Új Formlabs termékek: polipropilén SLS alapanyag és SLA műgyanta adagoló rendszer

Alig kezdődött el az új év, máris új termékekkel bővítik kínálatukat a 3D nyomtató gyártók, de legalábbis a Formlabs-nál biztosan nem lassítottak. A piacvezető gyártó január 9-én új, polipropilén nyomtatóport mutatott be a Form Fuse 1+ SLS nyomtató rendszerhez. A hírnek biztosan sok ipari felhasználó örül, hiszen a PP a világ egyik legnépszerűbb műanyag alapanyaga.

Ezzel egy időben a márka sztereolitográfiás nyomtató felhasználói pedig az új, nagykiszerelésű műgyanta adagoló rendszert üdvözölhetik, amely tovább optimalizálja az amúgy is minimális manuális beavatkozást igénylő SLA munkafolyamatot.

 

2024 egyik fő trendje: automatizáció

A professzionális célra fejlesztett 3D nyomtatók piacának egyik fő aktuális trendje a magas szintű automatizálás, ezzel együtt a manuális beavatkozás igényének minimálisra csökkentése, hogy a felhasználó szakemberek a magas hozzáadott értékű, kreatív feladatokra fókuszálhassanak. A tavaly bemutatott, az asztali SLA sorozatgyártást vezérlő Form Auto szintén ebbe a trendbe illeszkedik.

Form Auto rendszerrel szerelt Form 3+ nyomtatófarm

 

Új polipropilén nyomtatópor a Form Fuse 1+ 30W rendszerhez

A PP alkatrészek igény szerinti gyártása gyorsabb és költséghatékonyabb piacra lépést tesz lehetővé. A polipropilén alkatrészek jól bírják a sorozatos hajlítást és igénybevételt, a nyomatok is vízzáróak és magas vegyszerállósággal rendelkeznek. A prototípusok és a nagy volumenű fröccsöntés előtti sorozatok a végtermékkel megegyező alapanyagából való 3D nyomtatása pedig hatékonyan simul a tömeggyártási folyamatok előkészítésébe. A Form Fuse 1+ 30W nyomtatóhoz kínált alapanyagok köre a Formlabs polipropilén nyomtatóporral hat népszerű anyagra bővült.

 

Formlabs PP nyomat

 

Műgyanta adagoló rendszer Form 3+ és 3L nyomtatókhoz

A Formlabs márkájú SLA nyomtató felhasználók tovább növelhetik a hatékonyságot a ritkább alapanyag tartály cserék és a nagyobb kiszerelésű műgyanta körülbelül 20%-kal alacsonyabb ára révén. A Formlabs Resin Pumping System elnevezésű műgyanta adagoló rendszer a Form 3+/3B+/3L/3BL nyomtatók kiegészítője, amely 5 liter alapanyag folyamatos, automata utántöltéséről gondoskodik az eddigi 1 literes kiszerelések alternatívájaként. Az 5 literes kiszerelés először a legnépszerűbb alapanyagokból vált elérhetővé: Draft V2, Grey, Clear, Model és Tough 2000 műgyanták.

 

 


 

 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

   

  0