meltio robot cell fémnyomtató bemutató

A Meltio új fémnyomtató robotcellát dobott piacra

A Meltio, a huzalos DED fémnyomtató megoldásokat gyártó cég bemutatta Meltio Robot Cell nevű kulcsrakész, robotkaros munkaállomását. A Meltio célja a Robot Cell állomással, hogy biztonságosabb, megbízhatóbb és nagy pontosságú módon növelje az ipari robotkar teljesítményét azáltal, hogy a teljes fémnyomtatási folyamatot vezérli, amit a nemrégiben elindított szeletelőszoftver, a Meltio Space is támogat.

 

A spanyol multinacionális vállalat, mint a szabadalmaztatott Directed Energy Deposition (DED) 3D fémnyomtatás technológia fejlesztője és gyártója célja, hogy megbízható megoldást nyújtson a Meltio fém 3D nyomtatási megoldásainak széleskörű alkalmazásához. A Meltio technológiája már korábban is elérhető volt robotkarra vagy CNC-be integrálható megoldásként, azonban a Meltio Robot Cell előtt nem volt plug & play integrációs megoldásuk.

 

 

A Meltio Wire DED fémnyomtatók a felrakó hegesztő gépekhez hasonló elven működnek. Fémhuzalt húznak be, amit lézerrel olvasztanak meg és így helyezik egymásra gyakorlatilag a hegesztési varratokat az alkatrészek felépítéséhez. Elsősorban nagyméretű és gyorsabb fémnyomtatási feladatokhoz, például near net shape gyártmányokhoz használják, ahol jelentősen csökkentik a költségeket és javítják a gyártási folyamatokat. Az új Meltio Robot Cell rendszer lehetővé teszi a szabványos fém 3D nyomtatást egy munkaasztalról kiindulva, valamint meglévő alkatrészek javítását, felújítását vagy kiegészítését is.

 

YouTube player

 

 

A Meltio Robot Cell nyílt hardverplatformmal rendelkezik, azaz lehetővé teszi, hogy bármilyen márkájú robotkarra integrálható legyen a 3D fémnyomtató fej, de mostantól a gyorsabb és jobb felhasználói élmény érdekében a szabványosítást, a Meltio Robot Cell megoldást javasolják. A kulcsrakész rendszerrel így bármely vállalat könnyedén beépítheti a robotkaros 3D nyomtatott alkatrészgyártást a termelési folyamataiba.

 

A Meltio Robot Cell jelentős nyomtatási térfogata, ismétlőképessége, automatizációs, monitoring és biztonsági funkciói mind alkalmassá teszik a munkaállomást a folyamatos, ipari termelésre. A Meltio Robot Cell plug & play rendszernek készült, egyetlen elektromos tápegységgel és inert gázellátással, valamint már többféle robotkar típussal tanúsított és tesztelt rendszerként érhető el. Amennyiben egy adott robotkarra még nem készült el az integráció, azt a Meltio vállalja a megrendelőknek.

 

Meltio Space, a Meltio Robot Cellt támogató szoftver

 

Alejandro Nieto, a Meltio motor termékmenedzsere a következőket mondja: „A Meltio fő elkötelezettsége a Meltio Robot Cell elindításával az, hogy az összes iparág számára lehetőséget biztosítson a teljes gyártási folyamat kezelésére fém 3D nyomtatási technológiánk segítségével, amely egy Meltio fejből áll, amely egy robotkarral és biztonságos környezetben, hogy csak alkatrészeket gyárthassunk.

 

„Ez az új hardverrendszer lehetővé teszi, hogy az ügyfél egy használatra kész cellát kapjon a robotizált fémnyomtatáshoz, megszüntetve az egyedi integrációs folyamat akadályát és a hosszú átfutási idejét.” – Alejandro Nieto, a Meltio termékmenedzsere.

 

A Meltio Robot Cell működési protokollt is biztosít az ipari ügyfelek számára. A jelenlegi piacon elérhető kínálathoz képest az ára is nagyon versenyképes, 300 000 dollár alatt van. A Meltio 2023-ban 4-6 hétnél nem hosszabb átfutási idővel kínálja a Meltio Robot Cellt, a márka hivatalos hazai partnere a FreeDee Kft. Érdeklődés esetén, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 


 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

 

Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

  0