Komplex mérési és vizsgálati feladatokra szánt 3D szkennelési megoldás

 

 

Megbízható, változatos, kompakt

 

Az ATOS Q egy mobilis és precíz digitalizálási megoldást jelent. Rugalmas 3D szkenner bonyolult mérési és vizsgálati feladatokra fejlesztve, ami számos iparág magas metrológiai igényeinek megfelel. A GOM Inspect Suite-al kombinálva egy gyors, kompakt, könnyen használható optikai 3D mérő rendszert jelent az Ön számára.

Ajánlatot kérek!
Tájékoztató letöltése!

Ipari használatra tervezve

 

 

Az ATOS Q speciálisan ipari használatra lett kifejlesztve: Használata teljes mértékben nyomon követhető mérési eredményeket biztosít nehezített terepen is. A robusztus 3D szkenner optikai és elektronikai rendszere por- és vízálló – ideálissá téve így az eszközt arra, hogy egy projekt során a tervező szobától a gyártásig megállja helyét. Ráadásul kompakt mérete és egyszerű, kényelmes kezelése abszolút tökéletes megoldássá teszik.

Piacvezető technológia egy eszközben

 

Az ATOS Q 3D szkenner minőségi információt rögzít gyorsan, precíz részletekkel, megbízható bázist nyújtva az adatok feldolgozásához. Háromszoros szkennelési elve ideális visszatükröződő felületek és horpadással rendelkező tárgyak digitalizálása során. A kék fény kiegyenlítő rendszere növeli a fény forrás erősségét és egységes fényt biztosít a projektáló egység számára.

Gyors eredmények, rendkívüli minőség

 

Az ATOS Q 3D szkenner rendkívüli minőséget biztosít Kék fény kiegyenlítő rendszere segítségével, ami gyors sebességű szegélyezett projekciót eredményez. Olyan erőteljes, hogy rövid mérési időtartamot biztosít a felhasználó számára, akár egy olyan felület esetén is, ami optikailag nem ideális. Száloptikás kábelekkel és robusztus plug-in csatlakozással ellátott ipari portok nagy sebességű adatátvitelét teszi lehetővé.

Nagy sebesség és precizitás a Blue Light Technológiával

 

Precíz mintázatot projektál az eszköz az adott tárgy felszínére, majd két kamerával történik az adatrögzítés. A GOM berendezések projekciós technológiája keskeny sávú kék fénnyel dolgozik, ami azt eredményezi, hogy a zavaró környezeti fény kiszűrhetővé válik a felvétel során.

Rendkívüli sokoldalúságával készen áll bármilyen kihívásra

 

A kompakt ATOS Q 3D szkenner hihetetlenül sokoldalú eszköz: Komplex mérési folyamatokat és vizsgálati feladatokat tud kezelni manuális és fél-automata beállításokban.

Manuális

 

Könnyű, 4 kg-os súlyának és a kompakt design-nak köszönhetően az ATOS Q 3D szkenner igen mobilis. Állványra téve, fix ponton rögzítve alkalmas kisebb méretű tárgyak digitalizálására vagy mobilis használattal a gyártásban működő berendezések 3D szkennelésére.

.

Fél-automata

 

Kombinálhatjuk használatát állvánnyal, asztallal vagy a GOM ROT 350 forgó asztallal vagy akár egy motorizációs csomaggal, így fél-automata beállítással könnyíti meg munkánkat.

Rendkívüli minőség különböző mérési méretekben

 

 

Az ATOS Q cserélhető lencséi nagy precizitású mérést biztosítanak a kis és középméretű tárgyak esetén. A legkisebbről a legnagyobb méretre való váltás  egyszerűen kivitelezhető a fix kamera pozíciónak köszönhetően.

Technikai adatok

 

Fényforrás:  LED

Pontok száma per szken: 8 millió

Ponttávolság: 0.04 – 0.15 [mm]

Munkatávolság: 490 [mm]

Szkennelési terület:  100 x 70 – 500 x 370 [mmˇ2]

Méret: 340 mm x 240 mm x 83 mm

Súly: 4 kg

Operációs rendszer: Windows 10

Felkeltette érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!