3D szkennelés szolgáltatás

A 3D szkennelés folyamatáról röviden

A 3D szkennelési megbízásokat külsős helyszínen vagy az irodánkban Artec 3D, ZEISS és Shining 3D szkennerekkel végezzük a feladatnak és az igényeknek megfelelően. Tárgyak szkennelésére általában olyan 3D szkennereket használunk, amelyekkel +-20-50 mikron pontosságú szkennelés végezhető.

Teljes alakos emberszkenneléshez vagy hasonlóan nagyobb méretű tárgyak szkenneléséhez a 0+-,1 mm pontos Artec Leo vagy Artec Eva szkennereket vetjük be, míg nagyobb tárgyakhoz és épületekhez az Artec Ray térszkennert ajánljuk.

Maga a digitalizálás csak az első lépése a 3D szkennelési folyamatnak. A 3D szkennelést szoftveres utómunka követi, amely során összeáll a szkennelés végeredményeként létrejövő 3D modell. A létrejövő mesh háló lehet textúrázott vagy textúra nélküli, illetve a 3D szkennelt modell mérését, ellenőrzését vagy visszamodellezését is tudjuk vállalni CAD furmátumba.

Kérje ajánlatunkat az űrlap kitöltésével!

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév


  Tárgy*


  Üzenet*


  Fájl csatolása

  (maximum 5 Mb, stl, obj, stp, step, thing, makerbot)
  Nagyobb/ részletesebb fájl küldése esetén kérjük emailben csatolja azokat: [email protected]  Szeretnék értesülni a 3D nyomtatás és a FreeDee híreiről, akcióiról.  3D szkennelés ajánlatkérés menete

  • Csatoljon fotót az adott tárgyról, illetve írja meg befoglaló méreteit, amennyiben lehetséges!

   

  • A technikai lehetőségekről és korlátokról minden esetben egyedi tájékoztatást nyújtunk az adott igények alapján.

   

  • 3D szkennelés esetén a minimális rendelési költség 30.000 Ft+ ÁFA
  • Egy ember 3D szkennelése körülbelül 5-10 percet vesz igénybe és szükséges a lehető legnagyobb fokú mozdulatlanság ezalatt az idő alatt. Ebből fakadóan állatok szkennelését nem tudjuk vállalni.

   

   

  • Tárgyak 3D szkennelése esetén általában kérjük, hogy néhány napra nálunk maradhasson a tárgy, amíg a tökéletes digitális modell el nem készül. Fénykép alapján nem tudjuk vállalni a 3D modell elkészítését!
  ember 3D szkennelés
  alkatrész 3D szkennelés
  épület, belső tér 3D szkennelés

  A 3D szkennelés eredménye

  A 3D szkennelés eredménye egy mesh háló. Ez lehet teljesen zárt, 3D nyomtatható mesh modell, vagy csak a szükséges, digitalizált területeket tartalmazó, mérhető felület. Kiegészítő szolgáltatásként vállaljuk a szkennelt modell ellenőrzését, összevetését az eredeti tervekkel, valamint a visszamodellezését CAD formátumba is.

  3D szkennelést textúrával együtt is vállalunk.

   

  A lenti példákon túl a Sketchfab profilunkban is böngészheti néhány közzé tehetett szkenünket.

  Világbajnok jetski szken

  Az Artec Leo 3D szkennerrel a jetski külső borításának digitalizálása 15 percet vett igénybe összesen, az Artec Studioban a további utómunka folyamat további 60 percet. Ennyi idő alatt állt össze az itt látható 3D modell, amely Kasza György világbajnok járművéről készült. A szkennelés célja ebben az esetben a  kompozit borítás létrehozása volt, amely tökéletesen illeszkedik a felülethez.

  Görkorcsolya 3D szkenneléssel

  Ezt a különleges görkorcsolyát megrendelésre szkenneltük be Artec Spider 3D szkennerrel. A teljes modell több szkenből állt össze, amit az Artec 3D egyedülállóan fejlett szoftvere illesztett össze.
  Az Artec 3D szkennereivel készült modelleket olyan projektekhez ajánljuk, ahol fontos a mérnöki pontosság, a precíz részletek, illetve, hogy minden oldalról be legyen szkennelve a tárgy.