Blog

Támogatási lehetőség 3D nyomtató beruházására!

Összesen 5 milliárdos keretösszeg kerül kiosztásra hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások számára, az adott településtől függően 70 vagy 100%-os vissza nem térítendő támogatásként.  A települések listája itt található.

 

Nem kevesebb, mint 162 meghatározott településről pályázhatnak olyan mikro- és kisvállalkozások, amelyek rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel.

 

 

Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege:

 

  • a Felhívás 1. számú mellékletben felsorolt településeken min. 2.000.000 Ft, max. 10.000.000 Ft

 

  • Felhívás 2. számú mellékletben felsorolt településeken min. 10.000.001 Ft, max. 60.000.000 Ft

 

Már a minimum támogatás is elegendő egy professzionális asztali 3D nyomtató beszerzésére, azonban a pályázat akár átfogó 3D nyomtató és szkenner laborok létrehozására is alkalmas az adott igénytől függően.

 

 

Támogatható tevékenység:

A projekt elszámolható összköltségének legalább 50%-át kötelezően új eszközök, gépek beszerzésére avagy új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására szükséges elkölteni valami a vállalkozói tevékenység végzésével összefüggő ingatlan beruházására. 

 

Hála a kézi 3D szkennerek gyors digitalizációs folyamatának egyre nagyobb népszerűséggel bírnak a piacon, megkönnyítik és felgyorsítják a terméktervezési folyamatokat.

A jelenlegi kiszámíthatatlan helyzetben az ellátási láncunk biztosítása létfontosságú lehet egy vállalkozás életében, a házon belüli additív gyártás által igény szerint hozhatunk létre bármikor rövid határidőn belül alkatrészeket. 

Partnercégeink tapasztalatai alapján az általunk forgalmazott berendezések által gyors megtérülés érhető el, ha bővebben informálódna olvassa el egy kompozit 3D nyomtató valódi értékéről szóló esettanulmányunkat.

 

Megvalósítás:

Az adott vállalkozásnak a projektet 18 hónap alatt kell megvalósítania.

 

Időpont:

Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2021. január 19. kedd 9 órától 2021. február 18. csütörtök 12 óráig van lehetőség. 

 

Kötelező vállalások:

  • Azon mikro- és kisvállalkozások esetén, amelyek a Felhívás 1. számú mellékletében meghatározott település valamelyikén valósítja meg fejlesztését, és az igényelt vissza nem térítendő támogatás min. 2.000.000 Ft, max 10.000.000 Ft, a felhívás jelen pontja nem releváns

 

  • Egyéb esetben az a mikro-, és kisvállalkozás nyújthat be támogatási kérelmet, amely vállalja, hogy a Felhívás 2. számú mellékletében felsorolt településen működő székhelyen/telephelyen legalább 1 fővel bővíti a foglalkoztatottak számát úgy, hogy annak a támogatási kérelem benyújtását megelőző utolsó hónapra vonatkozó, adóhatósági nyilvántartásban szereplő foglalkoztatotti létszámához képest az érintett székhelyen/telephelyen a vállalkozás által foglalkoztatottak számának nettó növekedését kell eredményeznie.

 

További információ: http://palyazateu.hu/palyazatok/vallalkozasoknak/ginop-129-20

 

0