FREEDEE | Fémalkatrészek 3D nyomtatása lézeres szinterezéssel
Minőségi asztali 3D nyomtatók, eszközök és szolgáltatások. A 3D nyomtatást érintő kérdéseivel, árajánlat kérésével keressen minket bizalommal!
freedee, 3D nyomtatás, 3D print, 3Dprinting, tárgynyomtatás, szkennelés, MiniMe, MakerBot, Cube, Sense szkenner, 3D nyomtató, 3D nyomtató ár, 3D szkennelés
5483493
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-5483493,page-parent,page-child,parent-pageid-5482595,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2,vc_responsive
Slide background

Lézeres szinterezés

Fémalkatrészek és implantátumok 3D nyomtatása

Zárványmentes, fém alkatrészek és orvosi implantátumok előállítása közvetlenül
egy 3 dimenziós CAD modellből 2-4 hetes átfutási idővel.

Fém alkatrészek és beültethetű orvosi protézisek 3D bérnyomtatása lézeres szinterezéssel

Partnerünk segítségével rövid, 2-5 hetes átfutási időkkel vállaljuk CAD modellek gyártását fémek széles választékából megbízható, professzionális 3D nyomtatókon 20-100 mikron pontossággal. A lézeres szinterezési eljárás olyan úttörő additív gyártási folyamat, amely során zárványmentes fém alkatrészek állíthatók elő közvetlenül 3 dimenziós CAD modellek alapján. A technológia orvosi és ipari alkalmazása kiemelkedő.

A fémek 3D nyomtatásához alkalmazott technológia alapja a fókuszált lézerenergia. A nyomtatás során egy vagy több lézer rendkívül finom fémpor megolvasztásával hoz létre bonyolult struktúrájú funkcionális alkatrészeket, amelyek messze túlmutatnak az eddig lehetséges formai összetettségen.

A fémnyomtató gépek lézer olvasztásos technológiája egy úttörő, additív eljárás, amely magas teljesítményű optikai lézer alkalmazásával képes közvetlenül 3D CAD fájlokból teljesen tömör fémalkatrészek gyártására. A tárgyak 20-100 mikron vastagságú, különböző fémporokból olvasztott rétegekből épülnek fel egy szigorúan kontrollált nyomtatótérben. A technológiát már ma széleskörben alkalmazzák egyedi orvosi implantátumok, könnyített repülőgépipari és motorsport alkatrészek, hatékony hőcserélő alkatrészek és formakövető hőcsatornákat tartalmazó fröccsöntő szerszámok gyártására.

A gyártótechnológiák világában időről időre felbukkannak olyan úttörő, diszruptív megoldások, amelyek segítségével létező termékeinket gyorsabban, olcsóbban vagy jobb minőségben tudjuk előállítani. Akárcsak a CNC megmunkálás, a CAD/CAM vagy a lézerek megjelenése, a fém alapú additív gyártás is fel fogja forgatni az alkatrészek létrehozásának eddigi folyamatait. Mindazonáltal még ennek az útnak csak az elején járunk, amikor azok, akik mások előtt felismerik a technológiában rejlő potenciált, nehezen behozható versenyelőnyre tehetnek szert.

A fémnyomtatás jellemző alkalmazási területei:

  • gyártásra szánt prototípusok funkcionális tesztelése
  • organikus vagy rendkívül bonyolult mértani alakzatok gyártása
  • összetett fémalkatrészek kis sorozatú gyártása

Ipari alkalmazás

A fémek 3D nyomtatásának lehetősége jelentősen csökkentette a tervezés korlátait a formakövető hűtőcsatornákkal rendelkező szerszámbetétektől kezdve egészen a csúcstechnológiás alkalmazásokra jellemző kis tömegű struktúrákig. A hagyományos folyamatok és a nagy sorozatszámú termelés olyan formaalakítási korlátokat szabnak a tervezőknek, amelyek a lézeres szinterezés alkalmazásával megszűnnek. Alacsony darabszám esetén a technológia lerövidíti az átfutási időt, csökkenti a szerszámköltséget és olyan formavilágú munkadarabok legyártását is lehetősé teszi,a melyek azelőtt nem lehettek volna költség- és időhatékonyan előállíthatók.

Orvosi alkalmazás

Az ortopédiai szektor szakemberei számára a lézeres szinterezési eljárás olyan összetett mértani alakzatok és struktúrák gyártását teszi lehetővé kiváló minőségű anyagokból (például a titán), amelyek más megoldással nem vagy lassabban, drágábban, rosszabb minőségben állíthatók elő. Ebben az ágazatban az SLS technológiák alkalmazásának mára bejáratott módszerei alakultak ki, kezdve a kifejezetten az egyes páciensek számára személyre szabott kivitelben készülő csípőimplantátumoktól a CT felvételeken alapuló fogászati modelleken át a hibrid struktúrákat tartalmazó ortopédiai implantátumok nagy sorozatú gyártásáig.

Alapvető technikai információk:

Támogatott fájlformátum: .stp
Minimum befoglaló méret: 3 mm x 3 mm x 3 mm
Maximum befoglaló méret: 245 mm x 245 mm x 300 mm
Felbontás: 20-100 mikron
Tűrések: utólagos megmunkálás nélkül tizedmilliméteres, utólagos megmunkálással akár mikronos pontosság is elérhető
Választható anyagok: martenzites acél (MS1, maraging steel), rozsdamentes acél, alumínium, titán
Utómunka: támasztékok eltávolítása, hőkezelés (59 Rockwellig), utólagos szubtraktív megmunkálás (marás, szikraforgácsolás, polírozás), de tálcán szállítás is kérhető

Árajánlat kérése és átfutási idők

Az ajánlatkéréseket az arajanlat@freedee.hu e-mail címre várjuk. Az ajánlatadás körülbelül 2-3 nap alatt megvalósul, mely során az esetleges kérdéseket, felmerülő problémákat, lehetséges megoldásokat és ügyféligényeket tisztázzuk. Partnerünk nagy kapacitással rendelkezik, ezért általában rövid átfutási időkkel dolgozunk. A kivitelezés megrendelésétől számítva a teljesítés postázással együtt legfeljebb 1-4 hetet vesz igénybe.