Blog

amerikai hadsereg 3d nyomtatás honvédelem hadiipar

Amerikai Egyesült Államok Hadserege: Tartós, igény szerinti alkatrészekkel az élen

Az amerikai hadsereg egyik fő kiképzőbázisa realisztikus, közös és kombinált fegyveres kiképzést biztosít az amerikai hadsereg katonáinak és vezetőinek a harctéri tevékenységre való felkészítésben. A katonákat a közelgő bevetésekre készítik fel, bárhol is legyenek azok a világon. Az additív gyártástechnológia alkalmazásával a hadsereg olyan készenléti eszközöket hozhat létre, amelyek csökkentik az állásidőt.

 

244 000 USD megtakarítása egyetlen alkalmazással

Az Egyesült Államok hadseregének egyik egysége már több mint 244 000 dollárt takarított meg egyetlen honvédelmi additív gyártás alkalmazási lehetőség során Markforged kompozit és fém 3D nyomtatóik segítségével, és biztosította, hogy más kritikus alkatrészek is könnyen rendelkezésre álljanak a szükséges helyen és időben. Az eredeti esettanulmány a Markforged oldalán jelent meg.

 

A kihívás

A “készenlét” az amerikai hadsereg által gyakran használt kifejezés, amely arra utal, hogy a csapatoknak, alakulatoknak és fegyverzeti felszereléseknek a hadműveletek nyomása alatt is teljesíteniük kell. Folyamatosan arra törekszenek, hogy a készenlétet a világ más katonai csoportjainál gyorsabb és jobb innovációval növeljék.

 

A küldetések támogatása szempontjából kritikus fontosságú katonai járművek és berendezések rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve. Ha egy alkatrész elromlik, a katonák kevesebb erőforrást használhatnak a kiképzőközpontban, mivel a létesítmény távolsága miatt a cserealkatrészek átfutási ideje akár három hónap is lehet. A folyamat hosszú és nem hatékony, valamint költséges, és egyetlen alkatrész meghibásodása is súlyos következményekkel járhat akár az egész századra nézve.

 

amerikai hadsereg markforged x7 3d nyomtató kompozit Az amerikai hadsereg egyik katonája kivesz egy kész alkatrészt a Markforged X7 3D nyomtatóból

 

A megoldás

Az Egyesült Államokban jelenleg 10 olyan központ működik, ahol meghatározott területekre összpontosítva képzik ki a katonákat és az egyéb szolgálattevőket. 2019 végén, miután más különböző típusú 3D nyomtatókat megvizsgáltak, az egyik képzőbázis két Markforged ipari 3D nyomtatót és egy Mark Two kompozit 3D nyomtatót kezdett használni. Az ezrednek „tar-tósságra, funkcionalitásra és sokoldalúságra volt szüksége – azaz a Markforged gépekre”. A folyamatos szálerősítéses (CFF/CFR) 3D nyomtatási eljárás lehetővé teszi számukra folyamatos szénszál, üvegszál és kevlárszál beágyazását a nyomtatás során. Az amerikai hadsereg a Markforged kompozit nyomtatóit többek között egyéni védőeszközökhöz (PPE), a katonai járművek ablaktörlő-konzoljaihoz, szerszámokhoz és kis sorozatban gyártott alkatrészekhez használták.

 

Az ezred egy olyan kritikus, kis sorozatban gyártott cserealkatrész 3D nyomtatását is megkezdte, amely már nem áll rendelkezésre: ez egy olyan periszkópos nyílásfedél, amely a jármű tetején található, és amelyet gyenge fényviszonyok között használnak. A fedél segít a vezetőnek az éjszakai látásban, így a vezetőnek lehetősége van arra, hogy szóljon a katonáknak, hogy legyenek készenlétben. Sajnos ezt az alkatrészt már nem gyártják, és nagyjából 10 000 dollárba kerülne a reprodukálása, nem is beszélve a 3 hónapos átfutási időről. Ehhez képest Markforged kompozit nyomtatóval az ezred 230 dollár költséggel kinyomtatta a Markforged Onyx anyagból készült fedelet, majd egy másikat 17-4PH rozsdamentes acélból a Metal X fémnyomtatón 800 dollárért. Csak ezzel az alkalmazással az ezred 244 000 dollárt takarított meg.

 

 

Az ezred jelentős időt és pénzt takarított meg a Markforged 3D nyomtatókkal, ugyanakkor kevesebb alkatrészből elkészítve egyszerűsítették a búvónyílás fedelet is. Ez most egy kisebb súlyú, egyszerűbb termék – a korábbi kialakítás tíz alkatrészből állt, a jelenlegi csak négyből. A kiképzőbázis továbbra is folytatja a szerszámok és szerelvények, valamint a hagyományosan hosszú átfutási idővel rendelkező, kis sorozatban gyártott alkatrészek nyomtatását, hogy katonáik megfelelően kihasználhassák a központ erőforrásait.

 

A nyomtatók mellett az Eiger – a Markforged nagy tel-jesítményű, felhőalapú szeletelő szoftvere – is hasznos volt az ezred és a katonák számára, lehetővé tette az egység számára, hogy geometriai szempontból összetett alkatrészeket hozzon létre, amelyek elég tartósak a terepi használathoz. Míg más additív gyártási szoftverplatformok szabad kezet adnak a hőmérséklet és a sebesség megválasztásában, az Eiger optimalizált, automatikus megközelítést alkalmaz, amely egyszerűsíti a felhasználók munkáját és a Markforged gépekkel együttműködve magasabb minőségű alkatrészeket eredményez. Az amerikai hadsereg Eiger szoftvert és Markforged nyomtatókat használt a COVID-19 világjárvány idején is az egyéni védőeszközök nyomtatásához.

 

A Markforged szoftveres megoldásai ISO/IEC 27001 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkeznek.

 

A jövő

Ez az amerikai kiképzőközpont 2020 eleje óta használja a Markforged kompozit 3D nyomtatókat, és azok bővítését is tervezi további additív gyártási képességekkel. A Markforged University szintén nagy szerepet játszik az amerikai hadsereg készültségében azzal, hogy a katonákat az additív gyártás és a Markforged platform megfelelő használatára oktatja. Az, hogy a képzést több katona is megkapta, jelentős hozzáadott értéket jelent az Egyesült Államok számára, mivel a Markforged technológia optimális használatának megfelelő ismerete nélkül a csapat nem biztos, hogy olyan hatékonyan tudna alkatrészeket tervezni az additív gyártáshoz. A Markforged technológia használata a kiképzőközpontban katalizátorrá vált más hasonló központok számára az Egyesült Államokban, akik azért látogatnak el ide, hogy képet kapjanak a rendszer lehetőségeiről.

 

További katonai alkalmazási példákért látogassa meg honvédelmi 3D nyomtatás és szkennelés gyűjtőoldalunkat!

 

 

 


 

Találja meg az Ön alkalmazási területén legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

 

freedee ultimaker hivatalos partner Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

  0