Fejlessze élelmiszer-feldolgozó üzemét 3D nyomtatással! – Pályázati lehetőség

Csatlakozzon a vezető élelmiszer-feldolgozó és italgyártókhoz, akik additív gyártással optimalizálják csomagolósoraik működését!

 

Az élelmiszer- és italipar vezető vállalatai igény szerinti MRO alkatrészekkel és gyártóeszközökkel biztosítják a folyamatos termelést. A termelékenység folyamatos javítása, a sorváltások optimalizálása és a kezelők biztonságának garantálása kulcsfontosságúvá vált a gyártásautomatizálás elterjedésével. 3D nyomtatók segítségével az élelmiszeripari gyártók napok helyett órák alatt jutnak hozzá egyedi alkatrészekhez, nyomtatnak elöregedett berendezéseikhez pótalkatrészeket vagy új, könnyebb és hatékonyabb megfogókkal szerelnek fel robotkarokat. Az élelmiszeripari üzemek most támogatást is igénybe vehetnek 3D nyomtatók beszerzésére a folyamataik fejlesztéséhez.

 

Feldolgozó üzemek fejlesztésének hazai támogatása
(részletesebben itt)

Azonosító kód: KAP-RD04a-RD04b-2-24

Keretösszeg: 50 Milliárd Ft

Támogatott projektek száma: várhatóan 800-1000 db

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 200 millió Ft

Mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok pályázhatnak, a TEÁOR 10 (élelmiszergyártás) vagy 11 (italgyártás) illetve 109 (takarmány gyártása) besorolás szerinti (kivéve TEÁOR 1020 alá tartozó) tevékenységüket fejlesztők.

A pályázatot első körben 2024. augusztus 13-26. között lehet benyújtani.

 

Olvasson tovább és ismerje meg azokat az additív alkalmazási lehetőségeket, amelyekkel a legnagyobb átfutási idő és költségcsökkentést tudja elérni az élelmiszeripari csomagolósorokon!

 

Nagy hozzáadott értékű additív alkalmazások az élelmiszer- és italgyártásban

Bár a 3D nyomtatásban számos biokompatibilis, sterilizálható alapanyag létezik, az élelmiszerrel érintkező alkatrészek között még ritkán találni additívan gyártott elemet. Sokkal jellemzőbb az élelmiszerekkel nem érintkező gépalkatrészek, védőeszközök, szenzortartók, a másodlagos csomagolásért felelő megfogók és pozícionálók nyomtatása. Ezek az „egyszerű” alkalmazások jelentős értéket segítenek elérni élelmiszer-biztonsági aggályok nélkül.

 

3D nyomtatott funkcionalis kompozit alkatreszek ultimaker

 

Vákuumos megfogó, emelőszerszámok

Olvassa el a Markforged letölthető alkalmazási útmutatóját a megfogókról!

 

Szállítószalag alkatrészek, megfordítók, megvezetők, címkézők

Olvassa el, hogyan fejleszti folyamatait 3D nyomtatással a veszprémi Algida jégkrémgyár vagy a húsok és tejtermékek forgalmazásával foglalkozó LonyPack Global!

 

Egyedi megfogók és pozícionálók

Olvassa el, hogyan növelte vevői elégedettségét a lukácsházai SCHOTT Pharma 3D nyomtatott tolószerszámokkal!

 

Védőburkolatok és ergonomikus fogantyúk

Olvassa el a Markforged letölthető alkalmazási útmutatóját a védőeszközökről!

 

Karbantartás

A legtöbb gyárban ez az egyik ’low-hanging fruit’ alkalmazás, ahol azonnal nagy megtakarításokat lehet realizálni.

 

Prototípusok

Így fejleszt az Unilever és a Serioplast új flakonokat 3D nyomtatott szerszámmal.

 

További kapcsolódó alkalmazási példákért látogassa meg 3D nyomtatás a csomagolóiparban aloldalunkat!

 

YouTube player

 

 

A 3D nyomtatás három fő előnye az élelmiszer- és italgyártásban

Minimális a szerszám- és raktározási költségek

Csökkentse több fronton az egyedi vagy kissorozatú alkatrészek költségeit! Hozzon létre gyártószerszámokat és karbantartási gépalkatrészeket igény szerint, hogy elkerülje a minimális rendelési mennyiségeket, minimalizálja az adminisztrációs és raktározási költségeket!

 

élelmiszeripari gyártósorok optimalizálása 3d nyotmatással

A gyártósori átállások optimalizálása, a leállások minimalizálása

Az additív gyártás támogatja a változtatások hatékony megvalósítását és az új termékek gyártására való gyors átállást. 3D nyomtatással a célszerszámok és alkatrészek könnyen és gyorsan a változó fogyasztói preferenciákhoz és piaci igényekhez igazíthatók. A nyomtatott prototípusok nemcsak a vevői kommunikációban, de a gyártósorok beállításában is segítséget nyújtanak.

 

operatori-biztonsag-3d-nyomtatassal

Biztosítsa az operátorok biztonságát a gyártósoron!

A 3D nyomtatás a biztonsági aggályokra is gyors választ tud nyújtani. Tervezzen egyedi védőburkolatokat vagy ergonómikus megoldásokat a szükséges pontokon anélkül, hogy hosszan kellene várnia a szerszámüzemre vagy egy külső szolgáltatóra!

 

 


Vágjon bele most minimális időbefektetéssel!

Nemcsak az említett pályázat határideje közeledik, de nap mint nap több gyár profitál a 3D nyomtatás lehetőségeiből. Ne várjon arra, amikor Önnek is lesz ideje ezzel a témával is foglalkozni, hiszen biztosan sok más dolga van. Inkább igényelje most díjmentes konzultációnkat és tegyen pontot a kérdés végére!

 

Segítünk azonosítani a 3D nyomtatás alkalmazási lehetőségeit az üzemben, valamint megosztjuk a céloknak megfelelő additív technológiák pontos beruházási és operatív költségeit. Ezek alapján egyből feketén-fehéren eldönthető lesz a kérdés, hogy van-e értelme külső vagy házon belüli 3D nyomtatással támogatni a gyártást és ezáltal mekkora megtakarítás érhető el.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot, hadd segítsünk hatékonyan megválaszolni a kérdést:

  Mibel állhatunk rendelkezésre?*

  Üzenet*:

  Név*:

  Email cím*:

  Telefonszám*:

  Cégnév:*

   

   

   

  0