Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn

Idén szeptemberben Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést indít Gödöllőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézete. Ezáltal a fővároshoz igen közeli lehetőséget nyújt az innovatív, jövőálló tudást adó képzés elvégzésére.

 

MATE Műszaki Intézet

 

Az additív gyártástechnológiák ipari alkalmazásának exponenciális térhódítása az utóbbi évtizedben tagadhatatlan volt. Nemcsak a legjelentősebb gyártó ágazatokban, de többek között az egészségügyben, a gyógyszerfejlesztésekben, a kreatíviparban és az építészet területén is egyre nagyobb a kereslet az additív eljárásokat ismerő szakmérnökök iránt. A technológia térhódításával párhuzamosan az elérhető eljárások köre jelentősen diverzifikálódott, a 3D nyomtatható alapanyagok száma pedig robbanásszerűen megnőtt és napról napra bővül. Mindennek köszönhetően megjelent az igény a területet hitelesen és átfogóan tárgyaló, akkreditált képzési forma iránt.

 

Az additív gyártás már a legtöbb mérnökképzés tanrendjében kötelező vagy választható elemként megjelenik, azonban kifejezetten a szakterületnek dedikált, akkreditált képzést egyelőre nagyon korlátozott számban van lehetőség elvégezni. A MATE az első egyetemek között van, ahol elérhetővé vált az Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzés, amellyel a fővároshoz közeli lehetőséget nyújt annak elvégzésére. A programban a MATE szakmai partnere a több mint egy évtizednyi 3D nyomtatási és 3D szkennelési tapasztalattal rendelkező FreeDee Kft. lesz.

 

 

„Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy újabb egyetemmel dolgozhatunk együtt az additív gyártástechnológiai ismeretek hazai terjedéséért. A FreeDee indulása óta nagy hangsúlyt fektetett a tudásmegosztásra, segítettük a 3D nyomtatás általános és középiskolai terjedését, számtalan ingyenes szakmai napot szervezünk, megalapítottuk a 3D Akadémiát és a MOME-n is tartottunk témába vágó képzéseket. Így a MATE-val való együttműködés a szakirányú továbbképzésben számunkra teljesen profilba vágó, természetes továbblépés.” – mondta Szabó Péter, a FreeDee Kft. műszaki vezetője.

 

Az additív technológiai továbbképzés műszaki alapképzéssel rendelkező mérnökök számára végezhető el. A két félévet lefedő program önköltséges, levelező formában végezhető el hétvégi, péntek-szombati személyes képzési napokkal. Az érdeklődők részletesen tájékozódhatnak a FreeDee, a MATE és a felvi.hu oldalán is.

 

Felmerülő kérdések esetén keresse a hivatalos egyetemi kapcsolattartókat:

A képzés lebonyolításával kapcsolatos kérdések:
Dr. Zsidai László, egyetemi docens szakfelelős
MATE Műszaki Intézet, Gödöllő
[email protected]
tel.: +36(28)522-949

 

Szakmérnöki jelentkezéssel és pénzügyi konstrukciókkal kapcsolatos kérdések:
Éder Zsófia Hajnalka
MATE Szent István Campus Főigazgatóság
[email protected]
tel.: +36(28)522-000/3800 mellék

0