Artec Micro II: 5 mikron pontos automatizált 3D szkenner

Az Artec 3D, a 3D szkennerfejlesztés globális vezető vállalata bejelentette új metrológiai tárgyszkennerét, a Micro II-t. A professzionális, nagy pontosságú asztali szkenner, amelyet apró tárgyak digitalizálására terveztek, ideális számos olyan iparágban és alkalmazásban való használatra, ahol elengedhetetlen a szigorú precizitás – kis alkatrészek visszamodellezése, minőség-ellenőrzése, értékmegőrzés, kriminalisztika, ékszerészet és fogászat. Az Artec Micro II 5 mikronos pontosságával és 2 mikronos ismétlőképességével kétszer pontosabb, mint elődje, ráadásul szélesebb mérettartományt képes rögzíteni az aprótól a kézfej méretű alkatrészekig.

 

YouTube player

 

 

Rendkívül nagy pontosság XS-től S méretig

Az Artec Micro II kétszer olyan pontos, mint elődje. 5 mikronos pontosságot biztosít a minőségellenőrzési munkafolyamatokhoz szükséges szűk tűréshatárok betartásához. Az ismételhetőség is bizonyított: ugyanazon elem beolvasása ugyanazt az eredményt adja, minden alkalommal kevesebb, mint 2 mikron eltéréssel. Ez az ISO-tanúsítvánnyal rendelkező (ISO12836) asztali 3D szkenner egy újabb csúcstechnológiás tagja az Artec 3D szkennereknek.

 

 

“Az új Micro II-vel most dupla pontosságot biztosítunk, és az objektumok szélesebb méretskáláját tudjuk beolvasni, mindezt ugyanazzal az automatizált egykattintásos munkafolyamattal” – mondta Art Yukhin, az Artec 3D elnök-vezérigazgatója. “Továbbra is folytatjuk az algoritmusok fejlesztését, ahogy minden szkennerünk esetében is. Az Artec Studio szoftver következő kiadásával például azt tervezzük, hogy a HD módot hozzáadjuk a Micro II képességeinek listájához.”

 

A nagy pontosságon túlmenően a Micro II nagyobb látómezővel is rendelkezik, így a felhasználók 18,5-szer nagyobb térfogatot és azon belüli tárgyakat rögzíthetnek – akár 20 x 20 x 15 cm-es méretig.

 

 

Automatizált és gyors az Artec Studio segítségével

A Micro II teljesen automatizált és alig igényel felhasználói beavatkozást: csak egy kattintás a 3D szkennelés. Az Artec Studio szoftver algoritmusai által működtetett szkenner hatékony szkennelési útvonalat tervez és indít el, biztosítva, hogy minden szükségesszögből rögzítse az alkatrészeket. Négy darab 13 megapixeles kamera segítségével rögzíti az adatokat 1 millió számítás/mp sebességgel, 3 tengelyről mélyen belátva a lyukakba és résekbe.

 

 

“Az Artec Studio kiváló útvonal-tervezési algoritmusainak használatával a szkenner automatikusan pozícionálja az objektumot és meghatározza az ideális szkennelési pályát. Ez biztosítja, hogy az objektumot minden oldalról és minimális idő alatt rögzítse” – mondta Gleb Gusev műszaki igazgató. “A Micro II a tökéletes eszköz azok számára, akik egygombos 3D szkennelési megoldást keresnek.”

 

Felvettük az Artec Micro II-t munka közben a bemutató napján, a 2023 novemberi Formnext kiállításon:

YouTube player

 

 

Az Artec 3D professzionális szoftverének legújabb verziója, az Artec Studio 18 még magasabb szintre emeli a Micro II-vel végzett szkennelést. Gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti vagy visszamodellezheti közvetlenül a szoftveren belül, vagy továbbviheti az Artec Studio Scan-to-CAD munkafolyamatával: exportálja SOLIDWORKS vagy más CAD szoftverbe egyetlen kattintással!

 

Ezenkívül, mint minden Artec 3D szkenner esetében, az Artec Studio alkalmazásban zökkenőmentesen kombinálhatja bármely két vagy több Artec szkenner adatait, hogy teljes képet kapjon egy alkatrészről vagy teljes jelenetről anélkül, hogy korlátoznák a méretek vagy kihagyná a részleteket és a pontosságot. A szkennelt felvételek könnyen kombinálhatók nagyfelbontású fényképekkel is a hiperrealisztikus, színes modellek érdekében. HA felkeltette az érdeklődését, kérdezze csapatunkat és tudjon meg még többet az Artec Micro II 3D szkennerről!

 

 


 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D szkennert!

 

Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D szkennereket a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

  1