Gyors és hatékony fogászati termékfejlesztés Form 2 3D nyomtatóval

Az 1990-ben alakult Savaria-Dent Fogászati Segédeszköz Gyártó és Kereskedelmi Kft alaptevékenységei mind a fogszabályozáshoz kapcsolódnak. Alapelvük a “nyitott gondolkodás”, melynek szellemében igyekeznek minél gyorsabban reagálni a fogszabályzással kapcsolatos legújabb eredményekre, illetve saját maguk is hozzájárulnak új dolgok fejlesztésével a szakma előrehaladásához. Ennek a szellemiségnek a jegyében ismerték fel a lehetőséget a 3D nyomtatás házonbelüli alkalmazásában is, mely során először egy FDM géppel, újabban pedig egy nagyfelbontású Form 2 sztereolitográfiás 3D nyomtatóval készítenek prototípusokat, kisszériákat és fogászati modelleket. Buella Zsoltot, a Savaria-Dent műszaki ügyintézőjét kérdeztük.

 

Mikor láttátok meg a 3D nyomtatásban rejlő üzleti lehetőséget?

A 3D nyomtatásban rejlő lehetőségek régóta ismertek a fogászat területén, szakmai folyóiratokban és kiállításokon találkoztunk először a technológiával. Mivel cégünk számára fontosak a folyamatos fejlesztések és újítások, kézenfekvő volt, hogy alkalmaznunk kell a technológiát. Első lépésként egy PLA szálas 3D nyomtatót vásároltunk prototípusok elkészítésére, de annak pontossága nem felelt meg az elvárásainknak. Miután bemutattátok nekünk a Form 2-t nem volt kérdés, hogy ez a nyomtató az ésszerű választás a jelenlegi céljaink eléréséhez.

 

 

Milyen feladatokhoz veszitek igénybe a Formlabs 3D nyomtatójának képességeit?

A Form 2 feladata elsősorban az általunk fejlesztett eszközök prototípusainak nyomtatása, emellett a múlt héten rendeltünk a Durable anyagból, mert egy kisebb darabszámban készülő termékünkhöz 2 alkatrészt ezzel fogunk elkészíteni. Tapasztalatom szerint nagyon pontos és megbízható eredményt érhetünk el a Form 2-vel. Esetenként fogászati modelleket is nyomtatunk vele, bár a modellenkénti 100-120 ml-es anyagfelhasználás nem mindig gazdaságos. A PreForm program nagyon jól használható, csak az üreges nyomtatás automata lehetőségét hiányolom az alapanyagspórolás végett.

 

Hogyan változott a fejlesztés költsége a 3D nyomtatással? 

A Form 2 előtt a fenti alkatrészeket kézzel öntötte egy kolléga. A CAD modellekből öntőformákat készítettünk forgácsoló gépeken, az így kapott formákat műgyantával kiöntve megkaptuk a tervezett prototípust. Ebben nagy volt a hibalehetőség, a végeredmény sem volt mindig tökéletes, időigényes és költséges folyamat volt, mellyel szemben a 3D nyomtatás sokkal gazdaságosabb. Habár a Form 2 alapanyagok ára elég magas az öntés alapanyagához képest, az idő ráfordítás és a pontosság életképes alternatívává teszi a technológiát.

 

Tehát van egy FDM gépetek is. Milyen munkákhoz használjátok most, hogy a Form 2 is csatlakozott hozzá?

Igen, egy Prusa i3-as nyomtatónk is van. Egyszerű feladatokra a mai napig használjuk gazdaságossága miatt (pl térelválasztók nyomtatása), ez a gép egy éve van meg. A Form 2 sokkal egyszerűbben használható, lényegesen pontosabb és reményeink szerint a Durable alapanyaggal hosszú távon használható alkatrészeket kapunk. 

 

Durable műgyanta a polipropilán tulajdonságaival

A Durable alapanyag ideális hajlékonyabb, nagyobb fizikai terhelésnek kitett tárgyak 3D nyomtatásához

 

Láttam, hogy kurzusokat is szerveztek. Esetleg már a 3D nyomtatás is kap szerepet az oktatásaitok során?

Igen, a nyár folyamán indítunk olyan kurzust, ahol szerepet kap a 3D nyomtatás, és a későbbiekben rendszeresen szeretnénk ilyeneket szervezni. Nagy az érdeklődés a téma iránt.

 

 

Mik a jövőbeni terveitek a 3D technológiákkal? 

További prototípus fejlesztések, kis méretű alkatrészek “sorozatgyártása”, fogászati felhasználás. A technológiához kapcsolódó megoldások elterjedésével valószínűnek tartjuk a bővítést, új gépek beszerzését. Használunk fogászati 3D szkennert is, a szkennelt állományt az orvos kérésére kinyomtatjuk és elküldjük. A modellek szkennelésével megtakarítható a raktározás költsége, ezt a lehetőséget is szeretnénk megismertetni a partnereinkkel.

0