Blog

markforged nyomtatás

Markforged nyomtatóval készült befogókészülék az alkatrészek vizsgálatához

CMM-VIZSGÁLATHOZ BEFOGÓKÉSZÜLÉK KÉSZÍTÉSE

 

A gyártás során gyakran van szükség a végtermékek összeszerelése vagy szállítása előtt az alkatrészek vizsgálatára a minőség és a tűrések ellenőrzése céljából. Sok üzemben koordinátamérő gépeket (CMM) használnak egy elemen bizonyos helyek méréséhez, míg az alkatrészt általában egy, rudakból, kapcsokból és rögzítőkből álló moduláris rendszer tart egy helyben. A Markforged nyomtatóval nyomtatott befogókészülék ezen alapkészlethez képest jelentős előrelépést jelent.

 

 

AZ ALKOTÓELEMEK JELLEMZŐI

 

Egy nyomtatott, egyedi befogó kivételes méretpontosságot, felületkiképzést és összeállítási időt jelent. Egy már meglévő CAD-modell (computer-aided design, számítógéppel támogatott tervezés) felhasználásával a tervezett felületeket gyorsan egy szögtartó befogókészülékbe lehet illeszteni, ami teljes mértékű hozzáférést biztosít a kritikus területekhez az alkatrészt esetlegesen behajlító erő közlése nélkül. Az összeállítási idő minimálisra csökken, mivel az egész befogót egy darabban lehet nyomtatni egy rakás hagyományos rögzítőtartozék összeszerelése helyett.

 

MIÉRT A MARKFORGED NYOMTATÓ?

 

A szálerősítéssel rendelkező Markforged-nyomtatványok rendkívüli szilárdsága és szűk méretbeli tűréshatárai teszik lehetővé, hogy a befogásra szolgáló kompozit eszköz pótolja a szokványos fém alkotóelemeket. Az összeállítás miatti ellentmondásos eredmények előfordulása csökken, mivel egyetlen nyomtatott komponens váltja fel a több következetlenséget okozó részegységeket. Ezenkívül az Onyx alapanyag külső rétege megvédi a készüléket a gyártóüzemben történő megrongálódástól, és nem karcolja meg a mérés elvégzése során az alkatrészt.

IPARI ALKALMAZHATÓSÁG

 

Egy darabból álló vizsgálati befogók nyomtatása időmegtakarítást, valamint az átmenő teljesítmény és a kihozatal növekedését eredményezi a pontosság és megismételhetőség biztosítása mellett. Minden olyan üzem számára hasznos lehet, amelyben CMM- vagy optikai leolvasóberendezéssel végzett minőségellenőrzést végeznek; a Markforged nyomtató jelentősen növelheti a minőségellenőrző központ megbízhatóságát.

 

 

 

 

0