Slide background

A 3D szkennelés folyamatáról röviden

A 3D szkennelési megbízásokat külsős helyszínen vagy az irodánkban Artec Eva, Artec Space Spider, Scan in a Box-FX vagy Sense 3D szkennerrel végezzük a feladatnak és az igényeknek megfelelően. Tárgyak szkennelésére általában az Artec Space Spider vagy Scan in a box FX szkennerünket használjuk, amelyekkel +-50-75 mikron pontosságú szkennelés végezhető. Teljes alakos emberszkenneléshez vagy hasonlóan nagyobb méretű tárgyak szkenneléséhez a Sense vagy az Artec Eva szkenner megfelelő a precizitási igény függvényében. A szkennelés végeredményeként létrejövő 3D modell lehet textúrázott vagy textúra nélküli mesh háló. Egy ember szkennelése körülbelül 15-30 percet vesz igénybe a szükséges útmutatással együtt. Tárgyak szkennelése esetén általában kérjük, hogy néhány napra nálunk maradhasson a tárgy, amíg a tökéletes digitális modell el nem készül.
A technikai lehetőségekről és korlátokról minden esetben egyedi tájékoztatást nyújtunk az adott igények alapján.

Kérjük 3D szkennelési feladat esetén mindenképp kérje egyedi árajánlatunkat az arajanlat@freedee.hu e-mail címen!

Árajánlatkéréséhez lehetőség szerint mellékeljen fotó(ka)t a digitalizálandó objektumról.

3D szkennereink felbontásának összehasonlítása

Artec Eva és Spider szkennereinkkel akár mérnöki pontosságú, textúrázott, színes szkennelt 3D modellek is készíthetők. A kész mesh hálókkal különböző 3D tervező programokban lehet tovább dolgozni.
Bár egy ember minden esetben egy mozgó, rezgő, lélegző lény, és így nem jön ki a lenti illusztráción, hogy az Artec szkennerek milyen pontosságra képesek, a Sense-szel összehasonlítva mégis szembetűnő a különbség. Tárgyszkennelés esetén, mérnöki munkához vagy nagyméretű nyomtatásokhoz az Artec 3D szkennereivel dolgozunk, míg kisebb MiniMe szobrokhoz és egyéb projektekhez,vagy szórakoztató programként a Sense is tökéletes.

Artec-vs-Sense-3d-szkenneles

Görkorcsolya 3D szkenneléssel

Ezt a különleges görkorcsolyát megrendelésre szkenneltük be Artec Spider 3D szkennerrel. A teljes modell több szkenből állt össze, amit az Artec 3D egyedülállóan fejlett szoftvere illesztett össze.
Az Artec 3D szkennereivel készült modelleket olyan projektekhez ajánljuk, ahol fontos a mérnöki pontosság, a precíz részletek, illetve, hogy minden oldalról be legyen szkennelve a tárgy.

Bukósisak 3D szkenneléssel

Ez a bukósisak Sense 3D szkennerrel lett beszkennelve és egyetlen szken eredménye, mivel a Sense szoftvere nem állít össze nekünk több, külön szkennelést. Látszik, hogy a szken kevésbé pontos, mint a fentebbi példa, azonban például textúrával együtt az a kis “elnagyoltság” már egyáltalán nem zavaró, szinte alig észrevehető. Online megjelenítéshez, saját szobrokhoz, hobbi projektekhez, művészeti elképzelésekhez, 3D modellezés alapjaként ajánljuk ezt a 3D szkennelési módszert.