Rendelje meg a shop.freedee.hu-n!

Rendelés a webshopban

Ultimaker S5 kétfejes asztali 3D nyomtató

Megbízható, sokoldalú, ipari 3D nyomtatás

Az Ultimaker S5 3D nyomtató kétfejes kialakításával, nagy munkaterével, kiemelkedő pontosságával, megbízhatóságával és egyszerű kezelhetőségével átfogó 3D nyomtatási megoldást nyújt az ipar számára.

Az Ultimaker S5 nemcsak az asztali 3D nyomtatók egyik legjobb technikai felszereltségű tagja, de azt a teljesítményt és nyugalmat nyújtja, amit a világszerte többszázezer fős professzionális Ultimaker felhasználói bázis is feltételez.

Árajánlat kérése

Ultimaker S5-tel 3D nyomtatva:

Alkalmazható gyártói alapanyagok: Tough PLA, Nylon, PLA, ABS, CPE, PVA, PC, TPU 95A, PP és Breakaway támasz

Ultimaker-S5-3d-nyomtatás

Nyomtassa ki egy darabból a nagy modelleket is

Az Ultimaker S5 nagy nyomtatási térfogatához megbízhatóság is társul. A szemből is zárt nyomtatótér, az átfogóan tesztelt alapanyagprofilok, az aktív tálcaszintezés és a filament fogyás/elakadás érzékelők biztosítják a különösen hosszú nyomtatások sikerét. A nagyméretű, funkcionális prototípusokhoz emellett kifejlesztették a Tough PLA alapanyagcsaládot, amely szálak az ABS szilárdságát a PLA könnyű nyomtathatóságával ötvözik.

Ultimaker-S5-3d-nyomtatott-jig

Fejlett alapanyagok 3D nyomtatásra optimalizálva

Az Ultimaker alapanyagok és 3D nyomtatók fejlesztése teljes összhangban zajlik, hogy a kettő kombinációja az FDM 3Dnyomtatás területén elérhető legjobb minőséget biztosítsa. Az Ultimaker Cura szeletelő szoftver az összes Ultimaker alapanyagra előre konfigurált profilokat tartalmaz, így a fájlelőkészítés során sok időt spórol a felhasználóknak a gyártói alapanyag használata.

Ultimaker-S5-3d nyomtatott kapocs

Határtalan lehetőségek egyetlen géppel

Az Ultimaker modell és támasz alapanyagai széleskörűen kiszolgálják a különböző 3D nyomtatási igényeket a gyors prototípusoktól a komplex, funkcionális alkatrészekig. A nyitott filamentrendszernek köszönhetően a kísérletező kedvnek sem szab határt: már gyártók alapanyagaival is dolgozhatunk az Ultimakereken.

Nagy nyomtatási térfogat

A 330 x 240 x 300 mm-es munkatér az Ultimaker már kipróbált és népszerű kétfejes megoldásával kombinálva újabb akadályokat bont le a mérnöki kreativitás előtt. Legyen szó nagyméretű tervek egy darabban való 3D nyomtatásáról vagy kisszériás sorozatgyártásról, az Ultimaker S5 gép a leghatékonyabb megoldást nyújtja a feladatra.

Megbízható teljesítmény

Az aktív tálcaszintezés gondoskodik a tökéletes első rétegről, a lezárt front oldal kontrollálja a légáramlást, a filament adagolás érzékelők pedig a filament kifogyása esetén szüneteltetik a nyomtatási folyamatot és értesítik a kezelőt. Az Ultimaker S5 elvégzi a munkát, miközben Ön a saját feladataira fókuszálhat.

Sokoldalú kapcsolat és kontroll

Az Ultimaker korábbi modelljeivel szemben újítás a 4,7″-os érintő képernyő is, amellyel a 3D nyomtató kezelése jóval átláthatóbb és könnyebb lett. A képernyő nemcsak a gép irányítására szolgál, hanem vizuális segédletekkel könnyíti a 3D nyomtatási és karbantartási folyamatok elvégzését is. A nyomtatóhoz WiFi-n, Etherneten és USB segítségével is kapcsolódhatunk, a folyamatot pedig a beépített kamerának köszönhetően a Cura szoftverben vagy az Ultimaker mobilapp segítségével is nyomon követhetjük.

Folyamatos munkára tervezve

Az Ultimaker egyedülálló, kivehető fejmagokkal rendelkező nyomtatófej-kialakítása lehetővé teszi a modell- és támaszanyagok közötti néhány másodperces váltást, valamint gyors választási lehetőséget biztosít a 0,25, 0,4 vagy 0,8 mm-es fúvókaátmérők között a különösen részletes vagy a gyors prototipizáló nyomtatások között.

 

Válassza a legújabb Ultimakert, és tegye hatékonnyá 3D nyomtatási feladatait a világ egyik legnépszerűbb 3D nyomtatógyártójának legátfogóbb funkcionalitású gépével!

Ultimaker S5 árajánlat kérése

“Az autóiparban minden másodperc számít, ezért jelentős előnyt jelent számunkra, hogy az Ultimaker S5 megnövelt munkaterének hála nagyobb jigeket vagy egyszerre több gyártóalkatrészt gyárthatunk le egyetlen munka során. Az Ultimaker széles, ipari alapanyag-kínálatának és az automatizálható, megbízható 3D nyomtatási folyamatnak köszönhetően a tervezőmérnökök teljeskörűen tesztelhetnek minden elképzelést valóban funkcionális prototípusokkal a valódi felhasználási környezetnek megfelelően. A prototipizálási feladatokon túl a végtermék gyártása során is alkalmazunk Ultimaker 3D nyomtatókat a gyártást segítő jigek, alkatrészek elkészítéséhez. “

Lars Bognar, Research Engineer Additive Manufacturing, Ford

“Az optikai termékek gyártása kifogástalan pontosságot követel, ésaz Ultimaker gépeiben és alapanyagaiban megtaláltuk a szükséges precizitást a 3D nyomtatási feladatainkhoz. Többek között az Ultimaker S5 aktív tálcaszintezésének köszönhetően biztosak lehetünk benne, hogy megbízhatóan pontos modellek készülnek anélkül, hogy nekünk folyamatosan ellenőrizni kellene a 3D nyomtatási folyamatot. Az Ultimaker S5 nyomtatási minősége példuál lehetővé teszi olyan eszközök gyártását, amivel tökéletesen pontosan tudjuk a tükröket pozícionálni a rögzítés során, de végtermékek gyártását is, amit például az O-SELECT intelligens digitális mérőprojektorunkban használunk.”

Johannes Grimm, Operational Excellence and Engineering team, ZEISS Industrial Metrology Business Group

“2017-ben a becsléseink szerint 325 000 Eurós megtakarítást értünk el azzal, hogy házon belül Ultimaker 3D nyomtatókkal oldottuk mág számos jig és alkatrész gyártását. Az Ultimaker S5 fejlettebb alapanyag-adagoló rendszere, amellyel megbízhatóan nyomtathatók például fejlett, kompozit alapanyagok is, lehetővé teszi számunkra, hogy még szélesebb körben, még többféle, ipari alapanyag 3D nyomtatásával további előnyöket érjünk el.”

Luis Reis, Pilot Plant Engineer, Volkswagen

Specifikáció

Nyomtatás

Nyomtatási technológia: FDM, műanyagszál-olvasztás

Nyomtatási térfogat: 330 x 240 x 300 mm (egy- és kétfejes módban is)

Nyomtatófej: kétfejes kialakítás automata fúvókaemelő rendszerrel és 280 °C-ig fűthető, cserélhető fejmagokkal

Filament átmérő: 2, 85 mm

Alapanyag: PLA, ABS, Tough PLA, PP, PC, CPE, HIPS, PVA, TPU, stb.

Alapanyagkezelés: automata gyártói alapanyagfelismerés NFC technológiával, filament adagolás érzékelő rendszer

Rétegfelbontás:

  • 0.25 mm fúvóka: 150 – 60 micron
  • 0.4 mm fúvóka: 200 – 20 micron
  • 0.8 mm fúvóka: 600 – 20 micron

XYZ pontosság: 6.9, 6.9, 2.5 mikron

Nyomtatótálca: 20 – 140 °C között fűthető üveg aktív szintezéssel (2018. őszétől alumínium tálca is elérhető)

Gyártói garancia: 12 hónap

Gépkezelés

Gépkapcsolat: WiFi, Ethernet/LAN, USB

Kezelés: 4,7″ érintőképernyő

Monitoring: folyamatos, élő kamerakép PC-n és mobilon is

Méretek

Külső méretek: 495 x 457 x 520 mm
Külső méretek a bowden csövekkel és filamenttartóval együtt: 495 x 585 x 780 mm
Nettó súly: 20.6 kg
Szállítási súly: 29 kg
Termékdoboz méretei: 650 x 600 x 700 mm
Működési hőmérséklet: 15 – 32 °C

Szoftver

Ingyenes gyártói szoftverek:

  • Ultimaker Cura előkészítő szoftver
  • Cura Connect nyomtató menedzsment szoftver
  • Ultimaker mobilapp

Támogatott operációs rendszerek: MacOS, Windows és Linux
Plugin integráció: SolidWorks, Siemens NX
Fájltípusok Ultimaker Cura: STL, OBJ, X3D, 3MF, BMP, GIF, JPG, PNG
Nyomtatási fájltípusok: G, GCODE, GCODE.gz, UPF

A FreeDee Kft. az Ultimaker márka kizárólagos, hivatalos magyarországi képviselete. Vállalatunknál a gyártó által képzett szervizsszakemberek dolgoznak, akik örömmel állnak rendelkezésére bármely technikai kérdésben az Ultimaker gépek felhasználóinak, emellett a friss gépvásárlók számára igény esetén részletes kezelési tréninget is biztosítunk.

Ultimaker S5 árajánlat kérése