Blog

Részletgazdag ékszerek az olasz DWS 3D nyomtatókkal

DWS Systems | Precizitás felsőfokon

 

Az ipari SLA – sztereolitográfia hihetetlenül pontos eljárás, amely a galvó fejes lézernek köszönhető. Precíz és rendkívül részletgazdag modelleket eredményez a technológia, amelyet ipari minőségben csak néhány nagyobb gyártónak sikerült elérnie. Ide tartozik a méltán ismert észak-olaszországi DWS Systems is. A precíziós öntészetben, ékszerészetben és digitális fogtechnikában már több, mint két évtizede fogalomként csengő olasz márkanév nemrég bővítette termék portfólióját ipari felhasználásra szánt gépekkel és speciális alapanyagokkal. 

 

Az ékszerész szakma az elmúlt években rohamosan fejlődött, a jövő szakemberei már professzionális 3D modellezők is lesznek egyben, akik elképesztő, korábban nem látott terveket képesek megalkotni digitális gyártás segítségével. Minimális idő alatt elégíthetőek ki egyedi igények és jöhetnek létre személyre szabott termékek olyan megbízható, hihetetlenül aprólékos nyomtatásra képes berendezésekkel, valamint kiváló alapanyagokkal, mint a DWS termékei. 

 

 

ERSE – Multifunkcionális karkötő

 

Az ERSE karkötő egyben divat kiegészítő és olyan telefontartó, amely egy beépített kihangosító rendszert is tartalmaz. Alice Barkit a Jupiter egyik Holdja, a Herse inspirálta, amelynek a felszínét idézi fel a kihangosító rendszernek kialakított tér. 

 

A milánói tervező hölgy modellje fehér színű Invicta DL 380 alapanyagból  került legyártásra, amely sima felületeket és maximális precizitást eredményezett. Az Invicta széria alapanyagaiból nyomtatott modellek karakterisztikáját kiváló tartósság jellemzi mind fizikai mind mechanikai értelemben. Ellenálló, funkcionális nyomatokat állíthatunk elő általuk a digitális gyártás segítségével. 

A nyomtatást követően a modellt két percig alkohol bázisú folyadékba kellett áztatni, majd húsz percen keresztül UV fényes utókezeléssel kapta meg a végső megerősítést. A támasz anyagot kézzel távolították el, a felszín így nem igényelt további felületkezelést. 

 

 

 

Nyomtató: DW 020X 3D SLA nyomtató

Alapanyag: Invicta DL 390

Nyomtatási idő: 5 óra

 

ROSAPINA & ONDA – A rózsák és tenger által inspirálva

 

Francesca Gabrielli, olasz designer két különböző karkötőt tervezett és fejlesztett, amiket SLA nyomtatással gyártanak.

 

Az “Onda” karkötőt a tenger hullámai inspirálták, amit a  fodrozódások reprezentálnak. A modell Irix alapanyagból került nyomtatásra, türkiz színben, így imitálva a természetben előforduló kövek textúráját és színét.

 

A “Rosaspina” háromdimenziós rózsák textúráját jeleníti meg: a szirmok szélei hegyesek, a rózsabimbók pedig rendkívül részletgazdagok. Szintén Irix alapanyagból készült el elefántcsont színben. Ezt az alapanyagot igény esetén lehetséges galvanizálni is.

 

 

 

“A 3D nyomtatás teret enged a korlátok nélküli alkotásnak. Érdekesnek találom az egyes termékek egyénre szabásának lehetőségét: minden elem egyedi, exkluzív és pontosan illeszkedik az ügyfél elvárásaihoz.” – Francesca Gabrielli

 

Az Irix széria anyagait “ digitális kőnek” is becézik, hiszen a természetben előforduló kövek fő tulajdonságait reprodukálja. Ezen alapanyagok tulajdonságai teljes mértékben találkoznak a divat kiegészítő szektor elvárásaival, elérhetővé teszik ékszerek igény szerinti gyártását a DWS 3D nyomtatók segítésével, elkerülve a készleten tartás szükségét.

Az alapanyagok karakterisztikájukban képesek visszaadni a kézzel készült kerámiák, átlátszó és víztiszta kövek tulajdonságait bármilyen formában, méretben és árnyalatban. 

 

 

 

Technológia: DW 029J SLA 3Dnyomtató

Alapanyag: Irix Ivory

Nyomtatási idő: 7,5 hours

 

IRIX V – Átlátszó és áttetsző digitális kövek

 

Az Irix V alapanyag a DWS Digitális Kövek sorozat része: különösen áttetsző, a divat és divat kiegészítő ipar elvárásait hivatott ellátni.

Ideális csiszolt és áttetsző kövek 3D nyomtatására, geometriai korlátok nélkül. Az Irix V alapanyag olyan értékes drágakövek színeiben érhető el, mint a rubint, smaragd, akvamarin vagy az ametiszt.

Kifejlesztése során a gyártó az egyszerűségre törekedett, követve a divat által diktált trendeket. Az új színek folyamatosan fejlődnek és bővül a DWS kínálata.

 

 

forrás: DWS systems

 

 

DWS Systems tesztlehetőség a FreeDee-nél

 

A FreeDee-nél mind az Invicta, mind kiégethető, gumizható anyagokból is vállalunk bér- és tesztmunkát a DWS XFAB 3500SD nyomtatónkon! A DWS nyomtatója emellett természetesen élőben megtekinthető, a gépeik kezelése tőlünk gyorsan elsajátítható. Nézzen meg néhány további példát és, ha szüksége van ilyen kimagasló minőségű modellekre, kérje szolgáltatás vagy gép ajánlatunkat! 

 

 

 

Ha érdekelné még több SLA technológiával készült modell, töltse le a DWS ékszerészeti esettanulmányait összesítő brossúrát a képekre kattintva:

 

 

0