Blog

Új, ipari fém- és SLS nyomtatók a FreeDee-nél

Örömmel jelentjük be, hogy újabb két, meghatározó additív gyártás piaci kulcsszereplő rendszereivel bővül a FreeDee kínálata. A fémnyomtatási technológiák egyik legnagyobb úttörője, a Nikon SLM Solutions és az ipari 3D nyomtató rendszereket fejlesztő Prodways Group is a FreeDee-t választotta magyarországi képviseletének. Ezzel két olyan újabb, nagy múltú 3D nyomtató márkával dolgozhatunk mostantól együtt, amely a legmagasabb elvárásokat támasztó, ipari additív gyártási igények kiszolgálására fókuszál.

 

A FreeDee-ben több mint egy évtizede dolgozunk az additív gyártás és 3D szkenner technológiák hazai népszerűsítésén professzionális szolgáltatásokat és eszközöket szállítva iparágak széles skálájának, a mérnök stúdióktól az oktatási szektoron át a legnagyobb autógyárakig. 2020 júliusától az Admasys International cégcsoport tagjaként regionális szintre lépett a működésünk: testvérvállalatainkkal együtt teljes körű 3D technológiai szolgáltatásokat nyújtunk már nemcsak Magyarországon, hanem Csehországban, Szlovákiában és Romániában is. A most bemutatott új márkák mostantól a magyar mellett a cseh és a szlovák iroda kínálatában is elérhetővé válnak.

 

Nikon SLM Solutions, úttörő a fémnyomtatásban

A Nikon SLM Solutions a világ legfejlettebb lézerolvasztásos, porágyas fémnyomtató berendezéseit gyártja már évtizedek óta: a technológia elnevezése (Selective Laser Melting) is tőlük ered. Nem titok, hogy a Nikon SLM fémnyomtatók magasabb árkategóriába esnek, azonban a páratlan minőséget, ipari ismétlőképességet és a legmagasabb szintű szakmai támogatást sehol sem adják olcsón. A cég úttörő a több lézeres megoldások területén is: a legújabb NXG XII 600 és 600E fémnyomtató rendszerük egyedülálló módon már 12 lézerrel dolgozik egyszerre.

 

NXG XII 600 fémnyomtató, a világ leggyorsabb fémnyomtatója

 

Az SLM Solutions 2007-ben telepítette első fémnyomtatóját, ma már több mint 650 darab van belőlük szerte a világon, többek között magyarországi autógyárban és fogtechnikában is üzemel SLM berendezés. A fémek 3D nyomtatása mellett a cég alapanyagok, fémötvözetek fejlesztésével és folyamatok validálásával, minősítésével is foglalkozik, amellyel felhasználó partnereik sikeres alkalmazásait segíti. Aki a Nikon SLM Solutions berendezéseit fontolgatja vagy mellettük dönt, biztos lehet abban, hogy a gyártóra minden kérdésben és kihívásban számíthat, egyúttal a legmagasabb szintű szakmai támogatáshoz férhet hozzá.

Nyomtatott rakétahajtómű alkatrész rácsszerkezetű hűtőjáratokkal

 

Prodways Group, élvonalbeli ipari 3D SLS nyomtatás

A Prodways Group az ipari 3D nyomtatási technológiák specialistája, történetük szintén a 90-es évekig nyúlik vissza. Kínálatukban fémnyomtató, SLA nyomtatók és az ékszerészeket célzó viasznyomtató is elérhető, azonban a mi érdeklődésünket elsősorban az ipari SLS nyomtatóik keltették fel. A Prodways ProMaker P sorozatú SLS 3D nyomtatók a legkorszerűbb képességekkel rendelkeznek a gyors prototípus készítéshez és tömeggyártáshoz egyaránt, miközben egyedülálló módon a gyártói anyagok elérhetőségének ellenére nyílt paramétereket és alapanyagrendszert kínálnak.

 

Prodways SLS 3D nyomtatóval készült PP alapanyagú tartály

 

A partnerségnek köszönhetően az eddig is színes kínálatunk prémium minőségű, egyben nyílt alapanyagrendszerű, ipari SLS 3D nyomtatókkal bővül.

 

Merre tart az additív gyártás piaca?

A portfólió bővítéssel a FreeDee és egyúttal az Admasys International csoport egyik elsődleges célja, hogy a kelet-európai régióban működő vállalkozások kiemelkedő minőségű, ipari szelektív lézerszinterezéses polimer és fémnyomtatók szélesebb kínálatához férjenek hozzá. A szélesebb kínálat a célnak megfelelőbb berendezések választását, magasabb szintű alkalmazások megvalósítását és gyorsabb megtérülést tesz lehetővé a technológiába fektető vállalatok számára.

 

„A FreeDee-nél a legjobb technológiai megoldások felkutatása és a szakmailag előremutató együttműködésekre való törekvés hajt bennünket. A cég életének első felében az asztali megoldások népszerűsítésére fókuszáltunk, ahonnan hatalmas utat tettünk meg az olyan kiemelkedő technológiai színvonalú márkák értékesítési jogának kiérdemléséig, mint a Nikon SLM vagy a Prodways. Ez a fejlődés számunkra teljesen organikus és magától értetődő volt. Folyamatosan növekvő csapatunk az elmúlt 11 év alatt gyűjtött tapasztalatoknak és a gyártók alapos képzéseinek köszönhetően szakmailag maximálisan felkészült a feladatra.” – meséli Koperniczky Ferenc, a FreeDee Kft. ügyvezető igazgatója – „Készen állunk arra, hogy új utakon navigáljunk és a legnagyobb szereplőkkel közösen alakítsuk a 3D technológia jövőjét a kelet-európai régióban.”

 

Ez a lépés azért is időszerű, mert a piaci trendek alapján a legnagyobb gyártók egyre intenzívebben támaszkodnak az additív eljárásokra. Egyre többen építik be az additív technológiát az eddigi munkafolyamatokba, kombinálják azt a hagyományosabb gyártófolyamatokkal, mert egyre komolyabb feladatokat szeretnének ezen az úton megoldani. Ennek köszönhetően az iparban, a gyárakban napról napra jobban keresik a magasan automatizált, termelékeny 3D nyomtató megoldásokat.

 


 

 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

   

  0