Blog

Itt az új ZEISS T-SCAN hawk, metrológiai kézi 3D szkenner

Az új T-SCAN hawk kézi 3D szkenner a ZEISS és GOM összefogás válasza az olyan összetett mérési feladatok széles körére, amelyeket csak a termelés helyszínén lehetséges elvégezni. A 20 mikron pontosságra képes hordozható digitalizáló rendszer, az előre telepített GOM Inspect Suite ellenőrző szoftverrel együtt rendkívül precíz 3D adatokat és megbízható mérési eredményt nyújt. Ezt a változatosan bevethető, high-tech berendezést hazánkban a FreeDee Kft. portfóliójában is megtalálhatod, ahol igény esetén kollégáinkkal tesztelhető is a T-SCAN hawk által biztosított, intuitív és gyors digitalizálási folyamat. 

 

 

Sokoldalú digitalizálás még nehezen hozzáférhető felületek esetén is

A T-SCAN hawk 3D lézerszkenner a ZEISS és GOM cégek által létrehozott HandsOnMetrology szkennercsalád leginkább mobil, kézi tagja. A digitalizálás megkezdéséhez mindössze a szenzorra és egy laptopra van szükség a helyszínen. A hordozhatóságon túl olyan hasznos funkciókkal bír, mint a két különböző lézer forrás és a három szkennelési mód, valamint a nagyméretű tárgyak pontos méréséhez elengedhetetlen, beépített fotogrammetria. Az integrált fotogrammetria rendszernek köszönhetően lehetséges a nagyméretű, nehezen mozgatható tárgyak nagypontosságú, helyszíni digitalizálása is. 

 

 

 

 

 

A kétféle fényforrással, kék és vörös lézerrel változatos geometriájú és anyagú tárgyak, akár mély zsebek és zsákfuratok is szkennelhetőek. A három digitalizálási mód lehetővé teszi a legtöbb szkennernek kihívást jelentő sötét vagy fekete színű, nehezen hozzáférhető vagy részletgazdag és csillogó objektumok rögzítését is. A felhasználó felvétel közben is igény szerint váltogathat a szkennelési módok között a kézi eszközön elhelyezett gombok segítségével, ezáltal az összetett geometriájú vagy többféle anyagminőségű tárgyak szkennelése is sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

 

 

Gyártási, ellenőrzési és karbantartási feladatokra fejlesztve

 

Egy metrológiai kézi szkenner igen hasznos eszköz például kopások és sérülések vizsgálatához, ellenőrzéséhez, valamint kész alkatrészek, termékek CAD adatokkal való összehasonlításához.
A T-SCAN hawk így képes megkönnyíteni a karbantartási, javítási és alkatrészpótlási folyamatokat is. Az olyan alkalmazási lehetőségekre, mint a 3D nyomtatás, gyors prototípusgyártás, és visszamodellezés szintén tökéletes megoldást kínálnak a ZEISS és GOM sokoldalú, HandsOnMetrology 3D szkennerei. 

 

 

A T-SCAN hawk mellett, mostantól a HandsOnMetrology teljes portfólióját forgalmazzuk, beleértve az ipari strukturált fény szkennereket, az ATOS Q-t, és a legújabb, telepített GOM SCAN 1-et is. A HandsOnMetrology szkennerekkel mind az adatrögzítés, mind a mérés és ellenőrzés a szintén metrológiai minősítéssel bíró GOM Inspect Suite szoftverben történik, ami magától értetődővé, kiszámíthatóvá és gyorssá teszi a munkafolyamatot. A  T-SCAN hawkkal és a többi HandsOnMetrology berendezéssel egyértelműen a minőségellenőrzési feladatok területén szeretnénk kompromisszummentes megoldásokat kínálni.

 

 


 

Számos beépített vizsgálati funkció 

 

A GOM, mint a metrológiai 3D szkennelés specialistája, GOM Inspect szoftverével számos iparágban all-in-one sztenderddé vált. Az átfogó program, a szkenneléstől a jegyzőkönyvek elkészítéséig, a teljes munkafolyamatot a lehető legkönnyebbé teszi minden felhasználó számára. Már a szoftver díjmentes verziójában is elérhető számos vizsgálati funkció, a professzionális modul pedig teljeskörű adatelemzést és sablon opciókat is kínál. Innen letöltve Ön is tesztelheti a professzionális szoftver próbaverzióját és tesztelheti az egyes funkciókat 30 napig ingyenesen. 

A professzionális, kézi 3D szkennerek szakértője

Mi itt a FreeDee-nél  több, mint 5 éve dolgozunk professzionális, metrológiai kézi és telepített 3D szkennerekkel, amelyek közül hosszú távon az Artec 3D szkennerek mellett tettük le a voksot. Ma már az összes kézi Artec 3D szkenner, az Eva, a Space Spider és a teljesen vezetéknélküli Artec Leo is tesztelhető nálunk, valamint bérmunkát is vállalunk a hordozható berendezésekkel. Az elmúlt évben két fronton is bővítettünk, így a belépő kategóriában a Shining 3D eszközeivel, míg high-end, metrológiai területen a ZEISS-GOM HandsOnMetrology szkennerekkel bővült a kínálatunk. A legújabb HandsOnMetrology szkennereket precíz mérési eredményeik, piacvezető minőségük, rugalmas bevethetőségük és könnyű használatuk emeli ki a hasonló berendezések közül.

Az átfogó portfóliónknak köszönhetően a szakembereink minden esetben a tervezett felhasználás és egyéni igények alapján tudnak kézi 3D szkennert javasolni, ráadásul az eszközök kipróbálásának lehetőségét is biztosítjuk.

 

Amennyiben érdeklődik a kézi 3D szkennerek képességei iránt, kérjen díjmentes bemutatót a szakértőinktől!

 

 

 

0