Blog

Ipari 3D nyomtatás körkép Közép-Európában

Egyedülálló kutatás készült a magyar, cseh, szlovák és román vállalatok körében. A Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában működő, a FreeDee Kft-t is tulajdonló Admasys International Kft. által készített kutatás számos érdekes információra mutat rá a 3D nyomtatási technológia felhasználásával kapcsolatban az érintett régiókban.

 

Letölthetők a kutatás eredményei

A közép-európai 3D nyomtatás kutatásnak dedikált aloldalunkról letölthető riportból többek között látszik, hogy a 3D nyomtatók piaca 33%-kal nő évente, miközben az ipari felhasználók többsége a középkategóriás (1600–40 000 euró összeg közötti) készülékeket preferálja. A technológiai felhasználói nagy többségükben elégedettek, a megkérdezettek pedig azt jósolják, hogy az additív gyártás alkalmazása a jövőben rohamos ütemben fog terjedni.

 

90% ajánlja a technológiát

Érdekes megfigyelés, hogy a költségeket érintő kérdéseknél főként azok a válaszadók tartják drágának ezeket az eszközöket, akik nem használják a technológiát. Az aktív felhasználók nem sokallják az árukat, hiszen tisztában vannak azzal, hogy hosszú távon számottevő megtakarításokat érhetnek el általa. Egyebek közt azért, mert nem kell leállnia a teljes gyártósornak, ha hiányzik egy alkatrész, gyorsabb a beszerzés és lényegesen kevesebb az adminisztrációs munka.

 

A kutatásból az is kiderül, hogy 3D nyomtatóját a vásárlók 70%-a rendszeresen használja, 46%-a naponta. A 3D nyomtatást már használók 90%-a másoknak is ajánlaná a technológiát, 72%-uk pedig még többet tervez fektetni a technológiába a közeljövőben. A felmérésben részt vevő cégek a 3D nyomtatás legnagyobb előnyeként a megvalósítási idő rövidülését, valamint a költségek csökkenését említették.

 

Kíváncsi a további eredményekre?

Töltse le Ön is a kutatást ezen az oldalon!

 

Amennyiben Ön is szeretné fejleszteni vállalkozását 3D nyomtatóval vagy 3D szkennerrel, keresse a 3D technológiákkal már 10 éve foglalkozó szakértő csapatunkat bizalommal! Nemcsak segítünk megtalálni az elvárásainak leginkább megfelelő berendezést, de kapcsolódó szoftvereket, kezelési tréninget, szervizt, best practice tippeket és szakmai támogatást is biztosítunk. Emellett pályázati ajánlatadásban, a pályázati anyagok előkészítésében is számíthat ránk, illetve igyekszünk szemmel tartani az éppen aktuális pályázati lehetőségeket.

3d nyomtatás riport

1