3D szkennelés széles mérettartományban

3D szkennelés szolgáltatás

 

3D szkennelés szolgáltatás akár metrológiai pontossággal széles mérettartományban a FreeDee-nél vagy külső helyszínen is.

Keresse szakértőinket!

A 3D szkennelés folyamatáról röviden

A 3D szkennelés megbízásokat külső helyszínen vagy az irodánkban Artec 3D vagy SHINING 3D szkennerekkel végezzük a feladatnak és az igényeknek megfelelő, akár metrológiai pontosságot biztosító eszköz kiválasztása után. Tárgyak szkennelésére olyan kézi vagy telepített 3D szkennereket használunk, amelyekkel akár 10 mikron pontosságú digitalizálás is végezhető.

 

Teljes alakos emberszkenneléshez vagy hasonlóan nagyobb méretű tárgyak szkenneléséhez a +-0,1 mm pontos Artec Leo vagy Artec Eva szkennereket vetjük be, míg nagyobb tárgyakhoz és épületekhez az Artec Ray térszkennert ajánljuk.

 

Maga a digitalizálás csak az első lépése a 3D szkennelés folyamatának. A 3D szkennelést szoftveres utómunka követi, amely során összeáll a munka végeredményeként létrejövő 3D modell. A létrejövő mesh háló lehet színes vagy textúra nélküli. Igény esetén vállaljuk a 3D szkennelt modell mérését, ellenőrzését vagy visszamodellezését CAD formátumba.

3D szkennelés szolgáltatás külső helyszínen is

Mérettartomány

1 – 400 cm-ig

Tárgyak, járművek, gépek, gyártósorok, épületrészletek, emberek

Kiegészítő szolgáltatások

Reverse engineering

Mérés

Minőségellenőrzés

Színes textúra rögzítése

3D nyomtatás

Vállalt metrológiai pontosságok

+-0,01 mm

+-0,02 mm

+-0,05 mm

vagy +-0,1 mm

3D szkennelés ajánlatkérés menete

 • Kérjük, gondolja át, mire van szüksége!
  • Mesh modell: Vízzáró – azonnal nyomtatható, online megjeleníthető VAGY nem vízzáró – minőségellenőrzéshez, reverse engineering célokra
  • Minőségellenőrzésre – Hitelesített metrológiai eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyekkel jegyzőkönyves méréseket és felületösszehasonlítást is vállalunk meglévő STEP modellel.
  • Reverse engineering – Parametrikus CAD modell készítése szkennelt mesh modell alapján
  • Textúrával vagy anélkül

 

 • Csatoljon fotót az adott tárgyról, illetve írja meg befoglaló méreteit, amennyiben lehetséges!

 

 • A technikai lehetőségekről és korlátokról minden esetben egyedi tájékoztatást nyújtunk az adott igények alapján.

 

 • 3D szkennelés esetén a minimális rendelési költség 30.000 Ft+ ÁFA
 • Egy ember 3D szkennelése körülbelül 5-10 percet vesz igénybe és szükséges a lehető legnagyobb fokú mozdulatlanság ezalatt az idő alatt. Ebből fakadóan például háziállatok szkennelését nem tudjuk vállalni.

 

 

 • Tárgyak 3D szkennelése esetén általában kérjük, hogy néhány napra nálunk maradhasson a tárgy, amíg a tökéletes digitális modell el nem készül. Fénykép alapján nem tudjuk vállalni a 3D modell elkészítését.

Kérje ajánlatunkat az űrlap kitöltésével!

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév

  Tárgy*

  Üzenet*

  Fájl csatolása

  (maximum 5 Mb, stl, obj, stp, step, thing, makerbot)
  Nagyobb/ részletesebb fájl küldése esetén kérjük emailben csatolja azokat: [email protected]

  Szeretnék értesülni a 3D nyomtatás és a FreeDee híreiről, akcióiról.


  ember 3D szkennelés
  alkatrész 3D szkennelés
  épület, belső tér 3D szkennelés

  A 3D szkennelés eredménye

  A 3D szkennelés eredménye egy mesh háló. Ez lehet teljesen zárt, 3D nyomtatható mesh modell, vagy csak a szükséges, digitalizált területeket tartalmazó, mérhető felület. Kiegészítő szolgáltatásként vállaljuk a szkennelt modell ellenőrzését, összevetését az eredeti tervekkel, valamint a visszamodellezését CAD formátumba is.

  3D szkennelést textúrával együtt is vállalunk.

   

  A lenti példákon túl a Sketchfab profilunkban is böngészheti néhány közzé tehetett szkenünket.

  Világbajnok jetski szken

  Az Artec Leo 3D szkennerrel a jetski külső borításának digitalizálása 15 percet vett igénybe összesen, az Artec Studioban a további utómunka folyamat további 60 percet. Ennyi idő alatt állt össze az itt látható 3D modell, amely Kasza György világbajnok járművéről készült. A szkennelés célja ebben az esetben a  kompozit borítás létrehozása volt, amely tökéletesen illeszkedik a felülethez.

  Görkorcsolya 3D szkenneléssel

  Ezt a különleges görkorcsolyát megrendelésre szkenneltük be Artec Spider 3D szkennerrel. A teljes modell több szkenből állt össze, amit az Artec 3D egyedülállóan fejlett szoftvere illesztett össze.
  Az Artec 3D szkennereivel készült modelleket olyan projektekhez ajánljuk, ahol fontos a mérnöki pontosság, a precíz részletek, illetve, hogy minden oldalról be legyen szkennelve a tárgy.