FREEDEE | 3D szkennelés - FREEDEE
Minőségi asztali 3D nyomtatók, eszközök és szolgáltatások. A 3D nyomtatást érintő kérdéseivel, árajánlat kérésével keressen minket bizalommal!
freedee, 3D nyomtatás, 3D print, 3Dprinting, tárgynyomtatás, szkennelés, MiniMe, MakerBot, Cube, Sense szkenner, 3D nyomtató, 3D nyomtató ár, 3D szkennelés
5481779
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5481779,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
Slide background

A 3D szkennelés folyamatáról röviden

A 3D szkennelési megbízásokat külsős helyszínen vagy az irodánkban Artec Eva, Artec Spider vagy Sense 3D szkennerrel végezzük a feladatnak és az igényeknek megfelelően. Tárgyak szkennelésére általában az Artec Spider szkennerünket használjuk, amivel műszaki pontosságú szkennelés végezhető. Teljes alakos emberszkenneléshez vagy hasonlóan nagyobb méretű tárgyak szkenneléséhez a Sense vagy az Artec Eva szkenner megfelelő a precizitási igény függvényében. A szkennelés végeredményeként létrejövő 3D modell lehet textúrázott vagy textúra nélküli mesh háló. Egy ember szkennelése körülbelül 5-15 percet vesz igénybe a szükséges útmutatással együtt. Maga a szkennelés körülbelül 2-3 perc, ami alatt mozdulatlanul kell állnia a modellnek, ezért nagyon kicsi gyermekek vagy állatok szkennelését nem javasoljuk. Tárgyak szkennelése esetén általában kérjük, hogy néhány napra nálunk maradhasson a tárgy, amíg a tökéletes digitális modell el nem készül.
A technikai lehetőségekről és korlátokról minden esetben egyedi tájékoztatást nyújtunk az adott igények alapján.
Az alább feltüntetett árak nettó árak és a FreeDee irodájában való 3D szkennelésre vonatkoznak átlagos bonyolultságú és méretű tárgyak esetében. Fenntartjuk a jogot az árváltoztatásra például különösen bonyolult vagy sok előkezelést igénylő tárgy esetén.
Kiszállás esetén mindenképp kérje egyedi árajánlatunkat az arajanlat@freedee.hu e-mail címen!

3D szkennereink felbontásának összehasonlítása

Artec Eva és Spider szkennereinkkel akár mérnöki pontosságú, textúrázott, színes szkennelt 3D modellek is készíthetők. A kész mesh hálókkal különböző 3D tervező programokban lehet tovább dolgozni.
Bár egy ember minden esetben egy mozgó, rezgő, lélegző lény, és így nem jön ki a lenti illusztráción, hogy az Artec szkennerek milyen pontosságra képesek, a Sense-szel összehasonlítva mégis szembetűnő a különbség. Tárgyszkennelés esetén, mérnöki munkához vagy nagyméretű nyomtatásokhoz az Artec 3D szkennereivel dolgozunk, míg kisebb MiniMe szobrokhoz és egyéb projektekhez,vagy szórakoztató programként a Sense is tökéletes.

Artec-vs-Sense-3d-szkenneles

Görkorcsolya 3D szkenneléssel

Ezt a különleges görkorcsolyát megrendelésre szkenneltük be Artec Spider 3D szkennerrel. A teljes modell több szkenből állt össze, amit az Artec 3D egyedülállóan fejlett szoftvere illesztett össze.
Az Artec 3D szkennereivel készült modelleket olyan projektekhez ajánljuk, ahol fontos a mérnöki pontosság, a precíz részletek, illetve, hogy minden oldalról be legyen szkennelve a tárgy.

Bukósisak 3D szkenneléssel

Ez a bukósisak Sense 3D szkennerrel lett beszkennelve és egyetlen szken eredménye, mivel a Sense szoftvere nem állít össze nekünk több, külön szkennelést. Látszik, hogy a szken kevésbé pontos, mint a fentebbi példa, azonban például textúrával együtt az a kis “elnagyoltság” már egyáltalán nem zavaró, szinte alig észrevehető. Online megjelenítéshez, saját szobrokhoz, hobbi projektekhez, művészeti elképzelésekhez, 3D modellezés alapjaként ajánljuk ezt a 3D szkennelési módszert.