Blog

Az Artec 3D bemutatta az Artec Ray II lézerszkennert

Új, nagy pontosságú, következő generációs, nagy hatótávolságú 3D lézerszkenner, ami 10X gyorsabb, mint elődje, az Artec Ray volt.

 

Az Artec 3D, világelső 3D szkenner fejlesztő és gyártó, a mai napon bejelentette az Artec Ray II térszkennert, egy nagy pontosságú 3D LiDAR szkennert, amelyet nagyméretű tárgyak és terek digitalizálásához terveztek soha nem látott gyorsasággal és pontossággal. Ezt az úttörő 3D szkennert a Leica Geosystems-zel együttműködésben fejlesztették a Hexagon része, így mindkét iparágvezető vállalat szakértelmét és innovációját ötvözi. A teljes kupolát 1,7 perc alatt rögzíteni képes Artec Ray II 10 méterről 1,9 mm-es 3D pontossággal ideális nagyméretű objektumok és összetett jelenetek digitális ikreinek létrehozásáboz.

 

 

Az Artec Ray II adatai zökkenőmentesen kombinálhatók az Artec Studio szoftverben más Artec 3D szkennerekből származó felvételekkel. Jó párosítás például a vezeték nélküli, intuitív, kézi Artec Leo, amely nagyméretű objektumok kiemelt vagy takarásban lévő területeinek rendkívül részletes szkennelésével tudja kiegészíteni a Ray II felvételeit. A Ray II az Artec Leo-val párosítva ideális nagy tárgyak digitális ikerpárjainak létrehozására a szélturbináktól a hajócsavarokon, repülőgépeken és hidakon át a gyártósorokig, sőt bonyolult törvényszéki helyszíneken és régészeti lelőhelyeken is bevethetők.

 

Az Artec Ray metrológiai szintű pontosságot kínál: a szögpontosság 18” (0,87 mm @ 10 m) és a felvételi tartomány pontossága 1,0 mm + 10 ppm.

 

„Az Artec 3D elkötelezett amellett, hogy folyamatosan újítsa és bővítse 3D szkenner megoldásait. A Leica Geosystems-szel való együttműködésünk az Artec Ray II fejlesztése során is ezt az elkötelezettséget testesíti meg.” – mondta Art Yukhin, az Artec 3D elnök-vezérigazgatója. „Mostantól két vezeték nélküli, gyorsrögzítő 3D szkenner egyedülálló kombinációját kínáljuk: egy nagy hatótávolságút és egy kézit. Ez kiszélesíti a gyors digitalizálás lehetőségeit nagy pontosságú adatok ellenőrzéshez, visszafejtéshez, kriminalisztikai vizsgálatokhoz és valósághű digitális ikrek létrehozásához.”

 

 

Az Artec Ray II 3D szkenner automatizált, target nélküli mező regisztrációra képes, valós időben igazítja a szkeneket, valamint automatikusen képes eltávolítani a mozgó tárgyakat. Érintőképernyővel és felhasználóbarát mobil felülettel, eső és por elleni védelemmel (IP54 besorolású) rendelkezik. Az Artec Ray II robusztus, felhasználóbarát megoldás, beltéri és kültéri használatra egyaránt készen áll. A megszakítás nélküli szkennelés érdekében az Artec Ray II négy darab akkumulátorral és töltővel érkezik egy csomagban. A szkenner egyszerre két akkumulátorral működik, amelyek kikapcsolás nélkül üzem közben cserélhetők a másik kettővel. Tudjon meg még többet az Artec Ray II 3D szkennerről!

0