Blog

Megérkeztek az új Craftbotok, a négytagú Craftbot Flow nyomtatócsalád

Az ország legismertebb 3D nyomtató gyártója és fejlesztője, a CraftUnique új termékcsaládot mutatott be. A Craftbot Flow névre keresztelt sorozat négy különböző FFF nyomtatóból áll; két egyfejes és két független kétfejes (IDEX) eszközből választhatunk.

 

A Craftbot Flow, Flow XL, Flow IDEX és Flow IDEX XL printerek ezen a héten, a Formnext kiállításon debütálnak a nagyközönség előtt. A fejlesztés során a gyártó aktívan épített a felhasználók és a piac visszajelzéseire, az új innovatív funkciókkal és egyedi fejlesztéseikkel a nyomtatók hatékonyságának és megbízhatóságának maximalizálására koncentráltak. A Craftbot Flow családot tehát a fogyasztói igények inspirálták, így mind a négy tagja egyedi előnyökkel bír a különböző igényekkel rendelkező felhasználók számára.

 

Craftbot Flow egyfejes 3D nyomtató

A Craftbot Flow egy egyfejes 3D nyomtató – megbízható, plug-and-play megoldást biztosít elérhető áron

 

A budapesti székhelyű CraftUnique 2014-ben mutatta be első Craftbot 3D nyomtatóját, és azóta a Craftbot PLUS, Craftbot XL és Craftbot 3 printerekkel világszerte ismertté váltak felhasználóbarát, plug-and-play, magas ár-értékarányú megoldásaikkal.

 

A nyertes formula továbbfejlesztése során a CraftUnique nem spórolt az innovatív funkciókkal, amelyekkel a vadonatúj Craftbot Flow generációt felruházták. Ennek része egy olyan, egyedi fejlesztésű nyomtatótálca, amely fém, edzett üveg és kapton fólia kombinációjából áll össze ezáltal maximális letapadást, míg rugalmas felső rétegének köszönhetően könnyű modell levételt biztosít. Emellett minden Flow nyomtató megkapta a mesh tálcaszintezés funkciót is, amely tovább egyszerűsíti a kalibrációs folyamatot. Az egyfejes gépek automatán végzik az XY kalibrációt, míg az IDEX modellek félautomata, elektronikusan támogatott Z kalibrációra képesek.

 

Craftbot Flow 3D nyomtató tálcája

A Craftbot Flow nyomtatótálcája fém, edzett üveg és kapton fólia kombinációjára épít

 

A nagyobb pontosságot és precíz gyártást egy 32 bites alaplap támogatja, emellett egy Raspberry Pi biztosítja a gyors működést és az egységes felhasználói élményt a beépített, 5” színes érintőképernyőkön. A megbízhatóság további növelése érdekében a CraftUnique egy megerősített, kettős-héjú házat tervezett robosztus extrudált alumíniumprofilokkal a Z tengely mentén. A nyomtatófejet all-metal hotenddel és filament-érzékelő szenzorokkal szerelték fel, amely funkciók minimalizálják az esetleges állásidőket, hibákat és tovább növelik a nyomtatások minőségét.

 

A CraftBot Flow 3D nyomtató család

A CraftBot Flow 3D nyomtató család

 

A Craftbot Flow 3D nyomtatók mind kezdő felhasználók, mind tapasztalt userek számára jó választásnak ígérkeznek. Minden Flow printer akár 200 mm/s nyomtatási sebességre képes, a nyomtatófejeik 300 °C-ig, a tárgyasztalok pedig 60-110 °C között fűthetők.

 

A CraftUnique egyfejes megoldása, a Craftbot Flow egy kompakt gép 300 x 200 x 250 mm-es munkatérrel, amelyet általános, mindennapi használatra javasolnak mérnöki, prototípus gyártási vagy design feladatokra. Bár a Craftbot Flow rendelkezik a 4 gépből a legkisebb nyomtatási térfogattal, még így is nagyobb tárgyak gyártására képes, mint a legtöbb belépő szintű 3D nyomtató. Az ennél nagyobb gyártási feladatokhoz készült a Craftbot Flow XL, amely impresszív 300 x 200 x 500 mm építési térfogattal rendelkezik, képességei ezenkívül megegyeznek kistestvérével.

 

Craftbot Flow XL

Az egyfejes Craftbot Flow XL nagyméretű 3D nyomtatási projektekhez

 

A Flow család IDEX tagjainak célja, hogy megduplázzák a termelékenységet azáltal, hogy megnövelt munkaterükben a két független nyomtatófej lehetővé teszi akár két alkatrész szimultán 3D nyomtatását duplikáció vagy tükör módban is. A két fejnek köszönhetően különböző tulajdonságú alapanyagok kombinációjára vagy vízoldható támasz nyomtatására is lehetősége van a Flow IDEX vásárlóinak.

 

Habár 2 extruderrel dolgoznak, a Craftbot Flow IDEX és IDEX XL is képes ugyanarra a nyomtatási sebességre és működési hőmérsékletekre, mint egyfejes társaik. Jelentős különbség azonban, hogy a Flow IDEX is méretes, 450 x 250 x 250 mm-es munkatérrel rendelkezik, míg a Flow IDEX XL 450 x 250 x 500 mm-mel a piac talán legnagyobb IDEX rendszerű plug and play 3D nyomtatója.

 

CraftBot Flow IDEX 3D nyomtató munkatere

Bepillantás a CraftBot Flow IDEX 3D nyomtató munkaterébe

 

5 év gyártói garancia

A folyamatos, kétirányú kapcsolat a felhasználókkal, valamint a CraftUnique széleskörű tapasztalata a teherbíró és megbízható eszközök fejlesztésében vezetett az 5 éves (vagy 5000 órás) gyártói garancia bevezetéséhez a Flow generációra. Ilyen gyártói jótállás mellett az új Craftbot Flow tulajdonosok biztosak lehetnek a technikai támogatásban és új gépük hosszú-távú működésében.

 

Előrendelés decemberi szállítással

 

Technikai részletekért, valamint előrendelés leadásához látogassa meg a FreeDee webshopot vagy keressen minket, mint hivatalos disztribútort az [email protected] email címen és telefonos elérhetőségeinket!

0