Bővítse 3D nyomtatási képességeit sztereolitográfiával!

Számos vállalkozás épít a műanyagszál-olvasztás (FDM) és a sztereolitográfia (SLA) egymást kiegészítő képességeire, és együtt alkalmazza a két 3D nyomtatási technológiát. A két eljárás kombinációja alkalmat ad arra, hogy mindkét technológia előnyeire építve teljeskörűen kiaknázzuk az olcsó prototípusgyártás, nagy felbontású, magas minőségű 3D nyomtatás, funkcionális és szerteágazó alapanyagfelhasználás lehetőségeit.

EN Email header - Impeller

Növelje most 3D nyomtató kapacitását csökkentett árakon!

A Formlabs év végi akciójának köszönhetően az FDM nyomtatóval már rendelkező partnereink számára 400 Euró kedvezményt vagy 1 l ingyenes Draft műgyantát tudunk biztosítani a gyártó legújabb SLA gépe, a Form 3 megrendelése esetén!

Az FDM és SLA technológia együttes elérhetősége
a 3D nyomtatás szélesebb alkalmazására ad lehetőséget

Tökéletes felületi minőség

A sztereolitográfia tökéletes választás olyan alkalmazásokra, ahol a részletesség, pontosság és a sima felület fontos tényező. Az SLA technológiát széles területen alkalmazzák a mérnöki tervezéstől a gyártásig, fogászatban, ékszerészetben, mintakészítéshez és oktatásban is, mivel részletességéről, precizitásáról és fröccsöntött felületi minőségéről ismert. A pontosságon és az alacsony súrlódáson túl a sima felületek adott esetben ergonómiailag is jobb élményt nyújtanak.

A képen látható lapátkerék Form 3 nyomtatón készült kihasználva a technológia adta pontosságot és sima felületi minőséget, míg a nagyobb méretű házat FDM nyomtatóval gyártották gyorsan, kedvező árú PLA alapanyagból.

Új alkalmazási lehetőségek és alapanyagok

Az FDM nyomtatók számos hőre lágyuló műanyaggal képesek dolgozni. A legelterjedtebb PLA-val vagy ABS-sel a legtöbb gépen lehet gyártani, azonban az olyan műszaki anyagok nyomtatása, mint például a nejlon, PC, PP, PEEK, PEI vagy a kompozitok gyakran csak professzionális FDM nyomtatókkal dolgozhatók fel. Bármilyen FDM géppel rendelkezzen is, az SLA elérhetősége biztosan hozzá fog tudni adni az elérhető anyagtulajdonságokhoz. A Formlabs alapanyagai között van rugalmas, kemény, üveggel vagy kerámiával dúsított, ütésálló és magas hőállóságú (239 °C) is. Újdonság lehet az FDM technológia után az is, hogy sztereolitográfiával víztiszta prototípusok gyártása is lehetséges.

A képen látható turbina a Formlabs Durable műgyantájából készült, hogy kihasználja az anyag ütésállóságát és alacsony súrlódását.

Összehasonlítás

Minden 3D nyomtatási eljárásnak megvannak a maga erősségei, gyengeségei és más-más alkalmazási területek és vállalkozások számára nyújtanak ideális megoldást. A lenti táblázat összevet néhány lényeges jellemzőt és megfontolni valót.

Érvényesítse a kedvezményt!

A nettó 400 EUR (132 000 Ft) kedvezmény vagy a díjmentes alapanyag érvényesítéséhez hitelesítse FDM 3D nyomtatóját nálunk a lenti adatok megadásával! Egyik munkatársunk hamarosan kapcsolatba lép Önnel, és segít a következő lépésekben.

1. LÉPÉS

Hitelesítse FDM nyomtatóját a lenti űrlap kitöltésével!

2. LÉPÉS

Várja meg visszaigazolásunkat a géptípus alapján érvényesíthető kedvezményről: 1l Draft műgyanta vagy nettó 400 Euró (132 000 Ft) kedvezmény!

3. LÉPÉS

Legkésőbb 2019. december 18-ig döntsön a rendelésről és érvényesítse nálunk kedvezményét!
Töltsön fel egy fényképet, amelyen az FDM nyomtató szériaszáma olvasható!