Blog

Ipari SLS nyomtatás elérhető áron: Megérkezett a Formlabs Fuse 1

Míg az elmúlt években több 3D nyomtatási technológia széles körben elterjedt, addig a szelektív lézerszinterezés (SLS) területét egészen mostanáig a drága, high-end berendezések uralták. Ezt változtatja meg a budapesti FreeDee Kft-nél már tesztelhető Formlabs Fuse 1 nyomtató, amely mostantól kisebb műhelyek, mérnöki szolgáltatók, gyártó vállalatok, termékfejlesztő KKV-k számára is elérhetővé teszi az ipari SLS nyomtatás házon belüli alkalmazását, azaz az ellenálló nylon anyagokból való gyors, beépítésre kész és minden geometriai kötöttségtől mentes egyedi és kisszériás gyártást.

 

Fuse 1 SLS nyomtatások PA12 anyagból

Fuse 1 SLS nyomtatások PA12 anyagból

 

A házon belül elérhető ipari SLS nyomtatás előnyei

 

A szelektív lézerszinterezés (SLS nyomtatás) eljárás lényege, hogy az egymásra épülő poliamid por rétegekben lézer olvasztja össze a gyártandó alkatrészek keresztmetszeteit. A konfigurációtól függően 10-15 millió Forint között elérhető Formlabs Fuse 1 SLS nyomtató rendszer ezt az ipari eljárást tesz költséghatékonyan elérhetővé. Megjelenése olyan lehetőségeket és előnyöket biztosít, amelyeket eddig csak az ipari SLS gépek tulajdonosai élvezhettek:

 

  1. Alacsony alapanyagköltség. A nagy munkatér és a fel nem használt nylon alapanyag újrahasznosíthatósága alacsony költségű, ipari minőségű alkatrészek gyártását teszi lehetővé. További könnyebbség, hogy a Fuse 1 egyike azon ritka SLS nyomtatóknak, amelyek nitrogén védőgáz nélkül képesek Nylon 11 nyomtatásra.
  2. Termelékenység. Az ipari SLS nyomtatás a leggyorsabb additív eljárás funkcionális, tartós prototípusok és beépülő alkatrészek gyártására. A teljes munkatér kitölthető szorosan elrendezett alkatrészekkel, amely kedvez a sorozatgyártásnak. A Fuse 1 galvo lézere és cserélhető nyomtató kamrája mind támogatják a gyors és folyamatos gyártást.
  3. Tervezői szabadság. Mivel nincs szükség alátámasztásra, az SLS nyomtatás lehetővé teszi a legösszetettebb geometriák, bennszülött alkatrészek és formakövető furatok gyártását is.
  4. Végfelhasználásra szánt alapanyagok. A nylon anyagok és kompozit variációik bizonyított, magas minőségű hőre lágyuló műanyagok olyan mechanikai tulajdonságokkal, amelyek összevethetők a hagyományos eljárással, mint például fröccsöntéssel gyártott társaikkal.
  5. Megbízhatóság. A korábbi asztali SLS nyomtatási megoldásokhoz képest a Fuse 1 rendszer ismétlőképessége a szekrény méretű, ipari berendezésekhez közelít, ennek köszönhetően az egyedi és prototípusgyártási feladatok mellett tökéletesen alkalmas sorozatgyártásra is.

 

Fuse 1 SLS nyomtató és Fuse Sift utómunka állomás

Fuse 1 SLS nyomtató és Fuse Sift utómunka állomás

 

Tegyen egy virtuális túrát a Fuse 1 belsejében!

 

Ha érdekli a Fuse 1 nyomtató, igényeljen tőlünk ingyenes mintát!

 

Minden igényt kielégítő, ellenálló alapanyag

 

A Fuse 1 legnagyobb előnye, hogy erős, használatra kész poliamid alkatrészeket gyárthatunk vele. A Nyon 12 egy sokoldalú, általános felhasználású alapanyag, amely funkcionális prototípusok, beépíthető, komplex összeállítások és ellenálló alkatrészek gyártásához is bevethető. A Nylon 11 nagyobb hajlékonysággal, ütésállósággal és a kopásnak és elhasználódásnak való kiemelkedő ellenállással tovább bővíti a lehetőségeket.

 

Partial Hands SLS nyomtatások“Mindig szerettem volna egy SLS nyomtatót, de ez a cél elérhetetlennek tűnt a jelenlegi árszínvonal mellett. A Fuse 1 tökéletes megoldás az olyan kisvállalkozások számára, mint a miénk. A használata elképesztően kibővítette a lehetőségeinket, ami a tervezői szabadságot illeti” – Matthew Mikosz, a protézisek gyártásával foglalkozó Partial Hand Solutions alapítója.

 

 

 

 

 

 

 

 

Brose SLS nyomat

“Egyértelműen összevethető az ipari nyomtatók képességeivel. Egy igazi gép, egyáltalán nem kelt “játék” benyomást, sokkal inkább egy valódi munkaeszköz. Amikor kinyitod az ajtót, iparinak is látszik, és szépen működik a rendszer. A tesztcsapatunk nagyon boldog vele, könnyen használható ipari környezetben.” Christian Kleylein a Brose, autóipari gyártó AM technológusa.

 

 

 

Milyen felhasználási célok esetén ajánljuk a Fuse 1 SLS nyomtatót?

 • funkcionális, ellenálló prototípusokhoz
 • kisszériás gyártáshoz
 • beépülő jigek, gyártóalkatrészek nyomtatásához
 • biokompatibilis, sterilizálható termékek előállításához
 • összetett, részletes, bonyolult geometriájú modellek nyomtatásához
 • korábban kiszervezett ipari SLS nyomtatás feladatok kiváltására

 

 

 

Olvassa el a Tessy Plastics tapasztalatait!

Olvassa el a Brose autóipari beszállító tapasztalatait!

 

 

Fuse Sift SLS nyomtatás utómunka állomás

Fuse Sift SLS nyomtatás utómunka állomás

SLS nyomtatás utómunka a lehető legegyszerűbben

 

A Fuse Sift utómunka állomás célja, hogy a teljes SLS gyártási folyamat a lehető leginkább intuitív és hatékony legyen. A Fuse Sift nemcsak az utómunkát, a nyomatok tisztítását teszi könnyebbé, de a fel nem használt por alapanyag visszanyerését, szűrését, felfrissítését és újra keverését is egyszerűvé teszi. A folyamatos légelszívás lehetővé teszi a tiszta, egyszerű utómunkát és hozzáférést.

 


Hol tesztelheti a Fuse 1 SLS nyomtató rendszer képességeit?

 

A Formlabs hazai képviseletéért és a Fuse 1 kizárólagos forgalmazásáért a FreeDee Kft. felel. Budapesti bemutatótermünkben megtekinthető a teljes SLS rendszer, így a Fuse 1 SLS nyomtató és a hozzá tartozó Sift utómunka állomás is. Személyes konzultációra, ingyenes tesztminta igénylésére és küldött modell gyártására is van lehetőség. Amennyiben saját modellel szeretné tesztelni a rendszert, kérjük, hogy küldje el elképzeléseit az [email protected] email címre és csapatunk segíteni fog a benchmark gyártásban.

 

Árajánlat kérése

 

Mintanyomat rendelése

 

0