Alkatrészek fémporos nyomtatása

Árajánlatkérés

Komplex geometriával rendelkező alkatrészek 3D bérnyomtatása lézer szinterezéssel

A DMLS (Direct Metal Laser Sintering) technológia rendkívül finom fémpor megolvasztásával hoz létre bonyolult struktúrájú funkcionális alkatrészeket, amelyek messze túlmutatnak az eddig lehetséges formai összetettségen. A 20-100 mikronos pontosságot produkáló, megbízható berendezés minőségi zárványmentes modelleket épít fókuszált lézerenergia segítségével, így kiemelkedő szereppel bír mind orvosi mind ipari felhasználás során.

 

A fémnyomtató gépek lézer olvasztásos technológiája egy úttörő, additív eljárás, amely magas teljesítményű optikai lézer alkalmazásával képes közvetlenül 3D CAD fájlokból teljesen tömör fémalkatrészek gyártására.  A technológiát már ma széles körben alkalmazzák egyedi orvosi implantátumok, könnyített repülőgépipari és motorsport alkatrészek, hatékony hőcserélő alkatrészek és formakövető hőcsatornákat tartalmazó fröccsöntő szerszámok gyártására.

A gyártótechnológiák világában időről időre felbukkannak olyan úttörő, diszruptív megoldások, amelyek segítségével létező termékeinket gyorsabban, olcsóbban vagy jobb minőségben tudjuk előállítani. Akárcsak a CNC megmunkálás, a CAD/CAM vagy a lézerek megjelenése, a fém alapú additív gyártás is fel fogja forgatni az alkatrészek létrehozásának eddigi folyamatait. Mindazonáltal még ennek az útnak csak az elején járunk, amikor azok, akik mások előtt felismerik a technológiában rejlő potenciált, nehezen behozható versenyelőnyre tehetnek szert.

A fémnyomtatás jellemző alkalmazási területei:

  • gyártásra szánt prototípusok funkcionális tesztelése
  • organikus vagy rendkívül bonyolult mértani alakzatok gyártása
  • összetett fémalkatrészek kis sorozatú gyártása

Ipari alkalmazás

A fémek 3D nyomtatásának lehetősége jelentősen csökkentette a tervezés korlátait a formakövető hűtőcsatornákkal rendelkező szerszámbetétektől kezdve egészen a csúcstechnológiás alkalmazásokra jellemző kis tömegű struktúrákig. A hagyományos folyamatok és a nagy sorozatszámú termelés olyan formaalakítási korlátokat szabnak a tervezőknek, amelyek a lézeres szinterezés alkalmazásával megszűnnek. Alacsony darabszám esetén a technológia lerövidíti az átfutási időt, csökkenti a szerszámköltséget és olyan formavilágú munkadarabok legyártását is lehetősé teszi,a melyek azelőtt nem lehettek volna költség- és időhatékonyan előállíthatók.

Orvosi alkalmazás

Az ortopédiai szektor szakemberei számára a lézeres szinterezési eljárás olyan összetett mértani alakzatok és struktúrák gyártását teszi lehetővé kiváló minőségű anyagokból (például a titán), amelyek más megoldással nem vagy lassabban, drágábban, rosszabb minőségben állíthatók elő. Ebben az ágazatban az SLS technológiák alkalmazásának mára bejáratott módszerei alakultak ki, kezdve a kifejezetten az egyes páciensek számára személyre szabott kivitelben készülő csípőimplantátumoktól a CT felvételeken alapuló fogászati modelleken át a hibrid struktúrákat tartalmazó ortopédiai implantátumok nagy sorozatú gyártásáig.

Alapvető technikai információk:

Támogatott fájlformátum: .stp
Minimum rendelhető méret: 1,5 x 1,5 x 1,5 cm
Felbontás: 20-100 mikron
Tűrések: utólagos megmunkálás nélkül tizedmilliméteres, utólagos megmunkálással akár mikronos pontosság is elérhető
Választható anyagok:  rozsdamentes acél, alumínium, titán

A fémporos nyomtatások esetén a minimális rendelési költség 45.000 Ft + ÁFA!

Árajánlat kérése és átfutási idők

Az ajánlatkéréseket az [email protected] e-mail címre várjuk. Minden esetben csatolja a rendelkezésre álló fájlt megfelelő formátumban. (STEP.)

Az ajánlatadás körülbelül 2-3 nap alatt megvalósul, mely során az esetleges kérdéseket, felmerülő problémákat, lehetséges megoldásokat és ügyféligényeket tisztázzuk.

Partnerünk nagy kapacitással rendelkezik, ezért általában rövid átfutási időkkel dolgozunk. A kivitelezés megrendelésétől számítva a teljesítés postázással együtt legfeljebb 1-4 hetet vesz igénybe.