ultimaker honvedelmi alkalmazas benzin tolto

Egyszerűen nyomtatható honvédelmi 3D nyomtatás példák az Ultimakertől

Az Ultimaker kétfejes 3D nyomtatói megbízhatóságuk, a nyílt alapanyagrendszernek köszönhető korlátlan felhasználási lehetőség, a szívós kompozit anyagokra felkészített hardver és a fejlett, biztonságos szoftver miatt is népszerűek az ipar és a honvédelem területén is.

 

ultimaker honvedelmi alkalmazas frisc antenna tarto

FRISC antennatartó

Cserealkatrész

Ez a nagysebességű interferenciahajók fedélzetén használt antennatartó üvegszálas kompozitból lett 3D nyomtatva. 3D nyomtatással 20 óra alatt elkészült, hogy helyettesítse a korrózióra hajlamos alumíniumot, amelynek 6 hetes átfutási ideje volt.

 

ultimaker honvedelmi alkalmazas vizszuro

Haditengerészeti hidegvíz-szűrő

Cserealkatrész

A holland haditengerészet 9 havonta 12 560 eurót takarít meg hajónként ezeknek a 3D nyomtatott szűrőházaknak a használatával. A korábbi alkatrész Inkonelből készült és gyorsan korrodálódott. A csere polimer anyagból készült és mindössze 1 nap alatt nyomtatható.

 

 

ultimaker honvedelmi alkalmazas turbina kulcs

Rotinor turbinakulcs

Karbantartó szerszám

Ez a kulcs egy nagy teljesítményű búvárrobogó csavarrendszerének karbantartására szolgál. 3D nyomtatással készült fekete nejlon kompozitból és fehér, önkenő felületű anyagból, így 98%-os megtakarítás érhető el az eredeti fém változathoz képest.

 

 

Rádió / GPS-konzol

Optimalizált rögzítés

Erre a rögzítő konzolra a könnyen elérhető kommunikációhoz volt szükség motorozás vagy quadozás közben. Ez a könnyű, állítható konstrukció szénszállal töltött poliamidból készült, amely ütésálló, hogy kibírja a rázós motorozást. M8-as csavarok segítségével rögzíthető.

 

 

ultimaker honvedelmi alkalmazas benzin tolto

Benzintölcsér hosszabbító

Egyedi eszköz

A katonai járművek gyakran rendelkeznek nehezen hozzáférhető benzin beömlőnyílásokkal. Az üzemanyagtartályokhoz való hozzáférés meghosszabbításával ez a tölcsér csökkenti a kiömlés kockázatát. Vegyszerálló és félig hajlékony polipropilénből készült, hogy a legkülönbözőbb üzemanyagnyílásokba illeszkedjen.

 

 

EPI toll tok

Személyes katonai felszerelés

Ennek a toknak a merev szerkezete megakadályozza a benne lévő törékeny adrenalinlövedékek sérülését. A kialakítást úgy optimalizálták, hogy könnyű és robusztus legyen. A számozott jelölések tapintható visszajelzést nyújtanak az éjszakai műveletek során történő könnyű azonosításhoz.

 

 

Távcsőtartó

Egyedi rögzítés

A parancsnokok, navigátorok és őrszemek gyorsabban reagálhatnak a kritikus helyzetekre, ha a távcsövük egy rögzített helyen marad. Ez a gyors és olcsó 3D nyomtatás javítja az ergonómiát és a folyamatot a felhasználók számára.

 

 

Többkulcsos eszköz

Egyedi szerszám

Ez a többoldalú kulcs hozzáférést biztosít a katonai személyzet számára a megfelelő szekrényekhez és helyekhez az engedélyezési szintjük alapján. Az egyszerű kialakítás könnyen testreszabható a kisszériás gyártásnak köszönhetően.

0