Itt a tetőtől a talpakig megújult
MakerBot Replicator+ !

Újratervezve és szigorúan tesztelve

A megújult MakerBot Replicator+ a kiemelkedő teljesítményt páratlan megbízhatósággal és még pontosabb nyomtatásokkal kombinálja. Az egyedülállóan megbízható teljesítményt és a hosszú élettartamot a gép alapos áttervezésével és több mint 380 000 órányi szigorú teszteléssel érte el a MakerBot, amely mindig az ipari, professzionális felhasználók igényeit tartja a szeme előtt fejlesztései során.

A nagyobb építési térfogat magasabb nyomtatási sebességgel párosul

Elődjéhez képest a modelleket magasabb minőségben és 30%-kal gyorsabban képes kinyomtatni. Az elképzeléseink sikeres 3D nyomtatásához 25%-kal nagyobb építési térfogattal is hozzájárul. Nem elhanyagolható tény, hogy a MakerBot mérnökei a gép működésével járó zajszintet is közel 30%-kal csökkentették.

A flexibilis nyomtatótálca jobb letapadást és könnyen levehető nyomtatásokat tesz lehetővé

Jó hír, hogy a potenciálisan nagyobb 3D nyomatok új, felhasználóbarátabb tálcára épülnek: speciális felületének hála biztosabb a modellek letapadása, flexibilitásának köszönhetően pedig gyerekjáték a kész tárgyak eltávolítása. A rugalmas tálcával már a hatalmas nyomtatásokra képes Z18-ban is találkozhattunk, ahol megtapasztaltuk, hogy a hajlítható tálca a méretes nyomtatások levétele során különösen nagy könnyebbséget jelent.

MB-SlimFit-Logo-Horizontal-01
 • Kompatibilitás: 4. generációs MakerBot nyomtatóktól felfelé
 • Támogatott operációs rendszerek és fájlformátumok:
  Mac Os X 10.9+ (.makerbot) (.stl)
  Windows 7, 10 (.makerbot)(.stl)(.ipt, .iam)
  (.sldprt, .sldasm)(.iges, .igs)(.step, .stp)
  (.catpart, .catproduct)(.obj) (.prt)
  (.par, .asm)(.prt, .prt., .asm, .asm.)(.wrl)
  (.x_t, .x_b)

Hatékony munkafolyamat az iparági sztenderdet állító MakerBot Print szoftverrel

A MakerBot teljes ökoszisztémája azzal a céllal épül, hogy az ipari és intézményi felhasználók számára racionalizálja a 3D nyomtatással járó munkafolyamatokat. A plusz széria megjelenésével egyidőben a MakerBot Desktop is megújult és MakerBot Print néven érhető el.
A MakerBot Print egy fejlett 3D nyomtatás támogató szoftver, amely példa nélküli megoldásokat kínál. A MakerBot Printbe közvetlenül importálhatunk CAD fájlokat, anélkül, hogy előtte .stl vagy .obj formátumba kellene konvertálnunk a 3D terveket. Képes több alkatrészből álló projekteket, részegységeket kezelni és rendezni, optimalizálja a nyomtatásokat az idő és a minőség függvényében, valamint a felhőkapcsolatnak köszönhetően biztosítja a távoli hozzáférést is a gépekhez.
A felhasználók mostantól 3D fájlokat és több nyomtatótálcát is egy projekthez rendezhetnek és együtt kezelve egy fájlként oszthatják meg munkatársaikkal őket. A különálló modellfájlok kezelése helyett így együtt tárolható az információ és teljes projektek, tálcaelrendezések és nyomtatási beállítások menthetők el egyben. A MakerBot Print az előkészítési folyamatot is fejlesztette. Az új Auto Arrange (automata elrendezés) funkció például automatikusan elrendezi, ha kell, több nyomtatótálcára az importált 3D modelleket a későbbi párhuzamos vagy sorozatos nyomtatáshoz. A szintén új dinamikus nyomtatási beállításokkal adott nyomtatótálcán is egyesével adhatjuk meg a modellek kívánt felbontását vagy kitöltését, így elkerülve a különböző elvárások miatt előforduló többszöri nyomtatási feladatokat. A fejlesztett Print Preview-nak köszönhetően akár egyesével megvizsgálhatjuk a rétegeken belül a Smart Extruder+ nyomtatófej útját vagy egy videó szimulációban ellenőrizhetjük a kritikus részletek nyomtathatóságát.

Összefoglalva gyorsabb, pontosabb és megbízhatóbb gépet kaptunk nagyobb nyomtatási térfogattal és új, felhasználóbarát funkciókkal

 • Az 5. generációr MakerBot Replicatorral összevetve körülbelül 30%-kal gyorsabban nyomtat a Replicator+ modell.
 • A nyomtatási térfogatot 35%-kal sikerült növelni: akár 29,5×19,5×16 cm-es tárgyakat is nyomtathatunk a géppel.
 • Az új 3D nyomtatót és a szoftvereket több mint 380 000 órányi tesztelésnek vetették alá, hogy megbizonyosodjanak a hosszantartó és kiváló minőségű eredményekről.
 • Megerősített Z tengely és kocsik biztosítják az egyenletes minőségű teljesítményt.
 • A speciális felülető, flexibilis nyomtatótálcának köszönhetően biztosabb lett a letapadás, míg a kész tárgyak leválasztása is sokkal könnyebbé vált – az új tálcán szükségtelen a bluetape használata ás a vetemedés kockázata is csökkent.
 • Gyárilag szintezett tálcával érkezik a gép, így a dobozból kivéve azonnal nyomtathatunk vele. Amikor mégis szintezni kell, szoftveresen támogatott tálcaszintezés könnyíti meg a folyamatot.
 • Az LCD képernyő immár 8 nyelvet támogat: angol, spanyol, olasz, francia, német, japán, kóreai és kínai
 • Az új Tough, azaz ’kemény’ MakerBot PLA csomaggal is kompatibilis.
 • 28%-kal csendesebben dolgozik, mint az elődje.
 • A Replicator+-hoz MakerBot Smart Extruder+ cserélhető nyomtatófej jár, amely hosszantartó, egyenletes eredményt biztosít, miközben szenzorainak köszönhetően minimalizálja a rontott nyomtatások lehetőségét

Technikai információk

NYOMTATÁSI TERÜLET 29.5  x 19.5 x 16 CM
LAYER MAGASSÁG 100-400 MIKRON
FILAMENT ÁTMÉRŐ 1.75 MM
FILAMENT TÍPUSA  PLA
FEJ ÁTMÉRŐ 0.4 MM
ZAJSZINT 58,7 dBA
OPTIMÁLIS SZOBAHŐMÉRSÉKLET 60-78°F [15-26°C]
SÚLY ÉS MÉRET 52.8 L X 44.1 W X 41.0 H cm, 18.3 kg

GÉPKAPCSOLAT Pendrive, USB kábel, Ethernet, WiFi
TÁMOGATOTT OPERÁCIÓS RENDSZEREK ÉS FÁJLTÍPUSOKMac Os X 10.9+ (.makerbot) (.stl)
Windows 7, 10 (.makerbot)(.stl)(.ipt, .iam)
(.sldprt, .sldasm)(.iges, .igs)(.step, .stp)
(.catpart, .catproduct)(.obj) (.prt)
(.par, .asm)(.prt, .prt., .asm, .asm.)(.wrl)
(.x_t, .x_b)
INGYENES GYÁRTÓI SZOFTVEREK Makerbot Print, Makerbot Mobile
ÁRAMIGÉNY 100-240 V, 50/60 Hz, 0.75-0.45 A

A DOBOZ TARTALMA

MakerBot Replicator+ 3D nyomtató
Magyar használati utasítás
Safety booklet
MakerBot Replicator Smart Extruder+ okos nyomtatófej
1 db nagy MakerBot PLA filament tekercs
Tápkábel
USB kábel
5 mm-es imbuszkulcs