Form 4B

Akár 4X gyorsabb nyomtatás páratlan pontossággal

A Form 4B egy rendkívül gyors orvosi és fogászati célú, biokompatibilis 3D nyomtató, amely a legváltozatosabb alapanyag választékot kínálja a fogászat és a fogszabályozás számára. Az egészségügyön túl az élelmiszeripari alkatrészgyártásban is megállja a helyét.

 

Hozzon létre kiváló minőségű biokompatibilis 3D modelleket, implantátumokat, alkatrészeket és készülékeket gyorsan, egyszerű munkafolyamatokkal, vezető megbízhatósággal és lenyűgöző minőséggel a Form 4B ökoszisztéma segítségével!

A Form 4B biokompatibilis 3D nyomtató előnyei

Gyors

A legtöbb nyomtatás kevesebb, mint 2 óra alatt elkészül.

Sokoldalú

Fejlett és széles alapanyag választék minden alkalmazáshoz.

Intuitív

Tanulja meg kezelni akár kevesebb, mint 15 perc alatt!

Megbízható

Páratlan nyomtatási sikerráta

Pontos és precíz

Összevethető a fröccsöntött alkatrészek minőségével

HAZAI BEMUTATÓ: Nézze meg élőben, itthon először az Ipar Napjain!

Várhatóan a Form 4 nyomtatót először élőben a 2024-es Ipar Napjain mutatjuk be, Budapesten május 7-10. között.

Regisztráljon díjmentes belépőért a kiállításra ezen a linken és keresse a FreeDee csapatát és a Form 4 nyomtatót az A pavilon 101F standján!

Ingyenes belépő az Ipar Napjaira

A Form 4B nyomtató főbb műszaki adatai

Technológia: Low Force Display™ (LFD) (mSLA)

 

Munkatér: 20 × 12,5 × 21 cm

 

Rétegmagasság: 25 – 300 mikron

 

XY felbontás: 50 mikron

 

Átlagos nyomtatási sebesség (100 µm rétegemelés mellett): 40 mm/h

 

Maximum nyomtatási sebesség: 100 mm/h

 

Nyomtató kád élettartam: 75,000+ réteg bármely Formlabs alapanyaggal

 

Alapanyag: Formlabs műgyanta, beleértve biokompatibilis változatokat

Low Force Display™ nyomtatómotor

4x gyorsabb gyártás a Form 3B+-szal összevetve

A Form 4B sebességét a Formlabs új Low Force Display™ nyomtatómotorja adja, amely ultranagy teljesítményű LED-ekből, kollimációs lencsékből, optikai szűrőkből és egy robusztus folyadékkristályos kijelzőből épül fel. Ez a rendszer rendkívül gyorsan képes levilágítani a műgyanta rétegeit – a nyomtatott modellek méretétől vagy mennyiségétől függetlenül. A Form 4B kiemelkedő pontossága biztosítja, hogy a nyomtatott, egyenletes felületű modellek, készülékek és protézisek minden alkalommal tökéletesen illeszkedjenek.

Végezzen el több feladatot a Form 4B nyomtatóval a legtöbb esetben 2 óránál is rövidebb gyártási időnek köszönhetően!

form-4b-nyomtatasi-sebesseg-villamgyors-additav-gyartas

Form 4B alapanyagok

 

A Form 4B nyomtató minden korábbi Formlabs műgyantával képes dolgozni (beleértve a biokompatibilis anyagokat), köztük csak néhány összetételét kellett finomhangolni az átjárhatóság érdekében. Mindazonáltal a Form 4B más formájú műgyanta tartályokból adagolja az alapanyagot, mint a korábbi Formlabs SLA nyomtatók, így könnyen azonosíthatók és összetéveszthetetlenek a korábbi, esetleg nem kompatibilis anyagokkal. A Form 4B bemutatásával együtt megjelent két új precíz és gyors resin, a Fast Model és a Precision Mobel műgyantatípus.

Form 4B műgyanta kád

 

A Low Force Display (LFD)™ 3D nyomtatás rugalmas, de erős, kétrétegű tartályt használ az állandó, kiváló minőségű nyomatok érdekében. Minden műgyanta kádhoz jár egy újra felhasználható fedél, amely megkönnyíti a tartályok egymásra helyezését és a műgyanta tárolását. Minden egyes használt alapanyagszínhez vagy -típushoz külön tartályt használva az anyagok cseréje csak két mozdulat. A műgyanta tartályokat úgy tervezték, hogy tartósak legyenek és egyenletes teljesítményt nyújtsanak legalább 75 000 nyomtatási rétegig (átlagfelhasználónál jellemzően 1-2 év).

Form 4B nyomtatótálca

 

A Form 4B nyomtatótálcája időálló alumínium felülettel rendelkezik. Egy póttálca tovább tudja növelni a gyártófolyamat sebességét azáltal, hogy nonstop nyomtatásra ad lehetőséget, például ha épp alapanyagot tervez cserélni vagy még hátra van a nyomat eltávolítása az első tálcáról.

A Form 3B szériához hasonlóan a Formlabs az új nyomtatóhoz is kiadott a hatékonyságot tovább növelő, rugalmas felülettel rendelkező nyomtatótálca változatot is. A Build Platform Flexről egyetlen mozdulattal könnyedén lepattinthatók a kész nyomtatások mindenfajta szerszám használata nélkül.

Vásároljon Form 4B 3D nyomtatót a FreeDee-nél

 

A FreeDee alapítói már Kickstarteren is támogatták az első Formlabs SLA nyomtató megvalósulását több mint 10 évvel ezelőtt. A FreeDee ennek is köszönhetően lett a legrégebbi hazai Formlabs márkaképviselet, ahol garantáljuk a piac legjobb árait, valamint a széleskörű szakmai támogatást és szerviz hátteret. A nálunk megvásárolt Formlabs nyomtatók támogatása nem szűnik meg az átadáshoz tartozó alapos kezelési tréninggel – a tőlünk vásárol Formlabs nyomtatók használatát egész élettartamuk alatt támogatjuk. A használat során felmerülő bármely kérdés megválaszolásával, tapasztalataink megosztásával segítjük a Formlabs 3D nyomtatók hosszútávú és eredményes használatát. Az összes Formlabs nyomtató, beleértve a legújabb Form 4B modellt is, tesztelhető nálunk.

Nincs szüksége biokompatibilis alapanyagokra?

Válassza a kedvezőbb árú Form 4 mSLA 3D nyomtatót!

A Form 4 egy rendkívül gyors ipari célú mSLA nyomtató. Az általános célú modell műgyantákon túl számos funkcionális alapanyaggal, többek között rugalmas, kemény, hő- és lángálló, ESD védelmet nyújtó és üveggel szilárdított, kompozit műgyantákkal is képes dolgozni. Ezáltal a Form 4 az ipari additív gyártási alkalmazások számos területén hatékonyan bevethető, miközben páratlan sebességet és felbontást kínál más technológiákkal összevetve.

Tovább a Form 4 nyomtató oldalára
form 4 nyomtato

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához!

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk azonosítani a céljainak megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket a megtérülési célok szem előtt tartása mellett.

formlabs form 4 3D nyomtató

Vegye fel velünk a kapcsolatot az űrlap kitöltésével!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet