SmartSlice a Cura szoftverhez

Optimalizált alkatrészek a világ legnépszerűbb szeletelő szoftverével

A SmartSlice egy Cura plugin, amely lehetővé teszi a Cura-ban előkészített modellek nyomtatási paramétereinek szilárdságtani ellenőrzését és optimalizálását a felhasználási körülmények elvárásai szerint. Használja a SmartSlice plugint az FFF  nyomtatóival készülő alkatrészek méretezéséhez a legjobb teljesítmény és gyártási hatékonyság eléréséhez, és kerülje el a hagyományos build-break minősítési ciklusokhoz kapcsolódó találgatásokkal járó idő- és alapanyagpazarlást!

 

A felhő alapú, gyors, intuitív és pontos SmartSlice Cura plugint elsődlegesen azoknak a Cura szoftverrel működő FFF nyomtató (például Ultimaker 3D nyomtatók) felhasználóknak ajánljuk, akik beépíthető, terhelhető alkatrészeket, gyártóalkatrészeket nyomtatnak és szeretnék a bizonytalanságból fakadó túlméretezés helyett hatékonyabbá tenni 3D nyomtatási folyamataikat.

A SmartSlice valódi értéket teremt

FFF nyomtatások ellenőrzése és optimalizálása

A szálolvasztásos 3D nyomtatási technológiában mára elérhetővé váltak olyan műszaki alapanyagok is (szénszállal és üvegszállal erősített kompozitok, ultrapolimerek, fémek), amelyekkel szerkezeti alkatrészeket gyárthatunk, jelentős mechanikai igénybevételek felvételére. A gyakorlatban azonban – megfelelő ellenőrző és tervezőeszközök hiányában – ezeket az modelleket a mérnökönek túl kellett méretezniük, hogy biztonsággal megfelelő alkatrészeket tudjanak gyártani. Ez azonban feleslegesen hosszú nyomtatási időket és túlzott alapanyagfelhasználást eredményezett. Egyre nagyobb lett tehát az igény, hogy valamilyen módon ellenőrizni és méretezni, az adott igénybevételre hatékonyan tervezni tudjuk az FFF technológiával készült alkatrészeket.

SmartSlice plugin segítségével elérhetővé vált minden mérnök álma: méretezhetőek lettek a 3D nyomtatott szerkezeti elemek. Hiába ismertük korábban a nyomtatási alapanyagok műszaki paramétereit, valamint szilárdságtani határértékeit, ezek köszönőviszonyban sem voltak a 3D nyomtatott alkatrészek mechanikai tulajdonságaival, hiszen homogén és izotróp szerkezet helyett – amellyel a fröccsöntött vagy forgácsolt alkatrészek rendelkeztek – a műanyagszálas technológiával nyomtatott munkadarabok a kitöltés mintázatától, sűrűségétől és a külső kéreg vastagságától függően komoly anizotrópiát mutattak kükönböző irányokban. A SmartSlice plugin segítségével kényszereket állíthatunk be az alkatrészünkhöz, majd a szoftver a beállított nyomtatási paraméterek és kiválasztott alapanyagok alapján ellenőrzi a nyomtatandó alkatrészünket, sőt, az esetleges alakváltozást is ábrázolja, természetesen a legmagasabb szintű végeselem-számításokkal megtámogatva.
A validálás mellett a szoftver optimálni is tudja a nyomtatási paramétereinket, hogy a kinyomtatott alkatrészünk a kívánt biztonsági tényezőkkel biztosan teljesíteni tudja a felhasználásból eredő mechanikai követelményeket. Hiánypótló megoldás ez a szálolvasztásos nyomtatás területén, jóllehet ez a leggyakrabban használt 3D nyomtatási technológia. A SmartSlice plugin környezete, a Cura a legnépszerűbb, ingyenes és open-source 3D nyomtatási előkészító szoftver a világon, így várhatóan egyre többen kezdik majd el használni az “okos szeletelést” a 3D nyomtatási munkafolyamataik során.

Validálja terveit a SmartSlice-szal…

A ‘Validate’ funkció segít megmutatni, hogy a jelenlegi nyomtatási profillal milyen teljesítményt várhatunk az alkatrésztől. Néhány másodperc alatt az általunk megadott terhelés alapján a SmartSlice kiszámolja, hogy a jelenlegi paraméterekkel alul- vagy túlméretezzük az alkatrészünket.

…majd optimalizálja őket a lehető legjobb nyomtatási eredményért!

 

Hozza ki alkatrészéből a legtöbbet a SmartSlice optimalizálás funkciójával!  A SmartSlice segítségével nyugodt lehet az alkatrész szilárdságtani méretezése felől, miközben mind az alapanyagköltséget, mind a nyomtatási időt minimalizálja.

A SmartSlice munkafolyamat

  1. lépés

Nyissa meg a 3D modellt a Cura előkészítő szoftverben, majd lépjen a SmartSlice pontra.

2. lépés

Határozza meg a felhasználási cél szerinti erőket és kényszereket, majd egyetlen kattintással indítsa el a validációt és optimalizálást.

3. lépés

Válasszon a szoftver által felajánlott rangsorolt nyomtatási profilok közül, nézze meg a nyomtatási szimulációt, majd indítsa el a gyártást!

A SmartSlice plugin megrendelése

Egyedi, kereskedelmi liszensz és kedvezményes, 5 fős oktatási liszensz is elérhető.

 

Online élő bemutató vagy ajánlat kéréséhez keressen minket az [email protected] email címen vagy töltse ki kapcsolati űrlapunkat!

 

Trial verziót ezen a linken tud igényelni.