3D nyomtató és 3D szkenner beruházás finanszírozás

Az időszerű technológiai fejlesztéseknek nem szabhatnak határt pénzügyi kérdések!

Úgy érzi szüksége van technológiai fejlődésre, hogy felvegye a versenyt a piacon? Szeretné, ha a jelenlegi gyártását költséghatékonyabb módon tudná megvalósítani? Szeretné bővíteni szolgáltatási portfólióját a 3D technológiák segítségével?

 

Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor nem fér hozzá kétség, hogy újításra van szüksége. Gyakran előfordul azonban, hogy a piaci versenyelőnyt biztosító vagy az új üzleti ötletek megvalósításához szükséges 3D technológiai beruházásoknak pénzügyi korlátok szabnak határt. Ezek miatt a korlátok miatt nem érdemes az eredeti célnak nem vagy csak részben megfelelő, olcsóbb megoldások felé fordulni vagy elhalasztani a beruházást, hiszen hosszú távon ezzel lemaradhatunk versenytárainktól. Több lehetőség létezik a pénzügyi teher csökkentésére vagy annak időbeli elosztására. 

 

Amennyiben a technológiai fejlődést egy 3D nyomtató vagy egy 3D szkenner tudná megadni cégének, akkor mi segítünk ezeknek az eszközöknek a kiválasztásában és a lehető legköltséghatékonyabb beszerzésében is. Mind a megtakarításra, mind a beruházási összeg előteremtésére vagy a pénzügyi teher csökkentésére, időbeli elosztására talál ötleteket ezen az oldalon. A 3D nyomtató ára nem csökken, azonban Ön mégis kedvezőbben juthat hozzá ezen pénzügyi ötletek segítségével.

Finanszírozási lehetőségek

Együttműködő pénzügyi Partnereink

Ernst&Young
Grenke

Finanszírozási lehetőségek

I. Lízing lehetőségek

Nem szükséges egyszerre nagy összeget befektetni!

 

Ha úgy érzi, nem szeretne egyszerre nagy összeget befektetni, vagy bizonytalan benne, hogy egy időszak után szeretné-e egyáltalán megvásárolni a kívánt 3D nyomtatót vagy 3D szkennert, akkor a lízingelés lehet az a finanszírozási forma, ami Önnek javasolt.  Ebben az esetben kétféle lízingelési lehetőség közül tud választani: operatív lízing (tartós bérlet) vagy pénzügyi lízing.

Operatív lízing (tartós bérlet):

 

Egy olyan bérleti forma, amely során a Lízingbe adó pénzügyi cég az Ön (Lízingbe vevő) által igényelt 3D nyomtatót és/vagy 3D szkennert beszerzi és tartós bérletbe adja az Ön számára.

 • A bérleti futamidő alatt havi bérleti díjat szükséges fizetni a Lízingbe adónak. A havi bérletidíj tartalmazhatja az üzemeltetés kapcsán felmerülő költségeket is és a szolgáltatásokat is (szervizelés), így nem kell aggódni a hirtelen felmerülő extra költségek miatt.
 • A lízingelt nyomtatót/szkennert a Lízingbe adó tartja nyilván a könyveiben és számolja el az amortizációt.
 • A lízingelt eszköz a bérleti futamidő után a Lízingbe adó tulajdonában marad.

Pénzügyi lízing:

 

A pénzügyi lízing egy olyan finanszírozási forma, mely esetében a lízingelt tárgy a futamidő teljes ideje alatt a Lízingbe adó tulajdonában marad. Pénzügyi lízing esetén Ön jogosult a lízingelt eszközt a saját mérlegében kimutatni, Ön tartja nyilván és számolja el az amortizációt, illetve a lízingdíjak kamat részét költségként és jogosult erre esetleges támogatásokat felvenni. 2 lízingtípust különböztetünk meg egymástól:

 • Zárt végű lízing:
 • Ön a lízingelt 3D nyomtató/szkenner vételárának teljes ÁFA tartalmát még a Finanszírozási futamidő előtt egy összegben köteles kifizetni. Az ÁFA összege a lízingtárgy teljes nettó értékére kerül kiszámításra
 • A futamidő végén a 3D nyomtató/3D szkenner mindenképpen a Lízingbe vevő, azaz az Ön tulajdonába kerül.

 

 • Nyílt végű lízing
 • Az ÁFA a havi törlesztőrészlet részét képezi, azaz az Eszköz vételárának ÁFA tartalmát a futamidő alatt, havi részletekben elosztva szükséges megfizetni.
 • A futamidő végén Ön eldöntheti, hogy szeretné-e a 3D nyomtató/szkenner tulajdonjogát megszerezni vagy sem.

II. Pályázati lehetőségek

Finanszírozza technológiai beruházását pályázati forrásokból!

 

Különböző pályázatokkal foglalkozó cégekkel vagyunk folyamatos kapcsolatban és az éppen aktuális pályázatokról folyamatosan hírt adunk hírleveleinkben, melyre itt tud feliratkozni.

 

Pályázatok esetében a következőkben számíthat ránk:

 • Műszaki konzultáció, megfelelő berendezések, szoftverek kiválasztása
 • Pályázati feltételeknek megfelelő ajánlatok
 • Piacfelmérés előkészítése, pályázati dokumentáció segítése
 • Pontos, megbízható teljesítés a pályázati elszámolásnak megfelelő adminisztrációval
 • 3D technológiai kezelési tréning és később az üzemeltetés szakmai támogatása

Aktuális / legutóbbi pályázati lehetőségek:

III. Kutatás-fejlesztési támogatások

A legtöbb 3D tech beruházó nagy eséllyel jogosult lehet rá

 

Számos érv szól a K+F kedvezmények igénybevétele mellett. De nézzük először is, mi minősül K+F tevékenységnek? Szerencsére ehhez nem kell valami teljesen újat feltalálni, ami a világon teljesen egyedülálló, mert egy viszonylag rugalmas definícióról beszélünk. Amennyiben tevékenységünkben megvan az újszerűség és a bizonytalanság (nem triviális, mindennapi a megoldás), akkor jó eséllyel K+F tevékenységet végzünk. K+F tevékenység lehet akár egy prototípus fejlesztése és legyártása is.

A K+F kedvezmények igénybevételé mellett szóló legfontosabb érvek:

 • Nincsen minimum beruházási összeg, nem függ a vállalat méretétől vagy a projekt költségeitől
 • Nincs kezdő vállalási összeg
 • Az önerőt igénylő állami támogatásokkal is kombinálható
 • Akár 5 évre visszamenőleg is elszámolható

 

Milyen költségek számolhatók el? Lényegében minden a K+F kutatáshoz kapcsolódó költség, úgy mint: bérköltségek, a fejlesztésben használt 3D nyomtató/szkenner értékcsökkenése; a 3D nyomtató/szkennerhez kapcsolódó szolgáltatások (szervíz az épület arányosított értékcsökkenése.

k-f-kedvezmeny-beruhazas-3d-tech

IV. Fejlesztési adókedvezmény

Igényeljen adókedvezményt 3D technológia beruházására!

 

A fejlesztési adókedvezmény beruházások kapcsán vehető igénybe a társasági adórendszeren keresztül. A fejlesztési adókedvezménynek szigorú feltételei vannak, kizárólag a szükséges feltételek együttes teljesítése esetén vehető igénybe. Az, hogy milyen beruházási típusok után vehető igénybe a kedvezmény a Tao törvény határozza meg és a jogosultság és igénybevehetőségének ellenőrzését pedig a NAV végzi. A beruházás értékének akár 70%-áig érvényesíthető az adókedvezmény, de maximum az egyébként fizetendő társasági adó 80%-áig igényelhető.

Technikai feltételei:

 • Az adókedvezmény igénylése még a technológiai beruházás megkezdése előtt kezdődik
 • Az adókedvezmény először abban az első adóévben vehető igénybe, amikor a beruházást üzembe helyezték, legutoljára pedig a beruházás üzembehelyezését követő 12. adóévben lehetséges.
3D nyomtató finanszírozás

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Amennyiben úgy érzi, hogy bármelyik finanszírozási forma felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal és segítünk összekötni Önt már jól megbízott pénzügyi partnereinkkel!

A szükséges eszköz kiválasztásában szintén állunk rendelkezésére, akár egy ingyenes személyes konzultáció alkalmával személyre szabottan, az Ön céljainak megfelelően segítünk kiválasztani a legalkalmasabb eszközt.

finanszírozás

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet