Hogyan 3D modellezzünk lézeres szinterezésre szánt fém alkatrészeket?

Falvastagság:

Minimum 1 mm, de ideálisabb az 1,6 mm-es és az a feletti falvastagság.
A megfelelő falvastagság biztosítja a nyomtatandó munkadarab stabilitását, illetve csökkenti a törékenységét. A támaszték biztonságos eltávolíthatóságához és az utólagos felületkezelés minőségi kivitelezhetőségéhez is érdemes az ajánlott falvastagság feletti méretekkel dolgozni.

Falvastagság vékony, hengeres testek esetén:

A minimum falvastagság vékony, hengeres formák modellezésekor minimum 1,5 mm, ideális esetben 2 mm.
A megfelelő vastagságú rácsszerkezetek lehetővé teszik a támaszanyag biztonságos eltávolítását.

Kiemelkedő részletek:

0,4 mm a kiemelkedések minimum magassága, a minimum szélessége pedig 0,5 – 0,8 mm.
Általában feliratok, logók elhelyezésekor találkozunk összetett, részletes kiemelkedő formákkal. A felület felszínéből kiemelkedő formák minimum méretei a megfelelő minőségű kivitelezéséhez szükséges méretek.

Bemélyedő részletek:

A megfelelő minőségű kivitelezéshez 0,4-0,6 mm minimum szélesség, 0,5-1 mm minimum mélység szükséges, amennyiben a forma besüllyed a felület felszínéhez képest.

Kivezető nyílások:

Üreges testek modellezése során gondolni kell a kivezető nyílások kialakítására is. Elegendő 2-4 mm közötti átmérőjű nyílásokat tervezni a modellre.
Mivel a lézeres szinterezés során a 3D nyomtató finom porrétegeket fektet le, és ebből készíti el a modell adott szeletét lézeres olvasztással, ezért a modell belsejében fel nem használt fémpor maradhat. Ez a felesleges por növeli a modell súlyát, illetve a 3D nyomtatás költségét is. Az üreges formák esetén ezért a belső, fel nem használt anyag eltávolítására kivezető nyílásokat kell biztosítani. Ideálisabb inkább kettő vagy több kivezető nyílást elhelyezni egy testen. Amennyiben pedig csak egyet tervezünk, akkor az inkább nagyobb kell legyen. Javasolt még a nyílásokat a felületek közepének közelébe tervezni, mert az élek, sarkok közelébe elhelyezett kivezető nyílásokon keresztül nagy eséllyel nem minden por anyag tud távozni.

Részek távolsága:

Minimum 0,6 mm.
Egymás mellett található falak, rácsok vagy modellrészletek között is tartani kell egy minimum távolságot. A fém megolvasztása során a 0.6mm-nél közelebbi részek nagy eséllyel összeolvadhatnak.

Tűrések összeillő alkatrészeknél:

0.6 mm
Utólag összeillesztendő alkatrészek közé tűrést kell modellezni.

További tudnivalók:
Egymásba függő alkatrészek nyomtatása lehetséges, de teljesen zárt, bennszülött testek gyártása lézeres szinterezéssel nem lehetséges.
Egy modell file egy darab összefüggő zárt testből kell, hogy álljon.
A nyomtatott tárgyakon a rétegződés látható, amit vagy utómunkával vagy textúrált felülettel lehet eltűntetni, illetve csökkenteni.
Alátámasztást igénylő formák ill. részletek felülete a támaszték eltávolítása után enyhén érdesebb lesz. Ez utómunkával szintén finomítható. A nyomtatást végző szakemberek igyekeznek a lehető legidálisabb irányból indítani a nyomtatást és így optimalizálni a szükséges alátámasztás mennyiségét.

Minden további felmerülő kérdésre szívesen válaszolunk az ajánlatadáás során az [email protected] e-mail címen!