Nagy formátumú WEBER additive granulátumos 3D nyomtató rendszerek

A németországi WEBER a világszerte népszerű, kiváló minőségű gépeiről híres. Közel 60 évnyi műanyag extrudálási tapasztalatukra támaszkodva 2019 óta nagy építési térfogatú, granulátumos 3D nyomtató rendszereket is fejlesztenek és gyártanak. A WEBER additive 3D nyomtatók Magyarországon a FreeDee kínálatában elérhetők.

 

A WEBER additive üzletág a karteziánus rendszerű 3D nyomtatóktól, a robotrendszereken át a hibrid technológiáig kínál granulátummal dolgozó megoldásokat. Nagy formátumú 3D nyomtatóikat nagy volumenű és összetett szerkezetek gyártására használják különböző területeken, mint az autóipar, az építészet, a design, a repülőgépipar, az olaj- és gázipar, valamint a gép- és szerszámgyártás. Legyen szó robusztus prototípusokról, szerszámokról, bútorokról, gyártósablonokról vagy egyedi tervezési elemekről – a WEBER rendszerei sokféle gyártási kihívásra választ nyújtanak. A kelet-európai régióban már több rendszer kiválasztásában, tesztelésében és telepítésében is segédkezett a WEBER hivatalos partnere, az Admasys International cégcsoport, amelynek a FreeDee Kft. a magyarországi lába.

 

YouTube player

 

Granulátum alapú additív gyártás nagy projektekhez

A WEBER additive szerszám nélküli, közvetlen pellet extrudálási megoldása, a “fused granular fabrication” (röviden FGF) a szélesebb körben elterjedt 3D nyomtatási technológiáknál is környezetbarátabb és gazdaságosabb. A pellet extruderes 3D nyomtató rendszereik ugyanazokat a granulátumokat használják fel alapanyagként, mint a hagyományos fröccsöntőgépek. A megolvasztott műanyag pelleteket egy fúvókán keresztül fekteti le a nyomtató, rétegenként felépítve a háromdimenziós tárgyat. Újrahasznosított granulátum felhasználásával még tovább csökkenthető az additív gyártás amúgy is alacsony környezeti terhelése és erőforrás-takarékos, körforgásos termelés valósítható meg.

 

A granulátumos 3D nyomtató technológia szükségtelenné teszi az olyan feldolgozott, drágább alapanyagokat, mint a filamentek és a nyomtatóporok. Ez számos előnnyel jár. Az extruder nagy feldolgozási sebessége gyorsabb nyomtatást tesz lehetővé, ugyanakkor a granulátum utánozhatatlanul költséghatékony alapanyag, amelyből különböző színek és ügyfélspecifikus anyagkeverékek is gyorsan és költséghatékonyan megvalósíthatók.

 

 

 

Változatos WEBER additive granulátumos 3D nyomtató rendszerek

A WEBER additive szoros partneri együttműködéseire támaszkodva a hagyományosnak mondható 3D nyomtatók mellett hibrid és robotkaros megoldásokat is kínál. A gyártó minden esetben szorosan együttműködik a felhasználókkal a személyes igényekre konfigurált, optimális megoldás összeállításában.

 

A DX sorozat hozzávetőlegesen 2,5 köbméteres építési térfogatú, granulátumos 3D nyomtatókat takar aktívan fűtött munkatérrel és akár 280 °C -ig fűthető nyomtatótálcával. Így nem csak nagyméretű tárgyak gyártására, hanem azok műszaki polimerekből történő nyomtatására is alkalmas.

 

A HybriDX-LT és a HybriDX-Pro additív és forgácsoló rendszereik nyomtatás után az alkatrészek kritikus vagy teljes felületét CNC megmunkálással képesek tökéletesíteni helyben, ugyanazon a gépen.

 

A WEBER legrugalmasabb megoldása, a robotkaros DXR 3D nyomtató rendszer egy rendkívül moduláris és igény szerint konfigurálható additív gyártórendszer, amely teljes mértékben igazodik a felhasználóhoz és projektjeihez. A többtengelyes gyártás ráadásul lehetővé teszi a nem sík felületre való 3D nyomtatást is.

 

Tovább a WEBER additive nagy formátumú 3D nyomtatókhoz >>

 

granulátumos 3D nyomtató robotkar

 

Segítség az additív gyártás bevezetésében

A WEBER Additive és a FreeDee Kft. már több ezer vállalatnak segített az elvárt megtérülési számokat is meghaladó technológia kiválasztásában és az additív gyártás sikeres bevezetésében. A hatékonyabb, gyorsabb folyamatoknak és a megspórolt kiadásoknak köszönhetően hónapokon belül megtérülhet a 3D nyomtatásra fordított befektetés még ilyen nagyméretű rendszerek esetében is. Ennek azonban feltétele a választott berendezés hosszú távú, ipari terhelhetősége és ismétlőképessége, a WEBER neve pedig garanciának számít a megbízható működésre és gyártói támogatásra. Amennyiben szeretne többet megtudni, tesztelné vagy megtekintené a WEBER megoldásait, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 


 

 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

   

   

  0