UltiMaker Factor 4

Ipari teljesítmény, ismétlőképesség és megbízhatóság.

Az UltiMaker Factor 4 FDM 3D nyomtatót kifejezetten gyártóüzemek számára, kisszériák, funkcionális prototípusok, tartós gyártóeszközök és ellenálló gépalkatrészek előállítására fejlesztette az UltiMaker.

Az UltiMaker Factor 4 nyomtatót folyamatos működésre tervezték, használata leegyszerűsíti a gyártófolyamatokat és csökkenti az emberi hiba lehetőségét. A műszaki anyagok támogatása, a direkt meghajtású kétfejes kialakítás, a fedélzeti folyamat riportálás és további innovatív fejlesztések együtt felelnek a páratlanul kiszámítható, konzisztens nyomtatási eredményekért.

Pilar 4 ROI

Nyílt alapanyagrendszer, amely még több műszaki alapanyagot támogat

Pilar 3 FDM

Direkt meghajtású kétfejes 3D nyomtatás

homerseklet-kontroll

Akár 350 °C nyomtatási hőmérséklet és aktív kamra-hőmérséklet kontroll

para-kontroll

Automatizált alapanyag-kezelés és biztonságos tárolás párakontrollal

Ismerje meg az UltiMaker Factor 4 újdonságait a gyártó május 2-i webinárjában!

A regisztráció ide vagy a képre kattintva elérhető.

Találkozzon személyesen az UltiMaker Factor 4  nyomtatóval az Ipar Napjain és a NEXT 3D konferencián is!

premier-ultimaker-partner-freedee

A FreeDee Magyarország egyetlen UltiMaker Premier Reseller partnere, ahol a márka teljes kínálata, beleértve a Factor 4 nyomtatót, teljeskörű támogatással elérhető.

UltiMaker Factor 4

Gyártóüzemek számára tervezve

Az UltiMaker Factor 4 tágas, hármas szigetelésű munkateret kínál, amely minden milliméterét képes hasznosítani a direkt meghajtású dual extruderes nyomtatófej. A felhasznált filamentek minőségének fenntartásáról integrált alapanyag-kezelő rendszer gondoskodik. A Factor 4 robusztus felépítése egy hőmérséklet kontrollal ellátott munkateret rejt, biztosítva a konzisztens eredményeket eltérő környezeti adottságok mellett is. Az UltiMaker Factor 4 nyomtató bármely gyártófolyamat optimális támogatója lehet.

Nyomtatás faltól falig az alapanyag típusától függetlenül

Kétfejes 3D nyomtatás a teljes munkatérben

 

A tágas nyomtatókamra és a homogén tálcafűtés lehetővé teszi, hogy bármely anyaggal kihasználható legyen a 330 x 240 x 300 mm-es munkatér minden négyzetmillimétere. A kétfejes kialakítás szinte teljes tervezői szabadságot biztosít maximalizálva a Factor 4-ral gyártható terveket.

Intuitív alapanyag-kezelés minimális manuális beavatkozással

Automata alapanyag-kezelés és -tárolás

 

Az integrált alapanyag kezelő rendszer gondoskodik a nyomtatószálakról, hogy Önnek ne kelljen az alapanyagok tárolásával, minőség megőrzésével és ki-betöltésével foglalkoznia. A tároló kamra 15% alatt tartja a relatív páratartalmat a rekeszekben, ahol akár 6 kg alapanyagot is állandó minőség mellett tárolhat a nagyméretű vagy folyamatos nyomtatási munkákhoz.

Ipari gyártási környezetben való tartós használatra

Nehéz súlyú és nagy teherbírású

 

Az UltiMaker Factor 4 nyomtatót elsősorban ipari környezetbe ajánljuk. Robusztus acél, alumínium és üveg felépítésének, a hármas hőszigetelésnek és az integrált HEPA szűrőnek köszönhetően bárhol elhelyezhető.

Hatékony eszköz, amely könnyen integrálható az Ön munkafolyamataiba

A gyártófolyamatok hatékony támogatója

 

Az UltiMaker Factor 4 nyomtatóra bárki magabiztosan támaszkodhat. A 7″ kapacitív érintő képernyő folyamatos visszajelzést ad a gyártás állapotáról, a munkatér ajtaja érzékeli a beavatkozást és szünetelteti a nyomtatást, emellett piros vészleállító gombbal is felszerelték a Facot 4-et, ha valamiért gyors leállításra lenne szükség.

 

Az UltiMaker Factor 4 részletes fedélzeti visszajelzése egyszerűvé teszi a minőségellenőrzést, ezáltal tökéletes választás azon mérnökök számára, akik megbízható és magas ismétlőképességű 3D nyomtatót keresnek. A gyártói tesztek alapján minden egyes Factor 4 nyomtató 95% fölötti sikerrátát* és ± 0.2 mm (vagy ± 0.2 %) méretpontosságot kínál, ezáltal ideális választás több helyszínen elosztott gyártás támogatására is.

 

*A teszteket UltiMaker PLA, Tough PLA, PETG, PET CF és PPS CF alapanyagokkal végezték.

Hozzon ki többet az FDM 3D nyomtatásból!

Az UltiMaker Factor 4 tovább bővíti az alkalmazható, nagy teljesítményű alapanyagok választékát. Cserélje a kisebb teherbírású acél és alumínium alkatrészeit UltiMaker PPS-CF-re, utána készítsen tömítéseket rugalmas anyagokból egészen Shore 70A keménységig!
A gyors kettős anyagú nyomtatást lehetővé tevő H-bot mechanika és a direkt meghajtású nyomtatófej felgyorsítja a gyártást. Az akár 340 °C-os nyomtatási hőmérséklet a High Temp nyomtatómagnak, a hőmérséklet-szabályozott munkatérnek és a 120 °C-ig fűtött tálcának köszönhetően egyenletes gyártási minőséget biztosít nehezebben kezelhető anyagok esetében is. Mindez a világ legnépszerűbb nyomtatás előkészítő platformjával, a Curával, ami a főbb CAD szoftverekkel való kompatibilitást is biztosítja.

Még szélesebb alapanyag választék

A nagy teljesítményű polimer alapanyagok szélesebb választéka új 3D nyomtatási alkalmazások sorát nyitja meg az UltiMaker Factor 4-en. Az új UltiMaker PPS-CF lehetővé teszi, hogy ezzel a magas hőállóságú kompozittal lecserélje a kevésbé igénybevett, összetett acél és alumínium alkatrészeket. Ráadásul a Shore 70A-ig terjedő rugalmas anyagok azt jelentik, hogy megbízhatóan készíthet tömítéseket, ergonómiai elemeket és ütéscsillapítókat.

Direkt meghajtású nyomtatófej

Szemben a többi UltiMaker indirekt meghajtásával, a Factor 4 direkt meghajtású nyomtatófeje, az új H-bot mechanika és a beépített gyorsulásmérő rendkívül gyors mozgásokat és ± 0.2 mm pontosságot tesz lehetővé. Együttesen ezek osztályelső kétanyagos nyomtatási sebességgel biztosítják, hogy a felhasználók gyorsan hozzájussanak a tervezett rugalmas vagy szilárd nyomataikhoz.

3D nyomtatás magas hőmérsékleten

Az új HT (high temp) fejmaggal az UltiMaker Factor 4 akár 340 °C-os nyomtatási hőmérsékletet is képes elérni. Ez azt jelenti, hogy a Factor 4-ral hőállóbb és tartósabb anyagok nyomtathatók, mint a korábbi UltiMaker 3D nyomtatókkal. A zárt munkatér 70 °C-ig kontrollálja a hőmérsékletet, míg a tálca 120 °C-ig fűthető, amelyek mind hozzájárulnak az optimális gyártási környezethez és a konzisztens nyomatminőséghez.

Jövőálló befektetés

Rendszeres szoftveres frissítések biztosítják, hogy a Factor 4 nyomtató elavulás helyett folyamatos fejlődésen menjen keresztül jóval a maximum 12-18 hónapos megtérülési időszaka után is. A 3D nyomtató szerkezete úgy került kialakításra, hogy bármely alkatrész könnyen cserélhető legyen, így minimalizálható legyen az esetleges szervizelés okozta állásidő. Ráadásul az UltiMaker a Factor 4 esetében is hű maradt hagyományaihoz, megtartva a nyílt alapanyagrendszert, ezáltal a 3D nyomtató piac legszélesebb alapanyag választékát kínálva a fehasználóinak.

Kifizetődő sokoldalúság

Az UltiMaker Factor 4 egy nagy teljesítményű 3D nyomtató. A sokféle feldolgozható alapanyagnak köszönhetően nagy hozzáadott értékű 3D nyomtatási alkalmazások rendkívül széles skáláját valósíthatja meg vele. Ezek alapján a gyártó legfeljebb 12-18 hónapos megtérülést becsül a kezdet beruházás után. Amennyiben szeretné, a FreeDee csapata örömmel segít Önnek a tervezett alkalmazási területek megvizsgálásában, további lehetőségek feltárásában és az optimális nyomtatási rendszer mellett elérhető megtérülés pontosabb becslésében is.

Mindig naprakész

Amennyiben már használja az UltiMaker Cura szoftvert, biztosan tudja, hogy az UltiMaker nem sajnálja az időt a folyamatos fejlesztésre és frissítésekre. Ezt az elvet követve, a ma beszerzett Factor 4 is folyamatosan fejlődik és elhomályosul majd képességeiben az 5 évvel későbbi önmagával szemben. A dupla fedélzeti processzornak köszönhetően rengeteg szabad számítási kapacitás áll rendelkezésre a tervezett és még előre nem látható fejlesztések telepítéséhez.

Egyszerű szervizelhetőség

Az UltiMaker Factor 4 nyomtatót modulárisra tervezték. Ez kevesebb állásidőt eredményez egy alkatrész meghibásodása esetén. Az UltiMaker Factor 4 szerviz szerződése értelmében a világon mindenhol rendelkezésre állnak képzett technikusok a meghibásodott alkatrész cseréjéhez és a hiba gyors elhárításához, hogy Ön minél hamarabb visszatérhessen a megszokott színvonalú gyártáshoz.

Kivételes teljesítményű kompozit alapanyag ipari alkalmazásokhoz

UltiMaker PPS CF

 

A Factor 4 nyomtatóval egy időben az UltiMaker új fejmagot és alapanyagot is piacra dobott. Az új UltiMaker PPS CF (polifenilén-szulfid, 10%-ban szénszállal erősített) nyomtatószál magas vegyszerállósággal, hőállósággal és méretstabilitással büszkélkedhet. A kiváló minőségű szénszál töltet kiemelkedő szakítószilárdságot és merevséget biztosít a 3D nyomtatott alkatrészeknek. Ezt az anyagot hazsnálva biztos lehet benne, hogy ipari prototípusai vagy funkcionális végfelhasználói alkatrészei kiállják az idő próbáját.

Az UltiMaker PPS CF nemcsak rendkívül hőálló (nyomtatás után 230 °C feletti HDT B értékkel), de ellenáll minden oldószernek 200 °C alatti hőmérsékleten és égésgátló is – ebből adódóan megfelel az UL94 V0 szabványnak. Az UltiMaker PPS CF alternatívát kínál a kevésbé igénybe vett acél vagy alumínium helyett. Tulajdonságai emellett lehetővé teszik a PEEK helyettesítését is – költséghatékonyabb, megbízhatóbb és egyszerűbb 3D nyomtatási élményt kínálva.

ultimaker factor 4 pps cf filament

Alapanyag- és alkalmazás-specifikus fejmagok

UltiMaker HT fejmag

 

Az UltiMaker nyomtatómagok gyorsan cserélhető kialakítással és EEPROM chippel rendelkeznek, a Cura program felismeri és azonosítja típusukat. Specifikus kialakításuk segít minden alapanyaggal elérni a lehető legjobb teljesítményt. Emellett szerszám nélkül, egyetlen kézmozdulattal cserélhetők, ezáltal még tovább növelik a hatékonyságot és csökkentik az állásidőt.

Az új HT fejmag kifejezetten a magasabb hőmérsékleten nyomtatható, magasabb hőállóságú alapanyagokhoz – így az új PPS CF-hez is – lett fejlesztve.

Típus jelölésFúvóka átmérőMax. hőmérsékletAlapanyagok
AA0,25, 0,4, 0,8 mm280 °CPLA-tól kezdve akár PA6 poliamidok, TPU, PC, ABS, PETG
BB0,4, 0,8 mm280 °CPVA és más vízoldható anyagok
CC0,4, 0,8 mm300 °CKompozitok, fémek
DD0,4 mm280 °CUltrafuse támaszanyag, kerámia
HT0,6 mm340°CHőálló kompozitok, PPS CF, PEKK-A

Egészítse ki további alkalmazási lehetőségekkel!

UltiMaker PVA mosó állomás

A mosó berendezés a vízoldható anyagból nyomtatott alátámasztások hatékonyabb, gyorsabb eltávolításában segít, ezzel sok időt megspórolva azok számára, akik rendszeresen használnak oldható támaszanyagot.

Metal Expansion Kit

Az UltiMaker Metal Expansion Kit minden szükséges alkatrészt, alapanyagot, szolgáltatást, szoftvert és tudást tartalmaz ahhoz, hogy az Ultimaker S5 felhasználók biztonsággal képesek legyenek fémalkatrészek nyomtatására is kétfejes gépükkel.

Különböző típusú fejmagok

A különböző típusú, alapanyagra vagy alkalmazásra szabott fejmagok tovább bővítik az alkalmazási lehetőségek körét vagy épp nagyobb áteresztő képességükkel tovább képesek növelni a nyomtatási sebességet. Bővítse fejmag tárát, ahogy az alkalmazási területei bővülnek!

A világ top tervezőinek választása

Kérje ajánlatunkat!

Csatlakozzon az UltiMaker online platformjához

UltiMaker Factor 4 nyomtató vásárlóként ingyenesen hozzáfér az UltiMaker Essentials eszköztárához

 

Az UltiMaker Essentials minden olyan eszközt biztosít, amire szüksége lesz a sikeres munkahelyi 3D nyomtatáshoz, miközben az IT elvárásait is teljesíti. A funkciók közül néhány példa a távoli nyomtató menedzsment, online modellkönyvtár, firmware tűzfal, hitelesített pluginok és közvetlen gyártói támogatás.

 

Ismerje meg az UltiMaker Essentials-t

UltiMaker Factor 4 technikai specifikáció

Méretek

Nyomtatási térfogat: 330 x 240 x 300 mm (egy és kétfejes nyomtatás esetén is)

 

Nyomtatófej: Kétfejes, direkt meghajtású nyomtatófej automata fúvókaemelő rendszerrel és cserélhető fejmagokkal

 

Pontosság: ±0,2mm vagy a névleges hossz ±0,2%-a (részletesebb kondíciók: ultimaker.com/factor4)

 

Nyomtatási technológia: FDM (fused deposition modeling)

 

A nyomtató befoglaló méretei: 695 x 605 x 1287 mm

 

Súly: 120 kg

Nyomtatási paraméterek

XYZ pozícionálási pontosság: 6,25, 7,8, 2,5 mikron

 

Nyomtatótálca: 120 °C-ig fűthető PEI bevonatú, rugalmas tálca

 

Munkatér hőmérséklet: aktív kontroll 70 °C-ig

 

Maximális nyomtatási hőmérséklet:

 • 280°C: AA, BB, DD fejmag
 • 300°C: CC fejmag
 • 340°C: HT fejmag

 

Levegő keringetés és hűtés: Levegőszűrő, levegő keringtető ventilátorok, nyomtatáshűtőventilátorok, nyomtató fejmag hűtőventilátor

 

Gépkezelés: 7-inch (1024×600 px) színes érintőképernyő

 

Működés

Alapanyag átmérő: 2.85 mm

 

Alapanyag kapacitás: 6 darab max. 1 kg-os tekercs

Alapanyag felismerés: igen, saját márka esetében

Kompatibilis alapanyag dob:

 • szélesség: 50 – 70 mm
 • átmérő: 197 – 203 mm
 • mag átmérő: > 98 mm

 

Levegőszűrés: cserélhető HEPA H13 filterrel

 

Működési zajterhelés: <50 dBA

 

Működési környezet: 18 – 30 °C, páratartalom: 30–70% RH

Tárolási környezet: 5 – 40 °C, páratartalom: 20–90% RH

 

Biztonsági és megfelelőségi dokumentumok

IT és támogatás

Távoli megfigyelés: beépített HDR (high dynamic range) 1920×1080 px HD kamera

 

Nyomtatási riport: folyamatos fedélzeti visszajelzés, riportálás

 

Ingyenes szoftverek: Ultimaker Cura, Ultimaker Digital Factory

 

Támogatott operációs rendszerek: Windows 7 (64-bit), Mac OS X 10.12, OpenGL 2.1 4GB RAM (8GB ajánlott)

 

Plugin integráció: SolidWorks, Siemens NX, Autodesk Inventor, stb.

 

Bemeneti fájlformátumok: STL, OBJ, X3D, 3MF, BMP, GIF, JPG, PNG

 

Gépkapcsolat: Wi-Fi (2.4 and 5 GHz), Ethernet, USB 2.0

 

Biztonság: aktív tűzfal és pin kód beállítás védelem

 

Garancia: 1 év, a FreeDee Kft. a hazai szakszervíz, bővíthető

 

Támogatás: magyar nyelvű kezelési útmutató, magyar nyelvű alapanyag biztonsági adatlapok, magyar nyelvű technikai támogatás emailen és telefonon, széleskörű online tudásbázis

Az alapanyagok legszélesebb körére optimalizálva

Használja az Ultimaker Factor 4 nyomtatót magabiztosan mindenfajta korlátozás nélkül gyártói és más márkájú nyomtatószálakkal is!

Ultimaker PLA

Tulajdonságok

könnyen nyomtatható – multi-color, akár áttetsző – merev – nagy szilárdság – prototípusokhoz
további információ

Ultimaker Tough PLA

Tulajdonságok

könnyen nyomtatható – kemény – nagy szilárdság – ütésálló
további információ

Ultimaker ABS

Tulajdonságok

több szín – kemény – nagy szilárdság – ütésálló

további információ

Ultimaker Nylon

Tulajdonságok

szívós – kopásálló – áttetszőség – alacsony súrlódás

további információ

Ultimaker CPE

Tulajdonságok

nagy szilárdság – multi-color, akár áttetsző

további információ

Ultimaker CPE+

Tulajdonságok

nagy szilárdság – hőálló – akár áttetsző

további információ

Ultimaker PC

Tulajdonságok

merev – nagy szilárdság – kemény – lángálló – hőálló – ütésálló

további információ

Ultimaker PP

Tulajdonságok

rugalmas – kopásálló – áttetsző

további információ

Ultimaker TPU 95A

Tulajdonságok

rugalmas – szívós – kopásálló – ütésálló

további információ

Ultimaker PVA

Tulajdonságok

vízoldható anyag – PLA, Tough PLA, PETG, CPE vagy Nylon alátámasztásához

részletes információ

Ultimaker Breakaway

Tulajdonságok

könnyen elváló támaszanyag – PLA, Tough PLA, ABS, CPE, Nylon, akár PC nyomtatásához
további információ

UltiMaker PPS CF

Tulajdonságok

nagyszilárdságú – hőálló – vegyszerálló
további információ

Amennyiben még bizonytalan, hogy melyik 3D nyomtatót válassza, díjmentes konzultációt biztosítunk a megfelelő berendezés kiválasztásához.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és segítünk megtalálni a megfelelő 3D nyomtatót, alapanyagokat és alkalmazási lehetőségeket!

ultimaker 3d nyomtatók főoldal

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet