MF-Auth-Value-Reseller-White

Markforged FX10™

Bemutatkozik az FX10 – a Markforged legújabb, sokoldalú 3D nyomtatója kifejezetten gyártóüzemek számára.
Beépített minőség-ellenőrző szenzorokkal, moduláris felépítéssel és automatizált folyamatokkal biztosítja a széleskörű és jövőálló gyártósori alkalmazhatóságot és a kompromisszum mentes eredményeket.

Az FX10™ a Markforged következő generációs ipari kompozit 3D nyomtatója – több éves mérnöki innováció eredménye. Egyetlen célja, hogy minden feladat megoldására erős, pontos alkatrészeket biztosítson gyorsan és minimális manuális munkaigénnyel.

Funkcionális alapanyagok, funkcionális alkatrészek

 

A nagy terhelésnek kitett szerszámoktól, rögzítéseken, jigeken és befogókon át a légiipari gyártóalkatrészekig az FX10 számára nem lesz akadály. A 2023 novemberi bemutatáskor a Markforged két legnépszerűbb alapanyagának nyomtatási profiljával érkezik, amelyhez hamarosan hozzáadódik a teljes alapanyag kínálat és még több is.

Onyx

Onyx

Darabolt karbonszállal töltött PA6 poliamid nyomtatószál (mátrix anyag)
Folyamatos karbonszál

Folyamatos karbonszál

Folyamatos karbonszál az alkatrészek szilárdságának maximalizálásához

Erős, ellenálló alkatrészek igény szerint

 

Az FX10 folyamatos és darabolt szénszállal erősített, nagy szilárdságú, ellenálló alkatrészeket nyomtat a gyártósori additív alkalmazások teljes skálájához. Ezzel segíti a gyártókat a piacra lépés sebességének növelésében, a gyártási és készletezési költségek csökkentésében, valamint az ellátási lánc kockázatokcsökkentésében.

Konzisztens eredmények, kiváló ismétlőképesség

 

Az FX10 minden aspektusát – a mechanikától a szoftverekig – úgy tervezték, hogy megbízhatóan pontos, erős alkatrészeket szállítson. A szimulációs és ellenőrző szoftverrel támogatott FX10 olyan validált alkatrészeket tud gyártani, amelyek megfelelnek a szigorú gyártóüzemi követelményeknek.

Gyors megtérülés és skálázhatóság

 

Az FX10 a Markforged additív platformján működik, amely intuitív eszközt és szoftvereket, ipari alapanyagokat, oktatást és költségszámítást is tartalmaz. Az FX10 általunk történő telepítése után már az első napon megkezdheti a ROI célok elérését, és könnyedén skálázhatja több csapatra, gépre és létesítményre.

Az FX10 nyomtató “szeme”

Az FX10 két nyomtatófejre szerelt optikai érzékelővel rendelkezik. A lézeres mikrométer biztosítja az Inspection funkciót (nyomtatás közbeni méretellenőrzés) és a gépi kalibrálást, míg az új Vision Module részletes képeket készít a kalibrációs nyomatokról a nyomtató teljesítményének meghatározásához és optimalizálásához.

Fűtött alapanyag tároló rekesz

A beépített alapanyagkamra négy nyomtatószál tekercset képes tárolni külön-külön lezárt rekeszekben. Támogatja az automatikus nyomtatószálcserét és a gyors betöltést, csökkentve a szükséges felhasználói beavatkozást.

Nagy érintőképernyő

Az FX10 7 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik. A felhasználók ezen keresztül indíthatják el a nyomtatásokat, figyelhetik a gép állapotát, manuálisan vezérelhetik a gépet, és elindíthatják az automatizált kalibrálási rutinokat.

Fűtött kamra és vákuumasztal

Az FX10 nagy munkatérrel rendelkezik, 60 °C-ra képes felfűteni azt, amely a magas minőségű alkatrészek nagy sebességű nyomtatásában segít. Az alumínium vákuumágy szintén fűtött és precíziós gépi hornyokat használ, amelyeket a lézermikrométer szkennel a kalibráláshoz.

A folyamatos kompozit szálerősítéssel való gyártás folyamata

 

Folyamatos szálerősítés akár alumínium szilárdságú alkatrészek nyomtatásához.

A Markforged FX10 technikai specifikációja

Az FX10 műszaki adatlapja (pdf)

Gépméret:

760x640x1200 mm, 109 kg

 

Munkatér:

375x300x300 mm

 

Additív gyártástechnológia:

Műanyagszál-olvasztás (FFF) + Folyamatos szálerősítés (CFF)

 

Z rétegfelbontás:

125-250 mikron

 

Nyomtatótálca:

Precíziósan megmunkált alumínium, vákuumasztal

Alapanyagok:

+ Onyx™
+ …hamarosan bővül…
+ Karbonszál
+ …hamarosan bővül…

Kérje ajánlatunkat!

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni a megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet