KST Moschkau: kisszériás gyártás a Markforged FX20-szal

Amikor egy új termékük iránti kereslet meghaladta a várakozásaikat, a biztonsági rendszereket gyártó KST Moschkau a Markforged FX20 kompozit nyomtatóhoz fordult, hogy skálázható termeléssel áthidalja az ellátási lánc problémákat. Az eredmények? Az FX20 akár 3-4 hétről mindössze 2 napra csökkentette az átfutási időt. A gyártási költségek pedig a hatodára csökkentek szemben a korábbi gyakorlattal, amikor több alumínium alkatrészt külső CNC-műhelyekből szereztek be.

 

Az ügyfél

A KST Moschkau GmbH egy 1985-ben alapított családi vállalkozás. A KST komplex rendszermegoldásokat fejleszt a Broadcast & ProAV, a médiatechnika és az AV-biztonsági rendszerek szakterületein.

 

A KST Moschkaun belül a rendszerépítő részleg a legmodernebb gyártási technológiákkal gyártja saját, komponensekből, cikkekből és rendszerekből álló, széleskörű termékportfólióját, amit egyedi igényekre szabott out-of-the-box megoldásokkal kezdtek bővíteni.

 

A kihíváskst-kulteri-kamera-termek

2020 február elején a KST megkezdte a Panasonic PTZ-kamera kültéri házának gyártását. A termék iránti kereslet meghaladta várakozásaikat, de hamarosan rájöttek, hogy a jelenlegi gyártási folyamat nem skálázható kisszériás gyártáshoz. Eredetileg a kameraházat házon belül tervezték meg, az alkatrészeket pedig CNC-műhelyeknek adták ki megmunkálásra.

 

Mivel a ház több alumíniumlemezt tartalmazott, az iterációk gyorsan költségessé váltak az ilyen kis darabszámú megrendelések testre szabásakor. A folyamat munka- és időigényessé vált – sok lépést igényelt a sok alkatrész beszerzése és összeszerelése egyetlen termékhez. Ráadásul a harmadik felektől való függőségük miatt nem volt ráhatásuk a szállítási késésekre – így kénytelenek voltak még tovább késleltetni az ügyfelek projektjeit.

 

A megoldás

Ahelyett, hogy kiszervezték volna a termékük nagy részét gépműhelyeknek, a KST csapata saját kezébe vette a dolgokat. A Markforged ügyfeleként azonnal megértették, hogy egy olyan nagyformátumú, ipari 3D nyomtató, mint az FX20 milyen hatással lehet az ellátási láncukra. A Markforged FX20 használatával a KST 3 alkatrészt tudott egyszerre egyetlen nyomtatótálcán – 525x400x400 mm – kinyomtatni. Amennyiben kisebb gépet választottak volna, akkor kevesebb alkatrészt tudtak volna egyszerre kinyomtatni, valamint néhány nagyobb méretű tervüket több részre kellett volna felosztaniuk.

 

 

A kameraházak 3D nyomtatása csökkentette a költségeiket és jelentősen felgyorsította a gyártást – miközben nagyobb rugalmasságot is biztosít a prototípusok elkészítéséhez és a tervek iterálásához mielőtt a megrendelőknek szállítanának. Az Onyx alapanyag kiváló felületi minősége és szívóssága segített nekik abban, hogy termékeiknél a legmagasabb minőségi elvárást tartsák. A ház az utómunka után nem különbözik láthatóan alumínium társaitól. Valójában az egyetlen szembetűnő különbség a kissé könnyebb súly. Az új gyártási módszer garantálja, hogy a ház ellenáll a zord kültéri időjárási körülményeknek, például az esőnek, az UV-sugárzásnak és a szélsőséges hőmérséklet-változásoknak.

 

“Az additív gyártásra való áttérés azonnal csökkentette a költségeinket és jelentősen felgyorsította a gyártást – rugalmasságot biztosítva számunkra, hogy a validálás előtt saját feltételeink szerint prototípusokat készítsünk és a terveket iteráljuk. Az Onyx kiváló felületi minősége és szívóssága segített abban, hogy fenntartsuk a termékeinkkel szemben támasztott legmagasabb minőségi követelményeket.” – Felix Moschkau, KST Moschkau

 

 

 

Az FX20

 

Nagyméretű gyártás, gyorsabban – A Markforged FX20 a nagy nyomtatási méretet és az ellenálló ipari anyagokat kiemelkedő termelékenységgel párosítja.

 

Repülésre kész funkcionális alkatrészek – Az FX20 a nagy igénybevételű szerszámoktól kezdve a legszívósabb gyártóalkatrészek nyomtatásáig mindenre alkalmas. Ez a nagyformátumú 3D nyomtató képes az ULTEM™ 9085 Filamentet** is, mint mátrix anyagot folyamatos szénszállal megerősíteni.

 

Gyártásra kész teljesítmény – A precízen megtervezett, szenzorokkal vezérelt, gyártásra szánt 3D nyomtató áttörő megbízhatóságot és teljesítményt nyújt egyszerű felhasználói élmény mellett.

 

Markforgd FX20 3D nyomtató

 

**Az ULTEM™ és a 9085 védjegyek a SABIC, annak leányvállalatai vagy leányvállalatai által kiadott licenc alapján kerülnek felhasználásra.

 

 


 

Találja meg az Ön vállalkozása számára legnagyobb értéket biztosító 3D nyomtatót!

 

freedee ultimaker hivatalos partner Forduljon a FreeDee szakértő csapatához! Próbálja ki, nézze meg az 3D nyomtatókat a FreeDee irodájában, kérjen tőlünk mintát vagy tesztelje saját modellel ezeket a világszerte népszerű berendezéseket!

 

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*  Üzenet*:


  Név*:


  Email cím*:


  Telefonszám*:


  Cégnév:*  0