Blog

Széleskörű fogtechnikai 3D nyomtatás Form 2-vel a Dent-Art-Technik laborban

A Dent-Art-Technik Kft.  25 éves múltra tekint vissza a fogtechnikai termékek, fogpótlások gyártása és kereskedelme területén. Az alapító, Kónya János azzal a céllal alapította vállalkozását, hogy olyan fogtechnikai labort hozzon létre, amely képes magas színvonalon és teljes körűen kiszolgálni partnereit. A minőségre helyezett hangsúly és a folyamatos technikai fejlesztések mára nem csak a régió, de az ország egyik vezető fogászati szolgáltatójává tették. A laborjukban idén február óta üzemelő Form 2 3D nyomtatóval jelentősen csökkentették az áttetsző fogszabályozáshoz, a fúrósablongyártáshoz és a fogpótláshoz kapcsolódó költségeiket, miközben a digitális fogászati szolgáltatásaik minőségét is növelni tudták.

 

Közel 50 fő dolgozik most a Dent-Art-Technik Kft. győri laborjában, ahol a high-tech felszerelés részét képezi két 3D nyomtató is: egy Sisma fémnyomtató és egy Form 2 nagyfelbontású, asztali 3D nyomtató. Jelenleg Hegedűs Bálint, fejlesztőmérnök irányítása alá tartoznak azok a folyamatok, amelyek a csontpótlással és a 3D nyomtatással kapcsolatos szolgáltatásokat biztosítják. Bálint másfél éve dolgozik a cégnél. Édesanyja fogtechnikus, ő mechatronikai mérnöknek tanult a Széchényi István Egyetemen, és már ott foglalkoztatták a fogászati 3D nyomtatás lehetőségei. Egyetemi évei alatt kezdte kutatni a témát, és lépten-nyomon Kónya János nevébe ütközött. Akkoriban, amikor első látogatását tette a Dent-Art-Technik laborjában, a precíz 3D nyomtatást még csak fogszabályzó sínek mintájának nyomtatására használták – elsősorban erre használják ma is a Form 2 gépet. A találkozásból gyakornoki felkérés lett, abból pedig hosszútávú munkakapcsolat. Ő mesélt nekünk a házon belüli 3D nyomtatás bevett fogtechnikai gyakorlatairól a Dent-Art-Technik főhadiszállásán.

 

Form 2 fogászati 3D nyomtatás alapanyagpaletta

A Formlabs egyre intenzívebben fejleszti a Form 2 fogászati képességeit: 3-féle kifejezetten fogászati felhasználásra fejlesztett alapanyag és 3Shape integráció segíti a széleskörű felhasználást

 

Hogyan vált szükségessé a saját 3D nyomtatók beszerzése?

 

Korábban külső szolgáltatótól rendeltük meg az áttetsző fogszabályzók gyártásához alapot adó, nyomtatott fogíveket. Ez a megoldás nemcsak drága volt, de a 3-4 napos átfutási idő is lassúnak számított, amely probléma egyre terhesebbé vált, ahogy bővült az ügyfélkörünk. Látva, hogy biztosan megtérülne az akár többtízmilliós beruházás, elkezdtük tesztelni a piacon elérhető sztereolitográfiás fogászati 3D nyomtatókat. Minden beszerzésünkkor alapos kutatást és teszteket végzünk, mielőtt döntünk egy adott eszköz mellett. A Form 2-t a legnagyobb gyártók ipari gépeivel versenyeztettük. Mivel minőségben tökéletesen hozta, sőt bizonyos esetekben túl is szárnyalta a nála sokszorosan drágább gépek képességeit, nem volt kérdés, hogy mellette döntünk.

 

Amióta nálunk van, gyakorlatilag 0-24-ben dolgozik, havonta nagyjából 200 db fogívet gyártunk le vele. Ezeket a számokat nézve nem meglepő, hogy mindössze fél év alatt háromszorosan hozta vissza a bele fektetett összeget. Szintén jó érv volt a Form 2 mellett, hogy más fogászati gépek árából akár 10 ilyen eszközt is vehettünk volna, ezzel biztosítva, hogy egyetlen gép meghibásodása se okozza az egész gyártás leállását.

 

Említette, hogy minőségben sem maradt el, sőt akár jobb eredményeket is értek el a Form 2-vel az ipari 3D nyomtatókkal való összevetés során. Mik voltak a pontos tapasztalatok?

 

Több ipari géppel is összevettük a Form 2 képességeit, és talán csak egy szárnyalta túl, amely viszont annyival drágább volt, hogy azonnal elvetettük. Az a tapasztalatunk, hogy még annak ellenére is, hogy szinte mindig a „legrosszabb”, 100 mikronos régetmagassággal gyártunk, a Form 2-vel nyomtatva a fogak élei jobban kijönnek, tehát pontosabb eredményt kapunk, mint a korábbi, ipari gépekkel készült munkáink során. Amikor áttértünk a Form 2-vel való gyártásra, még kaptunk is a partnerektől olyan visszajelzést, hogy bár nem tudja, mi változott, de sokkal jobb lett a minőség, és csak így folytassuk tovább a munkát!

 

Áttetsző fogszabályzás 3D nyomtatással

Áttetsző fogszabályzó

 

A fogak éleinek pontossága azért kiemelkedő fontosságú, mert korábban megesett, hogy az ezeken az érzékeny területeken jelentkező pontatlanságból adódóan a fogra felhelyezett fólia megfeszült és elpattant. Amióta a Form 2-vel nyomtatjuk a fogíveket, ilyen „baleset” még nem fordult elő. Egy másik példa, hogy több kiégethető, 3D nyomtatási alapanyagot is teszteltünk, és csak a Formlabs-éval tudtunk nagy tömegű tárgyakat úgy megönteni, hogy a modell ne nyomja szét a beágyazó anyagot.

 

A Form 2 kiégethető alapanyaga

A Form 2 kiégethető alapanyagával nyomtatott modell, Dent-Art-Technik

 

A fogszabályzó sínekhez szükséges fogíveken túl más területeken is használja a Dent-Art-Technik a Form 2 3D nyomtatót?

 

Igen, több területen is. Korábban például egy körhíd digitális gyártása során jelentős plusz költséget jelentett az az eset, amikor a mintavételekből fakadó hibák a szájban végzett utolsó nyerspróbák vagy az esztétikai véglegesítés során ütköztek ki. Ilyenkor volt, hogy a teljes fémváz és a kerámia munka is kárba veszett, nekünk pedig saját költségen kellett elölről elkészíteni a munkát. Amióta házon belül tudunk ilyen pontos modelleket nyomtatni, azóta még a fémváz elkészítése előtt el tudjuk végezni az esztétikai teszteket. Amelyik Form 2-vel nyomtatott körhíd végül beválik, azt gyártjuk le a Sisma géppel, hiszen a fémnyomtatás egy jóval költségesebb feladat: amíg egy műanyagból nyomtatott fogív anyagköltsége nagyjából 1-2 ezer Forint, addig a fémnyomtatotté körülbelül 100 Euró. Ezzel jelentős megtakarításokat értünk el, azonban még van egy buktatója a folyamatnak: a Formlabs alapanyagai egyelőre nem érhetők el a fognak megfelelő színárnyalatokban, amely megnehezíti a páciensek számára a tesztek előítéletmentes értékelését.

 

3D nyomtatott fémváz

3D nyomtatott fémváz a Dent-Art-Technik laborjában

 

Ezen a területen jön majd jól számunkra a Formlabs új, ideiglenes fogpótlásokhoz fejlesztett alapanyaga, hiszen egy fehér, áttetsző vagy szürke anyag rögtön ódzkodást vált ki. Hiába kényelmes, hiába passzol, ha már az első pillanatban a természetellenes szín visszatetszést kelt. Erre a problémára most azt a megoldást találtuk ki, hogy a fogtömőanyagnak használt polimer kiválóan hozzátapad a nyomtatott modellekhez. Ezzel festjük le próba előtt a modellt, ami természetesen plusz munka és idő, de számunkra még mindig megéri.

 

A fúrósablonok 3D nyomtatásáról is beszélne egy kicsit részletesebben? Mennyire terjedt el ezeknek a céleszközöknek az alkalmazása?

 

A fúrósablonokat Exocadben tervezzük meg és a Formlabs Dental SG biokompatibilis anyagából gyártjuk. Egyedülálló, hogy ez az alapanyag hivatalosan is érintkezhet vérrel, szemben a drágább gépek hasonló, biokompatibilis műgyantáival. Ami a bevitt adatokat illeti, az állkapocs CT, a reflexiós pöttyökkel ellátott, lenyomatvételi kanál CT felvétele és a beszkennelt lenyomat együttes vizsgálata elég ahhoz, hogy az Exocadben pontosan tudjunk dolgozni.

 

Form 2-vel nyomtatott fogászati fúrósablon

Form 2-vel nyomtatott fogászati fúrósablon, a Dent-Art-Technik labor munkája

 

Korábban manuális módon készítettük a fúrósablonokat, ha egyáltalán készítettünk, mivel egyrészt a mintavétel és a munkafolyamat sem volt túl pontos, másrészt egyelőre nem túl elterjedt a műtéti sablonok használata. Akkoriban CT felvétel, lenyomat, illetve tűvel mért adatok alapján alkottunk képet a csont elhelyezkedéséről, majd kézzel, viaszból mintáztuk meg a gipszmodellre a fúrósablont, ugyanúgy meghagyva a perselynek a helyet, ahogy ma egy nyomtatott sablonban is kihagyásra kerül neki a hely. Akkoriban tehát inkább csak elvben létezett ez a lehetőség, és még most is, hogy digitálisan megoldható, ritkán kérnek fúrósablont az orvosok. Sajnos azt tapasztaljuk, hogy több fogorvos pusztán üzleti döntésből nem akar néhány ezer Forintot egy fúrósablonra áldozni és az esztétikai, minőségi érveket hátrébb sorolja.

 

Ezzel szemben mi hiszünk a 3D nyomtatott fúrósablonokkal elérhető színvonalasabb munkában, ezért tervezzük, hogy partnereinkkel összefogva ösztönözzük azok használatát. Azt szeretnénk elérni, hogyha már megtervezzük az ideális végeredményt, akkor az orvos ügyfeleink is mindent megtegyenek annak eléréséért, és ezáltal kiemelkedő minőség fémjelezze a közös munkánkat. Valószínűleg egyébként csökkenőben van az ellenállás annak köszönhetően, hogy ilyen egyszerűen és olcsón hozzáférhetővé vált a fúrósablonok gyártása.

A fúrósablon nyomtatás fázisai

A fúrósablon nyomtatás fázisai

 

Mik a Dent-Art-Technik jövőbeni tervei a 3D nyomtatással?

 

Most újabb Form 2 gépek beszerzését tervezgetjük, amelyekkel egyrészt tovább bővíthetjük a kapacitásunkat, másrészt tovább kutathatunk a területen, és új, hatékony felhasználási módokat fejleszthetünk ki. A Sisma gépünkkel szintén maximálisan meg vagyunk elégedve, hasonlóan hosszas benchmarking procedúra után választottuk ki. 100×100-as munkaterével és alapanyagkínálatával egyelőre kiszolgálja az igényeinket.

 

Ön is szeretné jobban megismerni a Form 2 képességeit?

Töltse le a Form 2 technikai adatlapját és a Formlabs termékek listaárait, és tegye fel kérdéseit a csapatunknak!

Hiba: Kapcsolatfelvételi űrlap nem található.

2