könnyűvé teszi a fotogrammetriát nagyobb kihívásokat jelentő környezetben is.

Professional verzió

 

A csomag tartalma:

 • 30,3 megapixeles digitális fényképezőgép
 • Pontalapú pontosság (RMS) 0,002 mm + 0,005 mm/m-ig
 • Hosszmérési pontosság 0,015 mm + 0,015 mm/m-ig
 • WiFi csatlakozási és távirányítási lehetőségek
 • Metrology Kit bővítmény az Artec Studio számára
 • Állítható kamera beállítások
 • Extra mérési targetek: adapterek (például furatokhoz, élekhez stb.) + külön referenciakereszt és léptékrúd (nagyobb és összetettebb alkatrészekhez)

Entry verzió

 

A csomag tartalma:

 • 20 megapixeles digitális fényképezőgép
 • Pontalapú pontosság (RMS) 0,002 mm + 0,005 mm/m-ig
 • Hossz mérési pontosság 0,025 mm + 0,025 mm/m-ig
 • Metrology Kit bővítmény az Artec Studio számára
 • Állítható kamera beállítások
 • Mérési kiegészítők alapválasztéka: targetek és léptékrudak
Árajánlat vagy személyes konzultáció kérése

Kipróbálná a gyakorlatban? Esetleg még nem tudja, milyen digitalizálási megoldás lenne a legjobb választás?

 

Látogasson el stúdiónkba, ahol lehetősége nyílik díjmentes tesztelésre!

Szakértő kollégáink segítségével Ön is kipróbálhatja személyesen a gyakorlatban 3D szkennereinket.  A tesztelési folyamat egyben egy konzultációt is magába foglal, ahol igényei szerinti felhasználásban kaphat tanácsot cégünktől.

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet