Artec Micro II – 5 mikron pontosságú automata tárgyszkenner metrológiai felhasználók számára

A még nagyobb pontossággal, nagyobb látómezővel és az elődjével megegyező kompakt formával rendelkező, teljesen automatizált asztali Artec Micro II szkenner lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a visszamodellezési és a minőségellenőrzési feladatokat könnyedén tudják megoldani. Egy egyszerű gombnyomással elindítható az automatizált szkennelés. Ez a kisméretű tárgyakhoz készült 3D szkenner szigorú 5 mikronos pontosságot biztosít az ipari alkatrészek, fogorvosi és ékszerek rendkívül precíz, színes 3D modelljének létrehozásához.

Árajánlat vagy személyes konzultáció kérése

1 kattintásos munkafolyamat

Elegendő az alkatrészt a szkenner munkaasztalára helyezni és elindítani az Artec Studio szoftverben a digitalizálást, a Micro II automatizált algoritmusok segítségével önállóan rögzíti a tárgy minden oldalát.

5 mikron pontosság

Az 5 mikron pontosságra képes Artec Micro II 3D szkennerrel a legkisebb tárgyak és azok részletei is kompromisszummentesen rögzíthetők és mérhetők. A magas felbontásért 4 darab 13 megapixeles kamera felel.

2 mikron ismétlőképesség

Konzisztens, megbízható adatokat rögzít minden alkalommal.

Szeretne részletesen tájékozódni?

 • A Micro II képes beolvasni az adott objektumot?
 • Hol lehet személyesen kipróbálni a Micro-t?
 • Milyen szoftverre van szüksége?
 • Milyen reverse engineering és minőségellenőrző munkafolyamatot ajánlunk?
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Alkalmazási területek

A professzionális ipari precizitásának köszönhetően az Artec Micro II kis- és közepes méretű alkatrészek, gépelemek, fogászati termékek és ékszerek digitalizálására is alkalmas. Főként mérési, minőségellenőrzési feladatokhoz és mérnöki visszafejtéshez ajánljuk olyan területre, ahol gyakran előfordulnak ezek a feladatok, ezáltal az automatizált működés hatalmas idő megtakarítást eredményez.

Minőségellenőrzés & reverse engineering

Számos iparágban egyre nagyobb szükség van a termékek lehető legmagasabb minőségének a biztosítására. A rendkívül nagy, 5 mikron pontosságú szkennelés nem csak a 40 mikronos emberi láthatósági küszöb alatt marad, hanem a 3D szkennerek között is a legmodernebbnek számít.

Értékmegőrzés, paleontológia, design, ékszerészet & fogászat

Az Artec Micro II lehetővé teszi a nagyon részletes apró tárgyak színes digitalizálását és megőrzését. Ezáltal könnyedén lehet megosztani a fájlokat más kutatókkal vagy érdeklődőkkel a világ bármely táján.

Felhasználóbarát kialakítás

Teljes szabadsággal, a kijelzőn követve a folyamatot  vagy akár valós időben streamelve digitalizálhatjuk a kiszemelt tárgyakat egy kattintással.

Nincs szükség referenciapontokra

Ahogy az Artec többi fejlesztése, az Artec Micro való munka sem igényel manuálisan felragasztott referenciapontokat.

Példátlan textúra és geometria illesztés

Az egyedülálló optikai rendszer, amit az Artec fejlesztett, egy 3D és egy színes kamera kombinációja, melyek egyazon lencsén keresztül rögzítenek. Ez a technológia biztosítja a textúra legtökéletesebb illesztését a geometriához.

Nagy, professzionális lencserendszer

A különleges lencserendszer a szkenner teljes látószögén belül maximális pontossággal rögzíti az adatokat.

20 × 20 × 15 cm-en belüli tárgyak 3D szkennelése

Metrológiai szintű pontosság kis alkatrészekhez

Csúcsminőségű adatokra számíthat akár 5 mikronos pontpontossággal, így a Micro II a legideálisabb 3D szkenner a magas szintű visszamodellezéshez és a kis és apró alkatrészek minőségellenőrzéséhez. Minden, amit beolvas, kristálytiszta minőségben lesz rögzítve!

Szkenneljen be mindent, amit kézben tarthat (és alatta)

Az apró tárgyaktól, amelyeket két ujja között meg tud tartani egészen a tenyér méretig (20 × 20 × 15 cm) a Micro II közvetlenül és automatizáltan bevethető, kevés manuális beavatkozást igényel és egyáltalán nem használ markereket a beolvasásaihoz.

Gyors és egyszerű munkafolyamat

3D szkennelés egyetlen kattintással

Részesítse előnyben az idejét! Az Artec Studio intelligens algoritmusai által működtetett szkenner automatikusan pozícionálja az objektumot, hogy kövesse az ideális szkennelési pályát. Ez biztosítja, hogy az objektumot minden oldalról minimális idő alatt lehessen digitalizálni.

 

Adatrögzítés villámgyorsan

A másodpercenkénti 1 000 000 számítással a 3D szkenner több mint 140 millió képpontot rögzít és dolgoz fel másodpercenként.

Minden apró részlet átfogó rögzítése

4 x 13 Mp kamera

A Micro II négy nagyfelbontású kamerával van felszerelve és képes az éles szélek és az apró részletek beolvasására – éppen arra, amire kis tárgyak 3D szkenneléséhez szüksége van.

Nehezen belátható részletek rögzítése

A négykamerás szkennelési technikával mélyebbre juthat tárgya zugaiba: a négy speciálisan elhelyezett 13 MPX kamera a nehezen látható területek magas szintű rögzítésében is élen jár.

Színes textúra

Szkennelje tárgyait értékmegőrzés vagy online megjelenítés céljából akár színesben a Micro II-vel! A hiperrealisztikus 3D modellekhez hozzáadhat nagy felbontású fényképeket is az Artec Studio fotogrammetria funkciójával.

Magától értetődő munkafolyamat

Verhetetlen az Artec Studio-val

Az Artec Studio még egyszerűbbé teszi a zökkenőmentes 3D szkennelési folyamatot. A 3D szkennelési adatok rögzítése után gyorsan és egyszerűen mérhet és visszamodellezhet közvetlenül az AS-ben vagy egyszerűen exportálhatja azokat további jelentések vagy ellenőrzések céljából.

Szkennelés CAD-ba exportálás

A rögzített adatok az AS szoftverben pontosan pozícionálhatók az eredeti CAD modellel vagy annak hiányában lehetőség van CAD primitívek és görbék illesztésére, amelyek aztán exportálhatók SOLIDWORKS-be vagy más CAD és egyéb célszoftverekbe.

Technikai specifikáció

Szkennelhető tárgy mérete: 20 x 20 x 15 cm

Pontosság: maximum 5 mikron, 2 mikron ismétlőképességgel

Pontosság tanúsítvány: ISO12836

Felbontás: 4×13 Mp kamera (pontos felbontási adat hamarosan)

Textúra rögzítés: igen, 24 bpp

Fényforrás: Kék LED

Marker nélküli szkennelés: igen

Fájlformátumok: minden népszerű 3D formátum beleértve az OVJ, STL és PLY formátumokat

Méretek: 396 × 405 × 337 mm

Súly: 12 kg

Támogatott operációs rendszer: Windows 10 (x64), Windows 11

Ajánlott PC munkaállomás specifikáció: Intel Core i7 vagy i9, 64+ GB RAM, NVIDIA GPU, 3 GB VRAM, CUDA 3.5+

Minimum elvárások: Intel Core i5, i7, or i9, 32GB RAM, GPU with 2 GB VRAM

Ha felkeltette érdeklődését valamelyik 3D szkenner vagy esetleg még nem tudja, melyik eszközre lenne szüksége, keresse specialistáinkat!

3D szkenner specialistáink állnak rendelkezésére alkalmazási területek feltárásával, éles tesztekkel, 3D szkenner és szoftver bemutatókkal. Keressen minket bizalommal!

  Érdekelne: *

  Név *

  Email cím *

  Telefonszám *

  Cégnév *

  Üzenet