FREEDEE | Fémalkatrészek 3D nyomtatása lézeres szinterezéssel
Minőségi asztali 3D nyomtatók, eszközök és szolgáltatások. A 3D nyomtatást érintő kérdéseivel, árajánlat kérésével keressen minket bizalommal!
freedee, 3D nyomtatás, 3D print, 3Dprinting, tárgynyomtatás, szkennelés, MiniMe, MakerBot, Cube, Sense szkenner, 3D nyomtató, 3D nyomtató ár, 3D szkennelés
5483493
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483493,page-parent,page-child,parent-pageid-5482595,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Slide background

Lézeres szinterezés

Fémalkatrészek és implantátumok 3D nyomtatása

Zárványmentes, fém alkatrészek és orvosi implantátumok előállítása közvetlenül
egy 3 dimenziós CAD modellből 2-4 hetes átfutási idővel.

Fém alkatrészek és beültethetű orvosi protézisek 3D bérnyomtatása lézeres szinterezéssel

Németországi partnerünk segítségével rövid, 2-5 hetes átfutási időkkel vállaljuk CAD modellek gyártását fémek széles választékából megbízható, professzionális 3D nyomtatókon 20-100 mikron pontossággal. A lézeres szinterezési eljárás olyan úttörő additív gyártási folyamat, amely során zárványmentes fém alkatrészek állíthatók elő közvetlenül 3 dimenziós CAD modellek alapján. A technológia orvosi és ipari alkalmazása kiemelkedő.

A fémek 3D nyomtatásához alkalmazott technológia alapja a fókuszált lézerenergia. A nyomtatás során egy vagy több lézer rendkívül finom fémpor megolvasztásával hoz létre bonyolult struktúrájú funkcionális alkatrészeket, amelyek messze túlmutatnak az eddig lehetséges formai összetettségen.

A megrendeléseket Renishaw AM250 fémnyomtató gépeken kiviteleztetjük. A Renishaw gépek lézer olvasztásos technológiája egy úttörő, additív eljárás, amely magas teljesítményű optikai lézer alkalmazásával képes közvetlenül 3D CAD fájlokból teljesen tömör fémalkatrészek gyártására. A tárgyak 20-100 mikron vastagságú, különböző fémporokból olvasztott rétegekből épülnek fel egy szigorúan kontrollált nyomtatótérben. A technológiát már ma széleskörben alkalmazzák egyedi orvosi implantátumok, könnyített repülőgépipari és motorsport alkatrészek, hatékony hőcserélő alkatrészek és formakövető hőcsatornákat tartalmazó fröccsöntő szerszámok gyártására.

A gyártótechnológiák világában időről időre felbukkannak olyan úttörő, diszruptív megoldások, amelyek segítségével létező termékeinket gyorsabban, olcsóbban vagy jobb minőségben tudjuk előállítani. Akárcsak a CNC megmunkálás, a CAD/CAM vagy a lézerek megjelenése, a fém alapú additív gyártás is fel fogja forgatni az alkatrészek létrehozásának eddigi folyamatait. Mindazonáltal még ennek az útnak csak az elején járunk, amikor azok, akik mások előtt felismerik a technológiában rejlő potenciált, nehezen behozható versenyelőnyre tehetnek szert.

A fémnyomtatás jellemző alkalmazási területei:

  • gyártásra szánt prototípusok funkcionális tesztelése
  • organikus vagy rendkívül bonyolult mértani alakzatok gyártása
  • összetett fémalkatrészek kis sorozatú gyártása

Ipari alkalmazás

A fémek 3D nyomtatásának lehetősége jelentősen csökkentette a tervezés korlátait a formakövető hűtőcsatornákkal rendelkező szerszámbetétektől kezdve egészen a csúcstechnológiás alkalmazásokra jellemző kis tömegű struktúrákig. A hagyományos folyamatok és a nagy sorozatszámú termelés olyan formaalakítási korlátokat szabnak a tervezőknek, amelyek a lézeres szinterezés alkalmazásával megszűnnek. Alacsony darabszám esetén a technológia lerövidíti az átfutási időt, csökkenti a szerszámköltséget és olyan formavilágú munkadarabok legyártását is lehetősé teszi,a melyek azelőtt nem lehettek volna költség- és időhatékonyan előállíthatók.

Orvosi alkalmazás

Az ortopédiai szektor szakemberei számára a lézeres szinterezési eljárás olyan összetett mértani alakzatok és struktúrák gyártását teszi lehetővé kiváló minőségű anyagokból (például a titán), amelyek más megoldással nem vagy lassabban, drágábban, rosszabb minőségben állíthatók elő. Ebben az ágazatban az SLS technológiák alkalmazásának mára bejáratott módszerei alakultak ki, kezdve a kifejezetten az egyes páciensek számára személyre szabott kivitelben készülő csípőimplantátumoktól a CT felvételeken alapuló fogászati modelleken át a hibrid struktúrákat tartalmazó ortopédiai implantátumok nagy sorozatú gyártásáig.

Alapvető technikai információk:

3D nyomtató típusa: Renishaw AM250
Támogatott fájlformátum: .stp
Minimum befoglaló méret: 3 mm x 3 mm x 3 mm
Maximum befoglaló méret: 245 mm x 245 mm x 300 mm
Felbontás: 20-100 mikron
Tűrések: utólagos megmunkálás nélkül tizedmilliméteres, utólagos megmunkálással akár mikronos pontosság is elérhető
Választható anyagok: martenzites acél (MS1, maraging steel), rozsdamentes acél, alumínium, titán
Utómunka: támasztékok eltávolítása, hőkezelés (59 Rockwellig), utólagos szubtraktív megmunkálás (marás, szikraforgácsolás, polírozás), de tálcán szállítás is kérhető

Árajánlat kérése és átfutási idők

Az ajánlatkéréseket az arajanlat@freedee.hu e-mail címre várjuk. Mivel külföldi partnerrel, a Renishaw-val dolgozunk a megrendelések teljesítésén, ezért az ajánlatadás körülbelül egy hét alatt megvalósul, mely során az esetleges kérdéseket, felmerülő problémákat, lehetséges megoldásokat és ügyféligényeket tisztázzuk. Partnerünk nagy kapacitással rendelkezik, ezért általában rövid átfutási időkkel dolgozunk. A kivitelezés megrendelésétől számítva a teljesítés postázással együtt legfeljebb 1-4 hetet vesz igénybe.