FREEDEE | A hatékony gyártás titka a Markforged jóvoltából - FREEDEE
Minőségi asztali 3D nyomtatók, eszközök és szolgáltatások. A 3D nyomtatást érintő kérdéseivel, árajánlat kérésével keressen minket bizalommal!
freedee, 3D nyomtatás, 3D print, 3Dprinting, tárgynyomtatás, szkennelés, MiniMe, MakerBot, Cube, Sense szkenner, 3D nyomtató, 3D nyomtató ár, 3D szkennelés
5486543
post-template-default,single,single-post,postid-5486543,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Blog

A hatékony gyártás titka a Markforged jóvoltából

Keréktengely előállítása a Metal X 3D nyomtatóval

A Stanley Infrastructure korábban egyetlen acéltömbből munkálta ki a keréktengelyeket. A perem átmérője és a tengely hossza miatt ez nehezséget jelentett, továbbá minden egyes elem esetében a kiindulóanyag ~90%-át is elpazarolták. A Markforged mérnökeinek segítségével a Stanley Infrastructure a keréktengelyt egy három elemből álló egységgé tervezte át. Egy használatra kész tengely és kulcs beszerzése mellett már egyszerű feladat volt a komplexebb perem Metal X fémnyomtatón való kinyomtatása. Az új összeszerelt egység mind a tartóssági, mind az ejtési vizsgálaton megfelelt.

 

Az alkatrész

A keréktengely előállítása során fontos figyelembe venni a tényt, hogy ez az alátámasztás kritikus alapja. Ez az alkatrész tartja az állítható vezetőkerekeket egy sínkeresztezés-köszörűn. Igazán megbízható egységnek kell lennie, hiszen mindegyik elemre a köszörű teljes súlya nehezedik, és nyomóterhelésnek is ki vannak téve.

 

Gyorsabb előállítás és költséghatékonyság

A Markforged Metal X 3D nyomtató segítségével egy alapvetően nehezen megmunkálható elemet, egy egyszerűen előállítható egység váltott fel. Nem szabad elsiklani a jelentős megtakarítások mellett sem, hiszen a Stanley Insfrastructure 25-szörös költség– és 50-szörös időmegtakarítást ért el.

 

Az alábbi táblázat a gyártási volument mutatja meg költség- és időmegtakarítás függvényében.

Gyártási volumen osszehasonlítás költség-és időmegtakarítás füöggvényében

 

 

 

Amennyiben többet szeretne megtudni a fémek additív gyártásáról, ebben a bejegyzésben részletesen írtunk az elérhető 3D fémnyomtatási eljárásokról!